10 ingyenes HTML5 videó konvertáló eszköz


Vége azoknak a szép időknek, amikor az internetes animációt el tudtuk intézni egy GIF vagy egy Adobe Flash objektum beszúrásával – a HTML 5 megjelenése a multimédiás eszközeivel a web-dizájnereket arra késztette, hogy az erőforrás-zabáló flash- és gif-animációk helyett a natív HTML5-ös videó lejátszó képességeit használják inkább ki. A HTML5 azonban csupán néhány videós formátumot támogat, mégpedig az OGG-ot, WebM-et és az MP4-et.

Így hát kénytelenek vagyunk valami konvertáló program segítségét igénybe venni, ha ki akarjuk használni mi is a HTML5-ös videók előnyeit. Összeszedtünk tíz ingyenes alkalmazást, amellyel pont ezt a célt tudjuk megvalósítani.

1. Miro Video Converter

A Miro Video Converter egy nyílt forráskódú videó konvertáló, amely bármilyen videó-formátumot HTML5-ös videó formátumra alakít. Előre meghatározott sablonok vannak arra, hogy népszerű eszközökre, pl. iPhone, iPad ill. Samsung Galaxy eszközökre készen kapjuk a megfelelő mérettel és formátummal rendelkező videó anyagot.

01-miro

A fogd-és-vidd módszerrel is kitűnően működő program csoportos konvertálást és átméretezést is kínál. Macre, Windowsra közvetlenül letölthető, és a Linuxos forráskód is elérhető.

2. Handbrake

A Handbrake egy ingyenes és nyílt forráskódú videó konvertáló, amely mp4-es formátumra alakít bármilyen videó anyagot. A többi HTML5-ös videó formátumot ugyan nem támogatja, de ezt igyekszik extra funkciók kínálatával pótolni, mint például cím és fejezetválasztás, feliratok támogatása és videós filterek felajánlása, mint például a deinterlace és a grayscale.

02-handbrake

A Handbrake felajánlja több videó egymás utáni kódolását és élő előnézeti képet is működése közben, támogat különböző bitrátájú kódolást is – vagy az átlagminőség figyelembe vételével, vagy a pontos bitráta beállítása alapján. Letölthető Macre, Windowsra és különböző Linux disztrókra is.

3. Freemake Video Converter

A Freemake Video Converter a különböző fájlformátumok széles választékát támogatja, a népszerűbbektől egészen a kevésbé ismertekig, mint például az MTS, a BIK és a RM. A Freemake akár csupán audió és képállományok felhasználásával is képes videó formátumra konvertálni. A HTML5 szempontjából a WebM, OGG és az MP4 formátumokat kínálja a program.

03-freemake

Az alkalmazás felajánl előre beállított sablonokat mobileszközökre való mentéshez is. A CUDA és a DXVA eljárások támogatásának köszönhetően felgyorsíthatjuk a videó konvertálását, már amennyiben a videokártyánk támogatja ezen eljárásokat – azonban sajnos egyelőre csak Windows platformra érhető el.

4. Easy HTML5 Video

Egy könnyen használható konvertáló programhoz jutunk az Easy HTML5 Video letöltésével, amely a legtöbb formátummal boldogulva WebM, OGG vagy MP4 állományokat ad ki eredményképpen. Nem kapunk sok testreszabási lehetőséget ugyan, csupán a videó felbontását és minőségét állíthatjuk, de azt kedvünkre. A HTML5-höz konkrétan kapcsolódó jellemzőket, mint az automatikus lejátszás, vezérlők és a loop-ot is be lehet állítani.

04-easyhtml

A kész terméket egy helyi meghajtóra vagy egy FTP könyvtárba is exportálhatjuk, illetve közvetlenül egy HTML oldalba az “Insert to page” opció segítségével. A program mind Windowsra, mind Macre elérhető.

5. Sothink Video Converter

Az alkalmazás támogatja a legnépszerűbb videó és audió állományokat, beleértve a HD formátumokat is, WebM, OGG és MP4 támogatással – sőt, még a HTML5 videó kódokat is legenerálja, ha szépen megkérjük rá. Minimális szerkesztőségi lehetőséget, így mint trimmelés, zoom illetve az audió és a videó minőségének változatását is megkapjuk.

05-sothink

Alkalmas a program a csoportos konvertálásra, illetve a konvertálási idő csökkentésének érdekében több szálon is végzi egyszerre a műveleteket – sajnos ez is csak Windowsra érhető el.

6. Any Video Converter

Nagyon sok lehetőséget kapunk a program telepítését követően, számos formátum támogatásával – OGG, WebM és MP4 is köztük van. Exportálhatunk mobileszközre, illetve a YouTube-ról is lementhetjük a videókat több formátumba is.

06-avc

Kapunk némi szerkesztési funkcionalitást is: a videó állományokat feldarabolhatjuk, egyesíthetjük, feliratokat adhatunk hozzá illetve különleges effektekből is akad pár kipróbálható. Windowsra és Macre is telepíthetjük.

7. DVDVideoSoft Free HTML5 Video Player And Converter

Amilyen hosszú a neve, olyan egyszerű maga az eszköz – ezt kimondottan arra tervezték, hogy HTML5-ös videó formátumba konvertáljon. Boldogul szinte bármilyen állománnyal, több minőséget szabályozó beállítási lehetőséget kapunk, illetve elkészíthetjük a saját sablonunkat is.

07-freehtml

A konvertálás során egy HTML állomány is generálódik, amelyben megtalálhatjuk a HTML5 videó kódját is. Csak Windowson érhető el.

8. Gfycat

Egy web alapú alkalmazást érhetünk el a fenti linken, ahol GIF állományokat konvertálhatunk HTML5 videó formátumba. Kisebb méretet kapunk, illetve tetszőleges helyen megállíthatjuk, visszajátszhatjuk a HTML5 videót. Konvertálásra és hostolásra is lehetőségünk van, az elkészült műveinket postolhatjuk utána bárhová.

08-gfycat

A böngésző alapján választja ki a kívánt formátumot, és megalkothatjuk a saját videó lejátszónkat, vagy pedig a Gfycat beágyazási kódjával objektumként is elhelyezhetjük a videót egy tetszőleges lapon.

9. Online-Convert.com

Egy újabb webes megoldás, amely számos opciót kínál, a felbontástól kezdve a bitráták beállításáig testre szabhatjuk a kész terméket.

09-onlineconvert

A videót tetszés szerint forgathatjuk és tükrözhetjük, sőt: az oldal boldogul olyan fájlokkal is, amelyek online találhatók meg, vagy pedig a Dropboxon vannak eltárolva.

10. Apowersoft Free Online Video Converter

Online támogatja az MP4, OGG és WebM formátumokra való konvertálást, sőt, a videó állományokból “kilophatjuk” az audió részt is, mp3, wav vagy FLAC formátumban.

10-apowersoft

A testreszabásnál be tudunk állítani néhány trükköt is: a videót lassítva lejátszhatjuk, elforgathatjuk, illetve vízjelet is elhelyezhetünk rajta.

Kulcsszavak:
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Jeff Bezos 2024-ben nőt küldene a Holdra
Jeff Bezos 2024-ben nőt küldene a Holdra
Megmutatja a Google, hogy mi a trendi ajándék idén
Vásárlási tanácsadóban mutatja meg a Google, hogy mely termékek után kapkodnak az emberek.
Brazília arra kényszeríti az Apple-t, hogy adjon töltőt az iPhone-okhoz
A brazil versenyhatóság szerint nem állnak meg az Apple érvei, kötelező töltőt mellékelni az iPhone mobilokhoz.
Ezt a hidegháborút van, aki forrón szereti
A Call of Duty visszatér a legjobb hagyományaihoz és megfejeli az év videojátékos húzásával.
294 forintot fizet a NASA egy cégnek egy Földön kívül végzett munkáért
Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) egy dollárt, vagyis 294 forintot fizet egy coloradói cégnek, hogy az egy kis adag kőzetmintát gyűjtsön be neki a Hold felszínéről.

További tech hírek >>