Tavaszi szél áramot fejleszt

2010. 12. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az Univerzum általános érvényű törvényei kimondják, hogy a telefon mindig a lehető legrosszabb pillanatban merül le, valószínűleg olyankor, mikor ráadásul nincs kéznél töltő vagy áramforrás. Az iFan az ilyen szituációkban is segíthet.

Segíthet, jogos a feltételes mód, ugyanis a Tjeerd Veenhoven holland dizájner által megálmodott töltő egyelőre csak koncepció. A kétségkívül kreatív kompozíció egy gumiburkolatra erősített miniventillátor, ami a kiötlője reményei szerint friss energiával látná el a megfáradt szifonokat, hogy senki ne maradjon Angry Birds nélkül a hétvégére csak azért, mert elfelejtette elrakni a töltőt.

Az iFan ráadásul abszolút környezetbarát, hiszen megújuló energiaforrást használ, vigyázva ezzel Földanyára. Veenhoven elsősorban a bringásokra gondolhatott a tervezéskor, a kormányra erősítve a menetszél kényelmesen feltölti a telót, míg eljutunk ából bébe.

Egyelőre van még mit csiszolni a találmányon, ugyanis jelen állapotában 6 órára van szükség ahhoz, hogy rendesen feltöltse az akkut. Márpedig ha történetesen nem a Tour De France mezőnyében tekerve merül le a készülék, akkor elég komoly kihívás mondjuk a suli és a házatok között ingázni hat órán keresztül. Ha azonban sikerül egy hatékonyabb modellt összehozni (Veenhoven már dolgozik rajta), akkor lehet létjogosultsága az iFannek.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top