A Facebook és a Google is vinné a Skype-ot?


Bennfentes értesülések szerint két kulcsszereplő is bekebelezné az egyik legismertebb és legsikeresebb VOIP szolgáltatást, a Skype-ot. A Facebookról és a Google-ről van szó, a tárgyalások állítólag már zajlanak.

A gyermeteg pletykákkal általában nem foglalkozó Reuters szellőztette meg, hogy a színfalak mögött beindultak az egyeztetések a Skype esetleges megvásárlásáról. A hírügynökség forrásai szerint egymástól függetlenül mind a Google, mind a Facebook tárgyalóasztalhoz ült a céggel.

A verebek azt is csiripelték, hogy a lájkkirály Mark Zuckerberg személyesen vesz részt a “hadműveletben”, ami egy ideje már folyamatban van. A Google némileg le van maradva, a névtelen hírforrás szerint ők még a korai egyeztetéseknél tartanak.

A bő félmilliárdos felhasználói táborral rendelkező Skype ára nem lesz csekély, ha sikerül nyélbe ütni az üzletet. A Reuters egyik forródrótja 3-4 milliárd dolláros tranzakcióról beszél, más források szerint 1 milliárddal emelné a tőkéjét a cég.

A felek természetesen nem kívánták kommentálni a pletykákat, így egyelőre nem tudni, melyik cég áll közelebb a sikerhez. Az biztos, hogy a Facebook és a Skype kapcsolata igen barátian alakult az utóbbi időben, a kék közösségi oldalon régen megjelent egy opció, amivel a Skype-haverjainkat felkutathatjuk, illetve a Skype szoftverébe is bekerült egy Facse fül.

Kulcsszavak: facebook, google, internet, net, skype
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

97 év után hozzányúlnak Tutanhamon fáraó aranyozott koporsójához
A Királyok völgyéből a gízai piramisok közelében épülő Egyiptomi Nagymúzeumba szállították át Tutanhamon külső aranyozott fakoporsóját, amelyen első ízben végeznek...
Tökös csajok - heti játékmegjelenések
Hétindítóként összegyűjtöttük nektek, hogy milyen címek várhatóak a következő néhány napban. Lássuk a heti játékpremiereket!
Még jobban követi az úszást a Samsung Galaxy Watch
A fejlesztett úszáskövetés mellett újdonság, hogy kikapcsolja az ébresztők szinkronizálását a frissítés.
A középkategória királya lehet a Honor új telefonja
Majdnem tökéletes lett a Honor 20.
9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...

További tech hírek >>