A Facebook segít elkerülni ismerőseinket?


Bár a bejelentett új fejlesztés nem éppen arról szól, amelyet a címben olvashatunk; cserében a Nearby Friends az első olyan fejlesztésük az elmúlt egy évben, amely maga a Facebook központi alkalmazásában zajlik le.

Az elmúlt hónapokban a Facebook elsősorban a szolgáltatások felvásárlásával volt elfoglalva, úgy mint a WhatsApp üzenetküldővel, az Occulusszal, akiknek termékével majd 3D-s sisakban hasítjuk a játékok pályáit illetve a Paper nevezetű hírolvasó alkalmazásával. Közben rájöttek, hogy jó lenne a közel egy milliárdnyi mobilos felhasználójuknak is valami újdonságot villantani: a Nearby Friends (kb.: közelben lévő barátok) lényege annyi, hogy egy helyen összegyűjtve láthatjuk azt, mely ismerősünk hol tartózkodik, ki van egy bizonyos távolságon belül, és kik azok, akik éppen Hawaiion szörföznek.

[caption id="attachment_9162" align="alignnone" width="705"]Akcióban a Nearby Friends. / fotó: CNet.com Akcióban a Nearby Friends. / fotó: CNet.com[/caption]

Amennyiben engedélyezzük a szolgáltatást, részletes információkat kapunk majd arról, hogy melyik városban melyik barátunk tartózkodik, milyen messze van tőlünk vagy pedig mikor voltak bizonyos helyeken utoljára - ennek megfelelően indíthatunk hívásokat vagy küldhetünk üzenetet. Persze ahhoz, hogy ez működjön, mindkét félnek engedélyeznie kell a szolgáltatást, és listákat lehet itt is létrehozni arra, hogy kik azok, akik láthatják ezeket az információkat, sőt, akár értesítést is kaphatunk arról, hogy ki jár éppen a közelünkben. Bár a cinikusabb felhasználók ezt akár a címben javasolt tevékenységre is használhatják, ez egy kellemesebb módja annak, hogy lecsekkoljuk rég nem látott ismerőseinket. A CNet híradása szerint működik az dolog az Apple iOS és a Google Android platformján is (Windows Phone-ra pedig majd valószínűleg egyszer a távoli jövőben sor kerül).

A Facebook az előző negyedévben a reklámbevételeinek 53 százalékát a mobil platformokról szerezte, így valószínűleg egy hasonló szolgáltatásban is megtalálják majd - reklámpartnereikkel karöltve - a módját, hogy növeljék a fent említett bevételeket.

Kulcsszavak: facebook, nearby friends
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nem készít több táblagépet a Google
A webes konszern leállította a saját készülékek fejlesztését, az androidos tábla PC-k készítését ugyanakkor továbbra is támogatni fogja.
A fapados gamer laptop
Az ár kedvező, a teljesítménye is jó, de találtunk kompromisszumokat. Az Asus TUF Gaming FX505-öt teszteltük.
World War Z – Úgy viszik az Epic Store-os verziót, mint a cukrot
A World War Z mögött álló Saber Interactive vezetője elárulta, hogy már 700 ezer példány talált gazdára az Epic Store-on keresztül.
Ma küldi fel az űrbe a NASA az új atomórát, amitől sok mindent remélnek a tudósok
Végül nem június 22-én, hanem június 24-én, azaz ma küldheti fel az űrbe azt a szerkezetet a NASA, amely fontos tudományos célokat szolgál. Egy atomóráról van szó, de nem az időt...
Samsung OLED-kijelzőt rakhat az iPadekbe az Apple
Nincsenek kihasználva az iPhone-kijelzőket gyártó üzemek, így az Apple az iPadekbe kérhet paneleket.

További tech hírek >>