2015-ben jön az új Windows


Bár még a júzerek többsége nem tért magához a Windows 8 és a Start gomb / Start menü hiánya okozta sokból, a jobban értesültek tudni vélik, hogy nem kell sokáig várnunk egy újabb Windows verzióra.

Paul Thurrott, a winsupersite.com szerzője írta meg először azt az információt, hogy 2015 áprilisában tervezi a Microsoft a Windows 8 utódját kiadni; a cég reméli, hogy a felhasználókat "Windows 7-szerű bizsergés fogja majd el az új operációs rendszer használata során"- írja a geek.com portál humor rovatából átdolgozó szerkesztője.

[caption id="attachment_8925" align="alignnone" width="625"]Hiába az új felület és az új vas, a Windows 8 - egyelőre - nem lett sikersztori Hiába az új felület és az új vas, a Windows 8 - egyelőre - nem lett sikersztori[/caption]

A három éves ciklus nem szokatlan a Microsoft világában, hiszen a Windows 7 34 hónappal a Vista megjelenése után látott napvilágot, a Windows 8 pedig négy nap eltéréssel pontosan a Windows 7 megjelenésétől számítva három évvel később vált elérhetővé. A 2015 áprilisi indulási terv még így is egy fél évvel korábbra hozná a szokásos "évfordulót"; persze a Microsoftnak ezúttal - csakúgy, mint a Vista esetén - nincs túl nagy mozgástere, hiszen mind a Windows 8, mind pedig a sok problémát orvosló frissítése, a Windows 8.1 nem váltotta ki az eufória érzését a felhasználók körében (finoman szólva), a vállalati alkalmazása a jelenleg aktuális operációs rendszerüknek pedig finoman szólva nem pörög, olyannyira, hogy sok helyen még a Windows XP-ről való elmozdulás is komoly probléma a biztonsági frissítések áprilisban való megszűnése miatt.

Thurrott forrásai arról beszéltek, hogy a fejlesztési periódus alatt három ún. mérföldkő, azaz milestone verzió készül majd el, amelynek fejlesztését az elkövetkezendő hónapokban kezdik el. Az újdonságokról eddig annyit lehet tudni, hogy a Microsoft kicsit lazítana az eddigi merev rendszeren, és elérhetővé tenne eddig csak egyéb segédprogramokkal megoldható funkciókat, mint például a Metro / Modern UI alkalmazások asztalon, ablakban való futtatása, sőt, az egész Modern felület átdolgozása is tervben van, illetve az egységesítés jegyében a Windows RT és a Windows Phone operációs rendszerek egybeolvadását is várják a Windows ökoszisztéma jövőjét firtató tech-újságírók.

Részletesebb bejelentés valószínűleg az áprilisi Build konferencián hangzik majd el a Microsoft részéről.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elfogadták az új EU-s drónszabályokat, 2020-tól mindenkire vonatkoznak
Európa-szerte egyre több drón jelenik meg a légtérben, azért az Európai Bizottság pénteken új uniós szabályokat fogadott el annak érdekében, hogy az emberek védelmét és...
Testen viselhető klímaeszközt fejlesztettek ki
Egy teljes munkahely hűtése helyett egy embernek töredék energiából kellemes környzetet lehet biztosítani, így rengeteg pénzt lehetne megtakarítani.
Kockázat lehet az Amazon arcfelismerő szoftvere
A részvényesek attól tartanak, hogy a társaság a program miatt később akár kártérítést is fizethet.
Heavy Rain - kavarodást okozott a Denuvo a demo körül
A Heavy Rain tegnap megjelent demója egyelőre még nem indul, de ha minden jól megy, ma délelőtt megoldják a problémát.
Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni
A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.

További tech hírek >>