3M 3D film


Térhatáskeltő filmpanel

Az Acer 3D-s laptopjáról beszámoltunk hasábjainkon, ami elsőként vitte sorozatgyártásba a térbeli élvezetet hordozható számítógépbe. A költséghatékony előállítást többek közt az a 3D-s élményt biztosító filmréteg biztosította, amit kisvártatva már külön is megvásárolhatunk.

Bár az Acer egy polarizált szemüveggel kínálja laptopját, a 3M által mostanában bemutatott 3D-s filmréteg segédeszköz nélkül is biztosítja a térhatás élményét. Mint minden feltörekvő technológia, talán még ez sem tökéletes (a megjelent fotók alapján nehéz véleményt alkotni), de már egy jobb megoldást kínál, mint elődjei. Huzamosabb idő után sokan panaszkodnak a 3D-s szemüvegek fejfájdító hatásáról, és kényelmetlenebb is, mint nélküle.

A 3M speciális filmjének egyik oldalán optikai lencsék helyezkednek el, míg a másik felén prizmák szórják szét a fényt a megfelelő irányban (jobb-bal szem), megteremtve a 3D hatást. A filmréteg egy panelben helyezkedik el, aminek ki-bekapcsolásával aktiválhatjuk, vagy megszüntethetjük a térhatást, igénynek megfelelően. A 3M egyelőre 9 és 2,8 hüvelykes, hordozható készülékekre készített prototípus LCD-panelt, de a tömeggyártással szélesíti a skálát. Árat, elérhetőséget majd akkor.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Heavy Rain - kavarodást okozott a Denuvo a demo körül
A Heavy Rain tegnap megjelent demója egyelőre még nem indul, de ha minden jól megy, ma délelőtt megoldják a problémát.
Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni
A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.
Turkáltak a fotók között a Snapchat alkalmazottai
Éveken át nem lehetett ellenőrizni egy belső eszköz használatát.
Újabb érdekességek derültek ki a Redmi K20 csúcsmobilról
Hetedik-generációs képernyőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval jön az okostelefon, amiről egy képet is kiadott a Redmi.
Ősi tengervízre bukkantak, segíthet a klímakutatásban
Az utolsó jégkorszakból hátramaradt vízre amerikai kutatók bukkantak rá az Indiai-óceánban.

További tech hírek >>