Nem mindenki szereti a Band Herot

2009. 11. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Herótja van a No Doubt-nak Nem tetszik Gwen Stefani együttesének, amit a feldolgozásukkal műveltek a népszerű "legyél te is rocksztár" játékban, ezért perelnek.

Egész pontosan az a fő bajuk, hogy a játék lehetővé teszi, hogy egyes karakterekkel más bandák dalait is el lehessen énekelni. A periratban egy olyan példát hoznak, hogy a játékban össze lehet azt hozni, hogy Gwen Stefani énekelje például a Rolling Stones-tól a Honky Tonk Women-t. Ez összességében elég vicces lehet: egy női karakter énekel férfihangon örömlányokkal történő közösülésről. Nézni mókás lehet, de ha az én karakteremmel művelnének ilyet, biztosan én is morcos lennék.

A játék készítője, az Activision azzal védekezik, hogy a szerződésben, amit az együttes aláírt, szerepel, hogy a játékban különböző módokon felhasználhatjhák a zenekar tagjainak karaktereit.

A bíróság döntésére nyilván várni kell még. Szerintem az a tanulság ebből, hogy aki egy játékkal kapcsolatos szerződést ír alá, az minden olyan lehetőséget is gondoljon végig, ami a legvadabb álmaiban sem jutna eszébe. Például hogy prostituáltakról szóló számot énekel férfi hangon, női ruhában.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top