Nagyot lépett a Huawei

2010. 06. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A főleg 3G modemeiről ismert gyártó nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy augusztusra egy működő, Froyo-val tuningolt Android telót adjon át a nagyérdeműnek. Vajon sikerül-e nekik?

Talán igen, talán nem. A lényeg, hogy jól belenyúltak a levesbe, ugyanis míg más gyártók régebbi verziójú Android op. rendszerrel dobják piacra készülékeiket (1.5, 2.0, 2.1), addig a Huawei csapat úgy gondolta, miért is kéne frissítéssel bíbelődni, nyomassuk a Froyo-t rögtön. A belépőszintű telefon egyébként 2,8 colos QVGA TFT kijelzőt és 3,2 megapixeles kamerát kapott, melyből az utóbbi elvileg LED vakuval lesz megtámogatva, de ez még csak pletyka szinten mozog szerintem a cégen belül is.

Természetesen a 3G szintén nem maradhatott ki a gépházból, ahogy a vezeték nélküli kapcsolat, a Wi-Fi sem. Mivel belépőszintű telefonról beszélünk, nem hiszem, hogy olyan nagyon földhöz vágós árcédulát kapna, ám sajnos a pontos ár egyelőre nem ismert, ahogy a biztos megjelenési dátum sem. Mindenesetre augusztus hava már nincs olyan messze, remélhetőleg hamarosan több infó is megjelenik a készülékről!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top