A Facebook segít elkerülni ismerőseinket?


Bár a bejelentett új fejlesztés nem éppen arról szól, amelyet a címben olvashatunk; cserében a Nearby Friends az első olyan fejlesztésük az elmúlt egy évben, amely maga a Facebook központi alkalmazásában zajlik le.

Az elmúlt hónapokban a Facebook elsősorban a szolgáltatások felvásárlásával volt elfoglalva, úgy mint a WhatsApp üzenetküldővel, az Occulusszal, akiknek termékével majd 3D-s sisakban hasítjuk a játékok pályáit illetve a Paper nevezetű hírolvasó alkalmazásával. Közben rájöttek, hogy jó lenne a közel egy milliárdnyi mobilos felhasználójuknak is valami újdonságot villantani: a Nearby Friends (kb.: közelben lévő barátok) lényege annyi, hogy egy helyen összegyűjtve láthatjuk azt, mely ismerősünk hol tartózkodik, ki van egy bizonyos távolságon belül, és kik azok, akik éppen Hawaiion szörföznek.

[caption id="attachment_9162" align="alignnone" width="705"]Akcióban a Nearby Friends. / fotó: CNet.com Akcióban a Nearby Friends. / fotó: CNet.com[/caption]

Amennyiben engedélyezzük a szolgáltatást, részletes információkat kapunk majd arról, hogy melyik városban melyik barátunk tartózkodik, milyen messze van tőlünk vagy pedig mikor voltak bizonyos helyeken utoljára - ennek megfelelően indíthatunk hívásokat vagy küldhetünk üzenetet. Persze ahhoz, hogy ez működjön, mindkét félnek engedélyeznie kell a szolgáltatást, és listákat lehet itt is létrehozni arra, hogy kik azok, akik láthatják ezeket az információkat, sőt, akár értesítést is kaphatunk arról, hogy ki jár éppen a közelünkben. Bár a cinikusabb felhasználók ezt akár a címben javasolt tevékenységre is használhatják, ez egy kellemesebb módja annak, hogy lecsekkoljuk rég nem látott ismerőseinket. A CNet híradása szerint működik az dolog az Apple iOS és a Google Android platformján is (Windows Phone-ra pedig majd valószínűleg egyszer a távoli jövőben sor kerül).

A Facebook az előző negyedévben a reklámbevételeinek 53 százalékát a mobil platformokról szerezte, így valószínűleg egy hasonló szolgáltatásban is megtalálják majd - reklámpartnereikkel karöltve - a módját, hogy növeljék a fent említett bevételeket.

Kulcsszavak: facebook, nearby friends
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

MotoGP 19 - Történelmi versenyek
Múltidézésből sem lesz hiány a júniusban megjelenő MotoGP 19-ben - ebből kaptunk most egy rövid ízelítőt a legújabb videóval.
Folyamatosan támadják a hackerek az internet gerincét, és egyre nagyobb a baj
Az elmúlt két évben folyamatosan támadják a hackerek a tartománynévrendszert, ami nélkül nem működik az internet. A legutóbbi próbálkozásuk egyike volt az eddigi legdurvábbaknak.
Több újítással érkezhet az iOS 13
Komolyabban hozzányúlhat a 13-as főverzióval az iOS-hez az Apple. Az elsősorban hibajavításokra fókuszáló 12-es verzió után komolyabb átalakítások jöhetnek az ősszel megjelenő...
Tavaly csökkent a DVD és Blu-ray lemezek piaca
Az elmúlt öt évet nézve drámainak is nevezhető a visszaesés.
Zavarja a Trónok harca brutalitása? Meglepő dolgot derítettek ki róla
Utolsó évadát fogyasztjuk minden idők egyik legsikeresebb amerikai sorozatának, a Trónok harcának. A sorozat brutalitásáról is közismert, azonban korábban már kiderítették,...

További tech hírek >>