A Facebook kikapcsolja az arcfelismerést


Az európai adatvédelmi panaszokra válaszul felfüggeszti az arcfelismerő modul használatát a közösségi oldalon a Facebook. A lépés kizárólag az európai felhasználókat érinti: az újonnan regisztrálóknál már most sem működik ez a funkció.

A meglévő tagoknál október 15-ig kapcsolják ki. A cég egyben törli az arcfelismeréshez az európai felhasználóktól eddig összegyűjtött mintákat is.A tavaly nyáron bevezetett Tag Suggestions funkciót közvetlenül a startja után bírálta több európai adatvédelmi szakember is. A szolgáltatás képek, albumok feltöltésekor megvizsgálja a képen szereplő személyeket, majd felajánlja a címkézést, ha a feltöltő maga vagy ismerősei szerepelnek rajta. A bírálók többek között azt sérelmezték, hogy a funkció alapértelmezés szerint minden felhasználónál be volt kapcsolva.

Az ügyben Írország és Németország adatvédelmi biztosa is vizsgálatot indított. Az ír ombudsman, Billy Hawkes hivatala számos javaslatot fogalmazott meg, majd idén nyáron felmérte, hogy azok közül mit fogadott meg a közösségi oldal. A Facebook a jelentésre válaszul most úgy döntött, hogy átmenetileg kikapcsolja az automatikus címkézést Európában.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Moderna: fél évvel a második oltás után is jól véd a vakcnia az összes vírusvariáns ellen
A gyógyszergyártó elkezdte az oltóanyag egy új változatának a tesztelését.
A szoftverekre és az intelligens járművekre összpontosít a Huawei
A szankcióktól sújtott kínai cég új területeken próbálkozik a túlélés érdekében.
Kiteljesedik a Quadro jelzés nélküli NVIDIA sorozat
Az előző év végén bemutatott RTX A6000 megkapta a kispajtásait.
Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai
Április 20-án tartja következő bemutatóját az Apple, amelyen valószínűleg új iPadek és új iMac is érkezik. Ezek viszont még mindig csak találgatások, a dátumon kívül ugyanis mást...

További tech hírek >>