A Facebook segít elkerülni ismerőseinket?


Bár a bejelentett új fejlesztés nem éppen arról szól, amelyet a címben olvashatunk; cserében a Nearby Friends az első olyan fejlesztésük az elmúlt egy évben, amely maga a Facebook központi alkalmazásában zajlik le.

Az elmúlt hónapokban a Facebook elsősorban a szolgáltatások felvásárlásával volt elfoglalva, úgy mint a WhatsApp üzenetküldővel, az Occulusszal, akiknek termékével majd 3D-s sisakban hasítjuk a játékok pályáit illetve a Paper nevezetű hírolvasó alkalmazásával. Közben rájöttek, hogy jó lenne a közel egy milliárdnyi mobilos felhasználójuknak is valami újdonságot villantani: a Nearby Friends (kb.: közelben lévő barátok) lényege annyi, hogy egy helyen összegyűjtve láthatjuk azt, mely ismerősünk hol tartózkodik, ki van egy bizonyos távolságon belül, és kik azok, akik éppen Hawaiion szörföznek.

[caption id="attachment_9162" align="alignnone" width="705"]Akcióban a Nearby Friends. / fotó: CNet.com Akcióban a Nearby Friends. / fotó: CNet.com[/caption]

Amennyiben engedélyezzük a szolgáltatást, részletes információkat kapunk majd arról, hogy melyik városban melyik barátunk tartózkodik, milyen messze van tőlünk vagy pedig mikor voltak bizonyos helyeken utoljára - ennek megfelelően indíthatunk hívásokat vagy küldhetünk üzenetet. Persze ahhoz, hogy ez működjön, mindkét félnek engedélyeznie kell a szolgáltatást, és listákat lehet itt is létrehozni arra, hogy kik azok, akik láthatják ezeket az információkat, sőt, akár értesítést is kaphatunk arról, hogy ki jár éppen a közelünkben. Bár a cinikusabb felhasználók ezt akár a címben javasolt tevékenységre is használhatják, ez egy kellemesebb módja annak, hogy lecsekkoljuk rég nem látott ismerőseinket. A CNet híradása szerint működik az dolog az Apple iOS és a Google Android platformján is (Windows Phone-ra pedig majd valószínűleg egyszer a távoli jövőben sor kerül).

A Facebook az előző negyedévben a reklámbevételeinek 53 százalékát a mobil platformokról szerezte, így valószínűleg egy hasonló szolgáltatásban is megtalálják majd - reklámpartnereikkel karöltve - a módját, hogy növeljék a fent említett bevételeket.

Kulcsszavak: facebook, nearby friends
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

The Division 2 – 15 perc is sok a Sötét Zónában
A The Division 2 egyik legikonikusabb helyszíne a Sötét Zóna, melyet a most megjelent videóban alaposan szemügyre is vehetünk.
Anthem – nem lesz meg a 60 FPS konzolokon
Az Anthem az ígéretek szerint mindkét konzolon konstans 30 képkocka/másodperces képfrissítéssel fog futni, felbontástól függetlenül.
Overwatch – idén is visszatér a holdújév
Ahogy arra számítani lehetett, az Overwatch idén is megünnepli a holdújévet, közel egy hónapon át tart majd az esemény.
Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?
Egyesek a bűnügyek megoldásának forradalmi eszközeként, mások adatvédelmi szempontból különösen aggályos fejleményként értékelik, hogy a rend őrei egyre többször kutakodnak...
LOL-ozással támadná be a tiniket a Facebook
Még szerencse, hogy az Instagram egyelőre menő a köreikben.

További tech hírek >>