A legbiztonságosabb mobilos böngésző?


A fenti kérdést fogalmazta meg kijelentésként Peter Eckersley, az EFF (Electronic Frontier Foundation) digitális jogokért küzdő szervezetének munkatársa a Mozilla Firefox-szal kapcsolatban.

A kijelentését arra alapozza, hogy megjelent a legújabb, a The Tor Project és az EFF együttműködésében fejlesztett HTTPS Everywhere nevezetű kiegésztő, amely valójában egy egyszerű műveletet végez el: a böngészőben a rendszerint nem titkosított kapcsolatokat (amikor http:// van a címsor elején) alapértelemezettként https:// kapcsolatként kéri le. Bevallásuk szerint ez véd azoktól a megfigyeléses támadásoktól, amelyektől a sajtó is tele van, hiszen az óceánon túli (és inneni) titkosszolgálatok nem fognak lemondani egy olyan információforrásról, mint amit pl. a Facebook az Internet jelent.

[caption id="attachment_8963" align="alignnone" width="586"]Akcióban a HTTPS Everywhere kiterjesztés Akcióban a HTTPS Everywhere kiterjesztés[/caption]

Eckersley szerint az Android felhasználók a Firefox böngésző mellé (egyébként asztali böngészőkön is működik a kiterjesztés) telepítsék a HTTPS Everywhere-t, hogy biztonságban érezhessék magukat. Az iPhone és az iPad tulajoknak is szolgált "jó tanáccsal": váltsanak Androidra, mivel az Apple kizárta platformjáról a Mozilla Firefox-ot - írja le értesüléseit a slashdot.org.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Resident Evil 3 - ezért kapunk két játékot egy áráért
Eredetileg a Resident Evil 3 és a Resident Evil Resistance két külön játék lett volna, végül úgy döntöttek, egybegyúrják őket.
Egy vágányt akartak lerakni, 120 000 éves orrszarvú maradványaira bukkantak a szomszédban
Egy 120 ezer éves orrszarvú maradványaira bukkantak a Koper-Divaca vasútvonal második vágányának építése során, ezért az érintett szakaszon egyelőre leállnak a munkálatok –...
Diablo 4 - videón a játék új rémei, a Kannibálok
Na jó inkább virtuális diorámának nevezhetjük amit kaptunk, de ettől függetlenül alaposan szemügyre vehetjük a Diablo 4 új ellenfeleit.
Xbox Series X - További részletek derültek ki a nextgen konzolról
A hangok tekintetében is tartogat új megoldásokat az Xbox Series X, de a quick resume funkcióról is szó esett.
Őrülten drága lesz a Sony Xperia 1 II
Sokak érdeklődését felkeltette a Sony, de 1200 euróért valószínűleg nem lesz sláger az Xperia 1 II.

További tech hírek >>