3D videóklip szemüveg nélkül!


Ötletes megoldást talált egy berlini filmes/fotós duó egy videoklipihez. 3D-s filmet forgattak, mindenféle nagy trükk nélkül, ráadásul szemüveg sem kell a térhatású mozihoz, ezért most itt jól meg is nézhetitek!

Az ötlet egyszrerre zseniális és egyszerű. A Blue Roses, Doubtful Comforts című klipjében két kamera egymás mellett kissé eltolva (állítólag 6 és fél centi az ideális) rögzítette az eseményeket, az utómunkában az alkotópáros (Vivien Weyrauch és Fabian Röttger) pedig egyszerűen váltogat a két kameraállás között (full screen ajánlott).

##194803##

Így bár a kép ugrál (ami hosszútávon kicsit talán fárasztó), de mivel kicsit belátunk a dolgok mögé jobbról-balról kialakul egyfajta térérzet a filmben. Másfél perc környékétől lesz kicsit látványosabb és érhetőbb a dolog. Hasonló elven működik ez a fotós oldal, ahová bárki tölthet fel képeket, amikből képes az oldal 3D-s fotókat generálni. A lényeg, hogy a két kép pér centire készüljön egymástól, azonos beállításokkal. A videóklip és a 3D-s fotós ügy (start3d.com ) is csillagos ötös.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lehagyta a Nintendo 64 eladásait a Switch
A japán cég csak nagyon picit maradt el az aktuális pénzügyi év tervezett, módosított előrejelzéstől.
IoT-s és VR-os megoldások is nyertek a Vodafone versenyén
Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei.
Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne
Két videó is megörökítette, ahogy egy felhőkarcoló tetejéről ömlik a víz az utcára.
Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...

További tech hírek >>