1000 óra feletti hangrögzítés


Talán az egyik legsokoldalúbb és leghosszabb felvételi időre képes diktafonjával jön ki még idén a Sony. Az új három modellt felvonultató sorozat olyan paraméterekkel rendelkezik, melyekkel eddig még egyik kézi hangrögzítő sem büszkélkedhetett.

Ahogy a bevezetőben olvashattátok, három új hordozható hangrögzítő modell megjelenését jelentette be a Sony, úgymint az alap ICD-UX200 (2GB), vagy az ICD-UX300 (4GB), mely megemelt memória kapacitással rendelkezik és az ICD-UX300F-et, mely minden paraméterében megegyezik a sima 300-assal, ám rádió tunert is kapott a szórakoztatás jegyében. Cikkünkben ez utóbbit boncolgatjuk.

A kizárólag elegáns fekete színben pompázó (a többi típus ezüst, rózsaszín és piros színben is kapható) Sony ICD-UX300F 4GB belső memóriával rendelkezik, melyen a gyártó állítása szerint akár 1000 óra feletti hanganyag rögzíthető LP módban. Ekkora felvételi idővel úgy tudom, hogy eddig egy diktafon sem rendelkezett. A készülék ceruza aksikkal működtethető (természetesen elemekkel is), mely bizony 15 órás folyamatos felvételi- és masszív 83 órás lejátszási időt garantál. A felvételt a beépített sztereó mikrofon végzi, méghozzá több fokozatban alkalmazható zajcsökkentéssel, mely a háttérből érkező hangszennyezést hivatott a legalacsonyabb szintre redukálni, illetve teljesen kiszűrni.

A felvett anyag visszahallgatása történhet az integrált 90mW teljesítményű hangszóró, illetve a csomagban mellékelt, a Sonytól már megszokott csúcsminőségű fülhallgatón keresztül is. Rögzített hanganyagok tekintetében a visszajátszást 21 lépcsős digitális lejátszási sebességgel végezhetjük, mely nagyon jól jön az enyhén „beszédhibás” riportalanyok mondanivalójának, vagy extrém zajos helyen felvett anyagok értelmezésénél.

A készülék mp3 formátumban menti el a felvetteket, ám a beépített zenelejátszó egység ezen kívül elbír a WMA, illetve AAC fájlokkal is. Ebből kiderülhetett, hogy ez a kis szerkentyű nem csak munkára, hanem egy kicsit szórakozásra is született. A számítógéphez USB-n keresztül pároztathatjuk, melyhez nincs szükség kábelre és egyéb felesleges dologra, hisz a csatlakozó a diktafon házából húzható ki, melyet használaton kívül egy csúsztatható ajtócska véd a portól. A felvételek öt különböző mappában tárolhatók, illetve rögzítés után azonnal átnevezhetők, elkerülve így a fájok átláthatatlan összekavarodását.

Ami még nagyon szimpatikus számomra az új jövevényben, hogy a tárolt hanganyagok egyszerűen áthúzhatók a számítógépre. Nincs szükség semmilyen importáló programra, ami a Sonynak egyik fő perverziója volt egy időben. A fájlok úgynevezett „drag and drop”, vagyis fogd meg és dobd át módszerrel vihetők át a merevlemezre. Sajnos az árról és a pontos megjelenésről ez idáig nem adott még információt a gyártó, ám egyes források december közepét emlegetik a boltokba kerülés dátumának.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Két különleges játék szerezhető be ingyen
Trabantos utazás a keleti blokkon át és egy misztikus világ felfedezése van a terítéken.
Árokba hajtott egy Magyarországot feltérképező Google-autó
Árokba hajtott egy Magyarországot feltérképező Google-autó
New Yorkban büntetnék azt, akit telefonnal a kezében kapnak el a zebrán
Mindenki tudja, hogy nem túl jó ötlet a mobil kijelzőjére meredni, miközben átkelünk az út túloldalára, ezzel együtt sokan fittyet hánynak erre, veszélybe sodorva magukat és másokat...
Frissítette a Google a videotelefonálós alkalmazását, könnyebb lesz a barátokkal csevegni
Több újdonságot is készítettek a fejlesztők a Google Duo nevű applikációhóz, hogy könnyebben menjen a videotelefonálás.
Crash Team Racing: Nitro-Fueled - Visszatér az Adventure Mode
Ezidáig még nem láthattuk a Crash Team Racing: Nitro-Fueled egyszemélyes játékmódját, most azonban erre is vethetünk egy alaposabb pillantást.

További tech hírek >>