3M 3D film


Térhatáskeltő filmpanel

Az Acer 3D-s laptopjáról beszámoltunk hasábjainkon, ami elsőként vitte sorozatgyártásba a térbeli élvezetet hordozható számítógépbe. A költséghatékony előállítást többek közt az a 3D-s élményt biztosító filmréteg biztosította, amit kisvártatva már külön is megvásárolhatunk.

Bár az Acer egy polarizált szemüveggel kínálja laptopját, a 3M által mostanában bemutatott 3D-s filmréteg segédeszköz nélkül is biztosítja a térhatás élményét. Mint minden feltörekvő technológia, talán még ez sem tökéletes (a megjelent fotók alapján nehéz véleményt alkotni), de már egy jobb megoldást kínál, mint elődjei. Huzamosabb idő után sokan panaszkodnak a 3D-s szemüvegek fejfájdító hatásáról, és kényelmetlenebb is, mint nélküle.

A 3M speciális filmjének egyik oldalán optikai lencsék helyezkednek el, míg a másik felén prizmák szórják szét a fényt a megfelelő irányban (jobb-bal szem), megteremtve a 3D hatást. A filmréteg egy panelben helyezkedik el, aminek ki-bekapcsolásával aktiválhatjuk, vagy megszüntethetjük a térhatást, igénynek megfelelően. A 3M egyelőre 9 és 2,8 hüvelykes, hordozható készülékekre készített prototípus LCD-panelt, de a tömeggyártással szélesíti a skálát. Árat, elérhetőséget majd akkor.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.
Kékben is lesz Samsung Galaxy Note 10+
Több európai áruházban is felbukkant már a kék verzió.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Bemutatjuk a világ legfurább külsejű tévéit
Le fog esni az álla a világtörténelem legnagyobb tévés dizájnbombáitól!
Titokzatos oldalt kapott a Sega még be nem jelentett játéka
A Sega egy rejtélyes teaser-oldalt lőtt fel feltehetően a még le nem leplezett Humankind projektnek, a bejelentést a Gamescomra várjuk.

További tech hírek >>