A Facebook játékkiadó is szeretne lenni


A Facebook döntött és cselekedett: nem jelent számukra igazi boldogságot az, ha csak játékok platformjaként tartják számon őket, hanem kiadni és reklámozni is szeretné azokat - tudhatjuk meg a geek.com-tól.

Persze nem ingyen és bérmentve csinálnák ezt, hanem mindegyik játéknak, amelybe ily módon befektetnek, a bevételéből részesedni szeretnének. Ezt elősegítendő, egy új próba projectet indítottak útjára néven. Nyitott minden kis és közepes méretű fejlesztőcsapat előtt, és már beállt a sorba a Brainbow, Kiwi, a Space Ape és a Gameloft is.

[caption id="attachment_8428" align="alignnone" width="625"]Facebook - All your games are belong to us Facebook - All your base games are belong to us[/caption]

A Facebook ajánlata a fejlesztőknek nem kevesebb, minthogy játékaikkal megcélozza azokat az embereket, akik szeretnének az adott játékkal játszani, és hajlandóak lennének fizetni is - amely a jelenleg 800 milliós mobilos felhasználó / fő arányával elég jó biznisznek hangzik mindkét fél számára. A pontos részleteket még nem tudjuk (lehet, nem is fogjuk), mivel a Facebook még nem tette közzé, hogy mekkora részesedést kér a fejlesztőktől, és az általuk megnevezett "deep collaboration" (mély együttműködés) sem tudhatni, pontosan mit takar - az is lehet, hogy Zuckerbergék szabják majd meg, milyen irányban fejlesszék a játékot, vagy pedig Facebook reklámok integrálására kérik majd őket a támogatásért fejében.

A felhasználói bázis száma alapján - bármik is legyenek a pontos részletek - a Mobile Games Publishing érdekes és népszerű kezdeményezésnek ígérkezik. Az indie game fejlesztőknek nagyon jó esély lehet a kiugrásra, bár az első sikertörténetekre (vagy kudarcokra) még pár hónapot biztosan várni kell.

Kulcsszavak: facebook, game
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Visszavonul a hazai Vodafone elnöke
Májustól Amanda Nelson vezérigazgató tölti majd be a tisztségét.
Megdöbbentek a kutatók: ott találtak magas mikroműanyag-koncentrációt, ahol senki sem számított rá
A műanyagszennyezéstől eddig védettnek hitt, lakatlan hegyvidéki területekre is eljutnak a szél és csapadék által szállított mikroműanyagok – állapította meg egy skót és francia...
MotoGP 19 - Történelmi versenyek
Múltidézésből sem lesz hiány a júniusban megjelenő MotoGP 19-ben - ebből kaptunk most egy rövid ízelítőt a legújabb videóval.
Folyamatosan támadják a hackerek az internet gerincét, és egyre nagyobb a baj
Az elmúlt két évben folyamatosan támadják a hackerek a tartománynévrendszert, ami nélkül nem működik az internet. A legutóbbi próbálkozásuk egyike volt az eddigi legdurvábbaknak.
Több újítással érkezhet az iOS 13
Komolyabban hozzányúlhat a 13-as főverzióval az iOS-hez az Apple. Az elsősorban hibajavításokra fókuszáló 12-es verzió után komolyabb átalakítások jöhetnek az ősszel megjelenő...

További tech hírek >>