15 ezer mérföldes út egy elektroverdában! VIDEÓ!


Brit diákok! nem pedig tudósok, átalakították a világ leggyorsabb szériaautóját villanyossá! Ahhoz képest, hogy tanulók, nem is lett rossz ez a zöld radikális!

A cél az volt, hogy egy csinos, könnyű és elektromos sportkocsival megtehessék a 15 ezer mérföldes túrát a Dél-Amerikai Tierra Del Fuego-tól az Alaszkai partokig! Ehhez könnyű, gyorsan tölthető, nagy hatótávolságú gépre volt szükségük, így a szintén brit Radical SR8 jó „alapanyagnak” tűnt és gondolom a projekt PR kampányának sem tesz rosszat, hogy egy ennyire dögös gépet választottak.

##205167##

Az autóból (SRZero lett a neve)természetesen kikerült a benzinfaló szörny, helyette két darab, egyenként közel 100 lóerős kerékbe szerelt 90%-os hatásfokkal üzemelni képes agymotor szolgáltatja a meghajtást, érdekes módon nem a kerékbe ágyazva, hanem egyedi meghajtással.

Ezt a két pöttöm motort 550 kilónyi akku látja el energiával, így képes akár 400 km-t megtenni egy feltöltéssel, úgy hogy aránylag normál autópálya tempóval közlekedik (68mph), és egy teljes feltöltésre elég neki egy éjszakai alvás. Nemrég megvolt a Japán egyfeltöltésselmennyitmész rekord, most itt van ez, mi lesz, ha ezek a srácok egymásra találnak? Alig várom!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ilyen wifit akar majd otthonra: mutatjuk, mennyivel jobb a wifi 6
Kíváncsiak voltunk arra, hogy mire képes a gyakorlatban a sokat ígérő legújabb wifi-technológia, így hát fogtunk egy újgenerációs routert, egy csúcsmobilt és egy gyors notebookot, és...
Egyre több appot töltünk le
2019-ben világszinten 9,1 százalékkal töltöttünk le több appot, mint korábban.
Beperelte a Pornhubot egy hallássérült férfi, mert nincsenek rendesen feliratozva a pornóvideók
Azt állítja, elvesztette a fonalat a Dögös mostohanagynéni vigyáz az engedetlen unokaöcsire című filmben.
Tüzetesen átnéztek 57 tanulmányt – ugye kitalálja, miért vannak mostanában ekkora tüzek?
Az emberi tevékenység okozta klímaváltozás fokozza a futótüzek kockázatát –m állapította meg egy friss brit elemzés.
Pápalátogatás után gyakrabban húzunk óvszert és kevesebbet szexelünk
Több hívő az önmegtartóztatást választja, ha egy városban van a katolikus egyházfővel.

További tech hírek >>