6 milliárdot veszített a Microsoft


A Microsoft körülbelül öt éve vásárolta fel a Quantive nevű hirdetési céget. A régi sikereknek mára nyoma sincs.

 

A Microsoft már nem egy céget, vállalatot vásárolt fel, de a második legnagyobb akcióján bukott eddig a legtöbbet. Az aQuantive display hirdetésekkel foglalkozó céget a Microsoft azért vásárolta meg, hogy fel tudjon mutatni egy alternatívát a Google megoldásával szemben.

Az gész felvásárolást ott rontották el, hogy a Google a régi dolgozók nagy részét megtartotta, akik komolyabb motivációval még ma is sikereket érnek el, míg a Microsoftnál sok ember távozott a cégtől, akik korábban az aQuantive motorjai voltak.

„Az aQuantive cég felvásárlása bár továbbra is értékes eszközöket biztosít a Microsoft számára a hirdetési piacon való helytállásban, nem váltotta be a hozzá fűzött növekedési elvárásokat, ami hozzájárul ahhoz, hogy a Microsoft könyvelésében leírjuk a felvásárlás összegét” - fogalmaz diplomatikusan a Microsoft közleményében a cég display üzletágának teljesítményéről.

 

Kulcsszavak: bukott, microsoft, pénz
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elfogadták az új EU-s drónszabályokat, 2020-tól mindenkire vonatkoznak
Európa-szerte egyre több drón jelenik meg a légtérben, azért az Európai Bizottság pénteken új uniós szabályokat fogadott el annak érdekében, hogy az emberek védelmét és...
Testen viselhető klímaeszközt fejlesztettek ki
Egy teljes munkahely hűtése helyett egy embernek töredék energiából kellemes környzetet lehet biztosítani, így rengeteg pénzt lehetne megtakarítani.
Kockázat lehet az Amazon arcfelismerő szoftvere
A részvényesek attól tartanak, hogy a társaság a program miatt később akár kártérítést is fizethet.
Heavy Rain - kavarodást okozott a Denuvo a demo körül
A Heavy Rain tegnap megjelent demója egyelőre még nem indul, de ha minden jól megy, ma délelőtt megoldják a problémát.
Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni
A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.

További tech hírek >>