Videotéka indul a Facebookon

2011. 03. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Warner Bros. bejelentette, hogy hamarosan digitálisan kikölcsönözhető lesz A sötét lovag című Batman-film a Facebookon. A film megtekintéséért 30 Facebook kreditet kell majd “kifizetni”.

A cég büszkén jelentette be, hogy ezzel a Warner Bros. lett az első nagy filmstúdió, amelyik kifejezetten a Facebookon (is) terjeszti majd a tulajdonában lévő műveket. Az első elérhető produkciónak Cristopher Nolan alkotását, A sötét lovagot választották, amit az arckönyv felhasználói 30 Facebook kreditért vagy 3 dollárért kölcsönözhetnek ki.

Ami a napjaink digitális világában kissé idejétmúltnak ható kölcsönzés kifejezést illeti, jelen esetben arról van szó, hogy az érdeklődők a kifizetett összegért/kreditekért cserébe 48 óráig megnézhetik a filmet az oldalon full screenben. Szüneteltethetik és később folytathatják a mozizást onnan, ahol abbahagyták, mindeközben persze használhatják a többi Facebook-funkciót is.

“A Facebook emberek százmillióinak vált napi programjává” –magyarázta az okokat Thomas Gewecke, a Warner Bros. Digital Distribution elnöke a Hollywood Reporternek. “Az, hogy a filmjeink Facebookon is elérhetőek lesznek, természetes kibővítése a digitális terjesztés területén folytatott törekvéseinknek. A fogyasztók egyszerű és kényelmes módon élvezhetik a filmjeinket a világ legnagyobb közösségi hálóján.”

A kísérleti nyúl szerepét tehát a Batman-filmre bízták, de a tervek szerint hamarosan újabb címekkel bővül majd a Facebook-tékában. Emellett a következő hónapokban végleg megvásárolható filmek is megjelenhetnek a kínálatban.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top