10 méteres érintőképernyő


A Groningeni Egyetem techmániás hallgatói igazán el vannak kényeztetve: az egyetem egy 10 méter hosszú hajlított érintőképernyővel bővítette az arzenálját.

A "Reality Touchscreen" néven emlegetett hajlított érintőképernyő 10 méter hosszú és 2.8 méter magas. Egyszerre 100 érintést tud külön-külön érzékelni. Maga az óriás kijelző már viszonylag régóta megtalálható az egyetemen, a “Reality Theater” projektnek köszönhetően. Előadások, prezentációk igen látványos bemutatására használják. (Most mindenki gondoljon bele, milyen lenne, ha a suliban ilyen cuccon tolnák a tananyagot...)

A hatalmas kijelző képét hat full HD projektor állítja elő, mögötte pedig immáron hat darab Optitrack kamera és 1000 infravörös LED garantálja az érintésérzékenységet. Bárhol nyúlunk hozzá a kijelzőhöz, azt a kamerák érzékelik és érintésként fogják fel.

##235909##

A rendszerhez három PC-t használnak, melyekhez 2-2 kamerát kötöttek, ezek egy negyedik gépre továbbítják az adatokat. Bár a srácok szerint a gépek régiek, ahhoz elég jók, hogy egyszerre 100 érintést tudjanak kezelni, 30-50 ms reakcióidővel. Ennél többel is megbirkózna a motyó, de az már észrevehető lassulást eredményezne.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sokak által várt funkció érkezik az Instagramba: időrendben láthatjuk a képeket
A felhasználók régóta zúgolódnak, hogy az ismerőseik bejegyzését nem időrendi sorrendben jeleníti meg az Instagram. A képmegosztó alkalmazás androidos változatában most egy olyan...
Okospelenkát fejlesztettek ki amerikai kutatók
Nedvességet érzékelő okospelenkát fejlesztettek ki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói, akik szerint a találmány a kisbabák és az idősek gondozását is megkönnyítheti.
0-ról 100-ra 58 perc alatt: ilyen gyorsan töltődik fel a Galaxy S20 Ultra
Bár a boltok polcaira csak márciusban kerül majd fel a Samsung Galaxy S20 Ultra (ahogy az S20-család többi tagja is), van, aki már most kipróbálta, hogyan dolgozik össze a készülékben...
Vagy a Huawei vagy az USA – Washington feltételeket szab
Az Egyesült Államok megszakíthatja a hírszerzési együttműködést azokkal az országokkal, amelyek együttműködnek a Huawei-jel.
Néhányan 1-2 nap után törésre panaszkodnak, óvatosan kell bánni a Samsung Galaxy Z Flippel
Déjà vu érzésünk lehet: kiad a Samsung egy különleges összehajtható telefont, és néhány korai felhasználó arról panaszkodik, valami nincs rendben vele.

További tech hírek >>