A legextrémebb sportkamera


Néhány alkalommal már bemutattunk nektek olyan kamerákat, melyeket főleg extrém sporthoz ajánlottak gyártóik. Ezek között persze voltak jobbak, rosszabbak. Jelen cikkünk tárgya úgy érzem királya a szélsőséges körülmények között folytatott videózás műfajának.

Amikor először megláttam a Drift X170 Action Camera-t, komolyan azt hittem, hogy egy zseblámpa, abból is a designosabb fajta. Ám hamar rá kellett jönnöm, hogy nem fényforrásról, hanem egy kameráról van szó. A mindössze 133 x 50 x 33 mm mérettel rendelkező eszköz minden olyan funkcióval rendelkezik, amire szüksége lehet egy downhillesnek, snowboardosnak, gördeszkásnak, síelőnek és még sorolhatnám a sportokat napestig.

A vízálló gumírozott házon mindössze egy bekapcsoló és egy menü gomb található, illetve egy 1.5 colos színes LCD kijelző. Ez utóbbin csekkolhatjuk a felvett anyagot rögtön a rögzítés helyszínén. A felvételre kétféle módon van lehetőség. Videózhatunk vele, illetve fotózhatunk is. Előbbit 720 x 480p HD felbontásban végezhetjük, míg fényképezés esetén a legnagyobb felbontás 2592 x 1944 pixel, köszönhetően az 5 megapixeles CMOS szenzornak. A felvett anyagot SD kártyára gyűjthetjük, melyet a megfelelő slotba pakolva vehetünk használatba, maximum 32 GB kapacitásig. Ami még mindenképpen megérdemli, hogy szót ejtsünk róla, az az objektív lencse, mely 170 fokos extra nagylátószöggel rendelkezik, így semmi sem maradhat le a képről, ami fontos lehet, továbbá az obit a géptesthez képest elforgathatjuk 300 fokkal, így mindig a megfelelő pozícióba kerül a rögzített kép.

Azt már mondtam, hogy a készülék vízálló, így a vízi sportok szerelmesei is szuperül használhatják. Főleg, hogy a kamerát nem kell kézben tartani, hanem egy bivalyerős pánt segítségével rögzíthető sisakhoz, bringa és motor kormányhoz, de igazából bármihez, csak a képzelet szabhat határt. Szuper dolog ez, hiszen így a kamera azt látja, amit mi, ugyanis velünk együtt fordul, szabadon hagyva mindkét kezet, ami jól jön a húzósabb sportok űzése közben. Még egy nagyon szimpatikus dolog van a csomagban, amit meg kell osztanom veletek, ez pedig a csuklóra helyezhető rádiófrekvenciás távirányító, melyet úgy kell elképzelni, mint egy órát. Ám ez nem az időt mutatja, hanem ki és bekapcsolhatjuk a felvételt, mást nem is tud, de ezt jól csinálja. A készülék tudását számba véve, okos kis szerkezetnek tartom, ezért a közel 200 dolláros árcédulát sem gondolom soknak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Két új EPYC-kel támad az AMD
Furcsa módot a kisebbik modell lesz az igazán érdekes, hiszen a kategóriáját tekintve nagyon sok gyorsítótárat kínál majd.
Vaják – Henry Cavill farkasos emlékérmével köszönte meg a stábtagok munkáját
Henry Cavill egy kis ajándékkal kedveskedett a Vaják sorozat stábtagjainak, méghozzá egy igen stílusos farkasos emlékérmével.
Új gyógyszert talált a mesterséges intelligencia, amivel legyőzhetjük a szuperbaktériumokat
A Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) tudósai egy olyan algoritmust fejlesztettek ki, amely a szuperbaktériumok legyőzéséhez keres ellenszert.
Nem tud kitörni az alsókategóriából a Nokia márka
Jön az új csúcs-Nokia, ehhez pedig saját hajlítható telefon csatlakozik, de csak a hagyományos mobiloknál van sikerük.
A Razer és az x-kom AGO új korszakot nyit az esportolók edzésében és fejlesztésében (x)
A Razer belsős esport csapat és az x-kom AGO innentől kezdve együttműködik majd az esportolók edzésének megreformálása érdekében.

További tech hírek >>