7 új Windows Phone 7-es mobil


Tegnap mutatta be a Microsoft az új mobilos oprendszerét, a Windows Phone 7-et, és máris itt van hét mobil három különböző gyártótól, amin az új rendszer fut.

A Microsoft szerint a Windows Phone 7-ben teljesen az alapoktól építkeztek újra, és a tervezésekor a felhasználók által legsűrűbben gyakorolt tevékenységeket vették elsősorban figyelembe. Ennek következtében az információ elvileg mindig áttekinthető formában és módon jelenik meg. A Windows Phone 7 segítségével - a gyártól szerint - még egszerűbbé válnak az olyan mindennapi feladatok, mint például az e-mailek ellenőrzése vagy a fényképek megosztása. A rendszer a felhasználók számára legfontosabb dolgokat, például a zenéket, fényképeket, játékokat, videókat vagy dokumentumokat egységes csoportokba, úgynevezett ’hub’-okba rendezi, így gyorsítva meg az ezekhez kapcsolódó tevékenységek, feladatok elvégzését.

A Windows Phone 7-ben új mobilos Office alkalmazások vannak, az infók szerint aminden eddigi, mobilra írt irodai szoftvernél hatékonyabb az új Word for Mobile, Excel for Mobile és Powerpoint for Mobile, amelyek révén problémamentesen tekinthetők meg és szerkeszthetők a dokumentumok, táblázatok és prezentációk. Szintén a felhasználók mindennapjait könnyíti meg a Microsoft keresőjéhez közvetlen hozzáférést nyújtó dedikált „Bing” gomb, amely intelligens kereséseket indít az internettől a telefonon található fájlokon át például a térképszolgáltatásig. A Windows Live pedig többek között a fotók megosztásában vagy a naptár rendben tartásában segít, illetve a Find My Phone szolgáltatás révén távolról lezárható, törölhető, illetve megtalálható az elveszett telefon.

Az LG a fentieken felül külön is együttműködött a szoftvergyártóval, így eshetett meg az, hogy a Play To névre hallgató DNLA-alapú multimédiás megosztási funkció csak az LG telefonján érhető el, ami a multimédiás fájlok megosztását teszi rendkívül egyszerűvé. 

Szintén egyedi, kizárólag az LG Optimus 7 készüléken elérhető funkció a ScanSearch, egy Augmented reality (kiterjesztett valóság) alkalmazás, amely a felhasználókat összeköti az információgazdag környezettel: vásárlással, éttermekkel, időjárással, szórakozási lehetőségekkel és bankügyekkel kapcsolatos valós idejű információkhoz férhetnek hozzá, ily módon integrálva az online és offline világot.

Az új telója az LG Optimus 7, amelynek 5 megapixeles kamerája 720p felbontásban és HD minőségben vesz fel és játszik le mozgóképet, ráadásul a 16:9 képarányban rögzített felvételeket, így a TV-n is kiváló minőségben jeleníti meg. Egyébként 3,8 inches 800 x 480 pixel felbontású WVGA LCD kijelző került a telefonra, a belső memóriája pedig 16 GB.

A fémborítású Samsung Omnia 7 névre hallgató mobil 4 inches SUPER AMOLED érintőképernyővel, 1 GHz-es processzorral, 5 megapixeles kamerával és LED vakuval érkezik, egyébként a T-Mobile kínálatában lehet majd itthon kapni. A T-Mobile szélessávú (3G/HSPA) hálózatán a gyors adatátvitel sem jelent problémát: a szolgáltató adatai szerint egy 4 MB-os zene letöltése mindössze 4-6 másodpercet, egy 40 MB-os videóé pedig hozzávetőlegesen 1 percet igényelhet.

A HTC egyből öt készülékkel indul, persze mindegyikben ott a bővös szám: HTC 7 Surround, HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy, HTC 7 Pro és HTC HD7. A Surround alapvetően  multimédiás célokra van kihegyezve, de természetesen a Mozart is inkább zenés készülék. A Trophy játékos, azaz az Xbox LIVE teljesítményét használja ki maximálisan, emellett az igazi játékélményt a telefon 1GHz-es Snapdragon processzora által garantált sebesség és szaggatásmentesség, valamint a 3,8 hüvelykes WVGA felbontású (800x480) érintőképernyő biztosítja. A Pro, mint a neve is mutatja, az üzleti profiknak való, míg a HD7-et mozizásra és játékra is ajánlja a gyártó.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Az irodisták java otthon maradna
Kicsi az igény a járvány előtti rendszer visszaállítására.
Melyik böngésző mennyire népszerű?
Miközben a Google Chrome és az immár megújult Microsoft Edge piaci részesedése folyamatosan növekszik, a Firefox egyre inkább elveszíti a felhasználók bizalmát.
Ezek voltak július legerősebb androidos mobiljai
Az AnTuTu kiadta a szokásos toplistáját a legerősebb androidos okostelefonokról.
Nagyon különleges tokot csinált a Galaxy Note 20 mobilokhoz a Razer
Speciális hőelvezetésre képes tokot rakott össze a Galaxy Note 20 okostelefonokhoz a Razer.
5G-t hoz a laptopokba a MediaTek chipje
Az Intel közreműködésével jövőre bukkanhatnak fel az első ilyen PC-k.

További tech hírek >>