Webkamerából pénztárgép - VIDEÓ

2011. 07. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Újabb, elvileg teljesen biztonságos online fizetési eljárást dolgozott ki egy amerikai cég. A Netswipe-hoz nincs szükség drága eszközökre, a rendszer egyszerű webkamerával is működik.

Az utóbbi idők fejlesztéseinek iránya arra utal, hogy a “jövő pénztárcája” kitüntető címet minden bizonnyal az okostelefonok érdemelhetik ki. Hamarosan kereskedelmi forgalomban is elterjedhetnek az NFC (near field communication) chipet tartalmazó készülékek, amelyek révén egyszerűen, készpénz nélkül fizethetünk - természetesen csak olyan üzletekben, melyek szintén alkalmazzák a technológiát.

Az online fizetési megoldások fejlesztésével foglalkozó Jumio egy másik módszert mutatott most be, amitől szintén azt reméli, hogy széles körben elterjedhet. A Netswipe nevű technológia lényege, hogy a bankkártyánk segítségével fizethetünk online úgy, hogy a rendszer a saját, mezei webkameránkat használja.

Miután egy adott webshopban megpakoltuk virtuális kosarunkat, fizetéskor egyszerűen a kamera elé tartjuk a kártyát, majd a hátulján lévő háromjegyű kód megadásával nyélbe is ütjük az üzletet. A módszer gyors és a gyártó állítása szerint rendkívül biztonságos.

A Netswipe előnye, hogy egy hagyományos webkamera is tökéletesen megfelel a célra, nincs tehát szükség új, drága hardverre a tranzakció lebonyolításához - a telefonokat ellenben jócskán megdrágítja az NFC képesség, legalábbis a közeljövőben.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top