Az LG is beszáll a táblabizniszbe

2011. 02. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hamarosan érkezik a cég első tabletje, ami a G-Slate névre hallgat. Az androidos készüléket az Egyesült Államokban márciustól lehet majd megvásárolni.

Hát igen, senki nem akar kimaradni a buliból, az LG is kér egy szeletet abból a bizonyos tortából. Az év elején beharangozott táblával kapcsolatban néhány részlet még homályos, specifikáció viszont már van, nézzük, mit kell tudnia egy tabletnek 2011-ben az LG szerint.

Az egyre népesebb piac hamarosan érkező újonca Android 3.0, azaz Honeycomb rendszert futtat, a kijelzője pedig 8.9 hüvelykes. Kétmagos 1 Ghz-es Nvidia Tegra 2 CPU lesz a fedél alatt, 32 GB belső memóriával. A már szemlátomást alapnak számító két kamera itt is stimmel, az elülső 2 megapixeles, a hátulsó pedig 5, ehhez LED vaku is dukál. A hírek szerint HD (1080p) és sztereoszkópikus felvétel is készíthető vele. Wi-fi, beépített giroszkóp van, és a HDMI-kimenetet sem spórolták ki.

A G-Slate áráról még nem tudni semmit, vélhetően a hamarosan kezdődő Mobile World Congress rendezvényen rukkolnak elő a részletekkel. Az eseményt február 14-17. között bonyolítják majd, szóval nem kell sokat várni ezekre az infókra sem. Az viszont már biztosnak tűnik, hogy az USA lakói márciustól vásárolhatják meg a készüléket.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top