Óramobil (főleg) kocogóknak - VIDEÓ

2011. 07. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A VEA új sportmobilja elsősorban az aktív élet szerelmesei számára lehet hasznos. A kijelző az időn kívül egy sereg praktikus dolgot tud mutatni, ami hasznos lehet a sörpocak elleni küzdelemben.

Manapság szóra sem érdemesek azok a ketyerék, amelyek nem képesek legalább 4-5 különféle feladat ellátására. Természetesen a Sportive esetében is igyekeztek kihasználni a fejlesztők a méret és forma adta lehetőségeket, így a kicsike a lehető legtöbb információt jeleníti meg.

Kezdjük mindjárt a sportfunkciókkal, az iPod Nano méretű, másfél hüvelykes érintőképernyő voltaképpen minden lényeges infót megjelenít, ami érdekes lehet a kocogó számára. Méri a sebességet, a megtett utat, monitorozza a viselője szívverését, és kijelzi, mennyi kalóriát sikerült már elégetni mozgás közben.

A kütyüvel természetesen telefonálni is lehet, emellett ellátták egy kamerával is. Futók számára hasznos lehet az mp3 lejátszó funkció, a 8 GB-os memórián elég sok elfér a kedvenc slágereid közül. A GPS és a Bluetooth mellett helyett kapott még az óramobilon egy SOS funkció, ami egyetlen gombnyomásra továbbítja a helyzetünket és a mért életjeleket.

Az árral nem szívbajoskodtak, az Engadget szerint a napokban kerül a piacra a ketyere, cirka 400 eurós áron. Ez ráadásul csak a bevezető ár, ami szeptembertől 500 euróra ugrik. Ennyiért azért már a legnagyobb kocogás fanok is elgondolkodhatnak, kell-e nekik ilyesmi...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top