2015-ben jön az új Windows


Bár még a júzerek többsége nem tért magához a Windows 8 és a Start gomb / Start menü hiánya okozta sokból, a jobban értesültek tudni vélik, hogy nem kell sokáig várnunk egy újabb Windows verzióra.

Paul Thurrott, a winsupersite.com szerzője írta meg először azt az információt, hogy 2015 áprilisában tervezi a Microsoft a Windows 8 utódját kiadni; a cég reméli, hogy a felhasználókat "Windows 7-szerű bizsergés fogja majd el az új operációs rendszer használata során"- írja a geek.com portál humor rovatából átdolgozó szerkesztője.

[caption id="attachment_8925" align="alignnone" width="625"]Hiába az új felület és az új vas, a Windows 8 - egyelőre - nem lett sikersztori Hiába az új felület és az új vas, a Windows 8 - egyelőre - nem lett sikersztori[/caption]

A három éves ciklus nem szokatlan a Microsoft világában, hiszen a Windows 7 34 hónappal a Vista megjelenése után látott napvilágot, a Windows 8 pedig négy nap eltéréssel pontosan a Windows 7 megjelenésétől számítva három évvel később vált elérhetővé. A 2015 áprilisi indulási terv még így is egy fél évvel korábbra hozná a szokásos "évfordulót"; persze a Microsoftnak ezúttal - csakúgy, mint a Vista esetén - nincs túl nagy mozgástere, hiszen mind a Windows 8, mind pedig a sok problémát orvosló frissítése, a Windows 8.1 nem váltotta ki az eufória érzését a felhasználók körében (finoman szólva), a vállalati alkalmazása a jelenleg aktuális operációs rendszerüknek pedig finoman szólva nem pörög, olyannyira, hogy sok helyen még a Windows XP-ről való elmozdulás is komoly probléma a biztonsági frissítések áprilisban való megszűnése miatt.

Thurrott forrásai arról beszéltek, hogy a fejlesztési periódus alatt három ún. mérföldkő, azaz milestone verzió készül majd el, amelynek fejlesztését az elkövetkezendő hónapokban kezdik el. Az újdonságokról eddig annyit lehet tudni, hogy a Microsoft kicsit lazítana az eddigi merev rendszeren, és elérhetővé tenne eddig csak egyéb segédprogramokkal megoldható funkciókat, mint például a Metro / Modern UI alkalmazások asztalon, ablakban való futtatása, sőt, az egész Modern felület átdolgozása is tervben van, illetve az egységesítés jegyében a Windows RT és a Windows Phone operációs rendszerek egybeolvadását is várják a Windows ökoszisztéma jövőjét firtató tech-újságírók.

Részletesebb bejelentés valószínűleg az áprilisi Build konferencián hangzik majd el a Microsoft részéről.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.
Kékben is lesz Samsung Galaxy Note 10+
Több európai áruházban is felbukkant már a kék verzió.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Bemutatjuk a világ legfurább külsejű tévéit
Le fog esni az álla a világtörténelem legnagyobb tévés dizájnbombáitól!
Titokzatos oldalt kapott a Sega még be nem jelentett játéka
A Sega egy rejtélyes teaser-oldalt lőtt fel feltehetően a még le nem leplezett Humankind projektnek, a bejelentést a Gamescomra várjuk.

További tech hírek >>