A kapcsolat


Node aljzatok

A most bemutatott csatlakozó aljzat egyelőre még csak koncepció (bár már megrendelhető), mégis jól mutatja, hogy talán változás várható ebben a világunkkal szemben keveset változó technológiai szeletben is. Hiszen az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott háztartási áramfogyasztásunk, ám az ezt kiszolgáló csatlakozók csak alig-alig változtak érdemben.

Bevallom, nekem nagyon tetszik. Lehet, hogy nem gondoltam bele alaposan, és csak első látásra hasznos, mégis úgy gondolom, ahhoz elég, hogy kezdő alternatívát nyújtson a jelenleg elavultnak, és terhesnek érzett csatlakozási megoldásokhoz. Kezdődött avval, hogy az új lakásban már előre elterveztük a konnektor, és egyéb aljzatok helyét, előre gondolva a különböző elektronikai eszközök elhelyezésére, ám azóta került még hozzánk pár jóság, (mikroszkóp, laptop, megosztott net) és minden egyes részegységhez tartozik legalább egy dugós csatlakozó is. 

Most ott tartunk, mint máskor, hosszabbítók, és elosztók egymás alatt, fölött. A Metaphys új koncepciója ezen kíván változtatni, meglehet, elsőre nem a legjobb módon, legalább is páran ezt róják a fejére. A másik tábor üdvözli az egyedi megoldást. Az aljzatba „normális” két villás csatlakozókat lehet telepíteni, egyszerre többet is, és emellett tetszetős még rejtett dizájnja is. Az ellenzők szerint túl könnyen lehet vékony fémtárgyakat (kés, villa, olló) becsúsztatni a rések közé, ami kész katasztrófa, ráadásul a földelt csatlakozók (pc, tévé, monitor) elhelyezése sem megoldott. 

Érdekes módon a szimpatizálók is a biztonságot hozzák fel fő érvükként, és hozzáteszik még az esztétikát, és a praktikusságot is. Addig is, míg a viták elcsitulnak, én azt mondom, csak örülhetünk minden innovatív ötletnek, ami optimalizálhatja a mindennapi kábelezési szokásainkból eredő problémánkat. Ami engem illett, én lecserélném a gyerek elől amúgy is jól elrejtett csatlakozóimat ilyenekre, max a végén megint ott lennének a hosszabbítók, és elosztók a helyükön.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nem, a neten keringő teljesen gagyi, helyesírási hibás levél nem Kásler Miklóstól származik
A levélben arról van szó, hogy a kórházak ne hozzák nyilvánosságra a koronavírusos halálozási statisztikákat, de ilyenről szó sincs.
Az új Half-Life nem vak, hanem bátor
VR-be költözött a legendás játék folytatása, de ugyanolyan úttörő és formabontó, mint az elődei.
Egyre terjeszkedik Európában a Disney+
Hét újabb piacon vált legutóbb elérhetővé a streamingszolgáltatás.
Okosmaszkokon dolgozik a Xiaomi
A szokatlan helyzetre való tekintettel úgynevezett Smart Mask arcmaszk fejlesztésébe kezdett a cég.
Tarantino filmek az HBO GO-n
Újabb tartalomfrissítés az HBO GO-n: április 1-től számos népszerű és kevésbé ismert Tarantino filmmel bővül a streamingszolgáltató kínálata.

További tech hírek >>