6 milliárdot veszített a Microsoft


A Microsoft körülbelül öt éve vásárolta fel a Quantive nevű hirdetési céget. A régi sikereknek mára nyoma sincs.

 

A Microsoft már nem egy céget, vállalatot vásárolt fel, de a második legnagyobb akcióján bukott eddig a legtöbbet. Az aQuantive display hirdetésekkel foglalkozó céget a Microsoft azért vásárolta meg, hogy fel tudjon mutatni egy alternatívát a Google megoldásával szemben.

Az gész felvásárolást ott rontották el, hogy a Google a régi dolgozók nagy részét megtartotta, akik komolyabb motivációval még ma is sikereket érnek el, míg a Microsoftnál sok ember távozott a cégtől, akik korábban az aQuantive motorjai voltak.

„Az aQuantive cég felvásárlása bár továbbra is értékes eszközöket biztosít a Microsoft számára a hirdetési piacon való helytállásban, nem váltotta be a hozzá fűzött növekedési elvárásokat, ami hozzájárul ahhoz, hogy a Microsoft könyvelésében leírjuk a felvásárlás összegét” - fogalmaz diplomatikusan a Microsoft közleményében a cég display üzletágának teljesítményéről.

 

Kulcsszavak: bukott, microsoft, pénz
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Komoly ellenfelet kapnak az Energizer okostelefonok
6200 mAh-s akkumulátort kapott az ütésálló Gigaset GX290 okostelefon.
Kékben is lesz Samsung Galaxy Note 10+
Több európai áruházban is felbukkant már a kék verzió.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Bemutatjuk a világ legfurább külsejű tévéit
Le fog esni az álla a világtörténelem legnagyobb tévés dizájnbombáitól!
Titokzatos oldalt kapott a Sega még be nem jelentett játéka
A Sega egy rejtélyes teaser-oldalt lőtt fel feltehetően a még le nem leplezett Humankind projektnek, a bejelentést a Gamescomra várjuk.

További tech hírek >>