Vízálló Fujitsu tablet és okostelefon

2012. 01. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem túl gyakori, hogy valaki önként és mosolyogva akváriumba pottyantja az okostelefonját, majd a tabletjét, és még mosolyog is mellé. Az idei CES-en a Fujitsu standján lehetett ilyen hóbortos alakokba futni.

Okostelefonjaink és táblagépeink állandóan nálunk vannak, nem szeretünk megválni tőlük, ami bizonyos helyzetekben nagy veszélynek teszi ki őket. Bizonyára kellemes dolog a fürdőkádban taperolgatni a kütyüket, de annál szomorúbb, mikor a vonatkozó Murphy-törvény életbe lép, a készülék meg a kádban landol.

A vízálló strapatelefonok régóta jelen vannak a piacon, de igazán tömegtermékké sosem váltak. Az efféle védelem ráadásul eddig elég ritka volt a high-end okostelefonok és tabletek között, de a Fujitsu most két készülékkel is a Motorola Defy és társai nyomdokaiba lép. A CES-en bemutatott deszkát 10.1 inches, 1280 x 800-as felbontású WXGA kijelzővel látták el, a belső tárhelye 16 GB.

A képernyő alatt 1,6 GHz-es kétmagos processzor dolgozik, két kamerája van, és 4G/LTE képes. A telefon szintén vízálló, AMOLED kijelzője 480 x 800-as felbontást produkál. Kamerája csak a hátlapon van, viszont mindössze 6,7 mm vastag. Mindkét készülék cirka félórát bír ki a víz alatt, szóval azért nem kell nekiállni sudokuzni a medence mélyén, de ha víz fröccsen a ketyerére, vagy vízbe ejtjük, megúszhatjuk a beázást. Úgyis kiderült nemrég, hogy mennyire gyakori az efféle cuccok wc-be ejtése...

Slusszpoénként pedig álljon itt az IT Crowdból Moss hatalmas ötlete, és annak kellemetlen árnyoldala.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top