10 méteres érintőképernyő


A Groningeni Egyetem techmániás hallgatói igazán el vannak kényeztetve: az egyetem egy 10 méter hosszú hajlított érintőképernyővel bővítette az arzenálját.

A "Reality Touchscreen" néven emlegetett hajlított érintőképernyő 10 méter hosszú és 2.8 méter magas. Egyszerre 100 érintést tud külön-külön érzékelni. Maga az óriás kijelző már viszonylag régóta megtalálható az egyetemen, a “Reality Theater” projektnek köszönhetően. Előadások, prezentációk igen látványos bemutatására használják. (Most mindenki gondoljon bele, milyen lenne, ha a suliban ilyen cuccon tolnák a tananyagot...)

A hatalmas kijelző képét hat full HD projektor állítja elő, mögötte pedig immáron hat darab Optitrack kamera és 1000 infravörös LED garantálja az érintésérzékenységet. Bárhol nyúlunk hozzá a kijelzőhöz, azt a kamerák érzékelik és érintésként fogják fel.

##235909##

A rendszerhez három PC-t használnak, melyekhez 2-2 kamerát kötöttek, ezek egy negyedik gépre továbbítják az adatokat. Bár a srácok szerint a gépek régiek, ahhoz elég jók, hogy egyszerre 100 érintést tudjanak kezelni, 30-50 ms reakcióidővel. Ennél többel is megbirkózna a motyó, de az már észrevehető lassulást eredményezne.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Egy igazi klasszikus és több izgalmas újdonság – Heti PS Store megjelenések
Ezúttal is sűrű hetünk volt a PS Store-ban, ahol nem csak a friss címeknek örülhettünk, hanem egy igaz klasszikus felbukkanásának is.
A Wasteland 3 fejlesztője szerint jót tett nekik a Microsoft felvásárlása
Az inXile elmondása szerint több időt és forrást fordíthattak a Wasteland 3 fejlesztésére, hála a Microsoftnak.
Nem, a neten keringő teljesen gagyi, helyesírási hibás levél nem Kásler Miklóstól származik
A levélben arról van szó, hogy a kórházak ne hozzák nyilvánosságra a koronavírusos halálozási statisztikákat, de ilyenről szó sincs.
Legalább a gép ne álljon le!
Tápegységek, PC-k, noteszgépek és kiegészítők kerültek zsákunkba a héten – irány az online vásár!
A vadon élő emlősök nőstényei sokkal tovább élnek, mint a hímek
Egy új tanulmány szerint a vadon élő emlősfajok nőstény egyedei hosszabb életűek, mint a hímek: átlagosan 18,6 százalékkal élnek tovább ugyanazon faj nőstényei. Ez az eredmény...

További tech hírek >>