Mire megy az Apple Steve Jobs nélkül?

2011. 08. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy ideje számítani lehetett már erre a lépésre, aminek tegnap el is jött az ideje. Steve Jobs bejelentette, hogy lemond az Apple elnök-vezérigazgatói posztjáról. A megromlott egészségi állapotú Jobs helyére kiváló szakember kerül, de vajon mi lesz így a céggel?

“Mindig azt mondtam, ha valaha eljön az a nap, amikor már nem vagyok képes ellátni a teendőimet az Apple elnök-vezérigazgatójaként, én leszek az első aki jelzi ezt. Sajnos ez a nap is eljött” - írja közleményében a cég ikonikus vezetője.

Jobs megemlíti, hogy a továbbiakban is szeretná segíteni az Apple munkáját, többek között elnökségi tagként, de a januári háttérbe húzódás után immár tényleg átadja a karmesteri pálcát. Az utódjának Tim Cookot javasolta, aki az elmúlt hónapok során egyébként is részt vett a stratégiai jellegű döntésekben.

Az egyéni stílusú vezetőnél 2004-ben hasnyálmirigy rákot diagnosztizáltak, amit ugyan sikerült legyűrnie, de 2009-ben májátültetésen kellett átesnie. Talán ez a rendkívül komoly beavatkozás, talán más betegség okozta, de az bizonyos, hogy Jobs legyengült, sokat fogyott, az utóbbi időben ezért is igyekezett minél kevesebb feladatot elllátni a cég életében.

Hogy mire megy az Apple Steve Jobs nélkül, az régóta foglalkoztatja a szektort, a cég rajongóit és ellendrukkereit egyaránt. Van, aki szerint a “látnoki” képességekkel megáldott vezető után keletkező űrt nem tudja senki betölteni, és az Apple hanyatlásnak indul majd, mások szerint ez igencsak valószínűtlen.

Nektek mi a véleményetek, mit hoz a jövő az Apple-nek?

##szavazas_13##



Szerző

tech.hu



Scroll to Top