A Facebook és a Google is vinné a Skype-ot?


Bennfentes értesülések szerint két kulcsszereplő is bekebelezné az egyik legismertebb és legsikeresebb VOIP szolgáltatást, a Skype-ot. A Facebookról és a Google-ről van szó, a tárgyalások állítólag már zajlanak.

A gyermeteg pletykákkal általában nem foglalkozó Reuters szellőztette meg, hogy a színfalak mögött beindultak az egyeztetések a Skype esetleges megvásárlásáról. A hírügynökség forrásai szerint egymástól függetlenül mind a Google, mind a Facebook tárgyalóasztalhoz ült a céggel.

A verebek azt is csiripelték, hogy a lájkkirály Mark Zuckerberg személyesen vesz részt a “hadműveletben”, ami egy ideje már folyamatban van. A Google némileg le van maradva, a névtelen hírforrás szerint ők még a korai egyeztetéseknél tartanak.

A bő félmilliárdos felhasználói táborral rendelkező Skype ára nem lesz csekély, ha sikerül nyélbe ütni az üzletet. A Reuters egyik forródrótja 3-4 milliárd dolláros tranzakcióról beszél, más források szerint 1 milliárddal emelné a tőkéjét a cég.

A felek természetesen nem kívánták kommentálni a pletykákat, így egyelőre nem tudni, melyik cég áll közelebb a sikerhez. Az biztos, hogy a Facebook és a Skype kapcsolata igen barátian alakult az utóbbi időben, a kék közösségi oldalon régen megjelent egy opció, amivel a Skype-haverjainkat felkutathatjuk, illetve a Skype szoftverébe is bekerült egy Facse fül.

Kulcsszavak: facebook, google, internet, net, skype
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Befutott a Swamp Thing első trailere
A képregények világától valamelyest eltávolodó, erőszakos és borzongató előzetest kapott a DC május végén debütáló sci-fi-horror sorozata.
Apex Legends – Ezért nincs sok friss tartalom
Vince Zampella a GamesBeat Summit 2019 keretein belül elárulta, hogy miért nem kap sűrűbben friss tartalmakat az Apex Legends.
Gigantikus Samsung táblagép érkezhet
17,5 hüvelykes kijelzőt és támaszt is kaphat a Samsung Galaxy View 2.
Nagyon hasznos funkcióval bővült a Google Maps, de nem örülhet neki mindenki
Egyelőre csak Amerikában és az Egyesült Királyságban vezette be a Google a Térképek szolgáltatásába azt az új funkciót, amivel az elektromos autóval utazók járnak nagyon jól.
The Crew 2 – Ezen a hétvégén ingyenes
Az Ubisoft bejelentette, hogy a The Crew 2 ezen a hétvégén ingyenesen kipróbálható, ráadásul az ajánlat holnap már életbe is lép.

További tech hírek >>