A legextrémebb sportkamera


Néhány alkalommal már bemutattunk nektek olyan kamerákat, melyeket főleg extrém sporthoz ajánlottak gyártóik. Ezek között persze voltak jobbak, rosszabbak. Jelen cikkünk tárgya úgy érzem királya a szélsőséges körülmények között folytatott videózás műfajának.

Amikor először megláttam a Drift X170 Action Camera-t, komolyan azt hittem, hogy egy zseblámpa, abból is a designosabb fajta. Ám hamar rá kellett jönnöm, hogy nem fényforrásról, hanem egy kameráról van szó. A mindössze 133 x 50 x 33 mm mérettel rendelkező eszköz minden olyan funkcióval rendelkezik, amire szüksége lehet egy downhillesnek, snowboardosnak, gördeszkásnak, síelőnek és még sorolhatnám a sportokat napestig.

A vízálló gumírozott házon mindössze egy bekapcsoló és egy menü gomb található, illetve egy 1.5 colos színes LCD kijelző. Ez utóbbin csekkolhatjuk a felvett anyagot rögtön a rögzítés helyszínén. A felvételre kétféle módon van lehetőség. Videózhatunk vele, illetve fotózhatunk is. Előbbit 720 x 480p HD felbontásban végezhetjük, míg fényképezés esetén a legnagyobb felbontás 2592 x 1944 pixel, köszönhetően az 5 megapixeles CMOS szenzornak. A felvett anyagot SD kártyára gyűjthetjük, melyet a megfelelő slotba pakolva vehetünk használatba, maximum 32 GB kapacitásig. Ami még mindenképpen megérdemli, hogy szót ejtsünk róla, az az objektív lencse, mely 170 fokos extra nagylátószöggel rendelkezik, így semmi sem maradhat le a képről, ami fontos lehet, továbbá az obit a géptesthez képest elforgathatjuk 300 fokkal, így mindig a megfelelő pozícióba kerül a rögzített kép.

Azt már mondtam, hogy a készülék vízálló, így a vízi sportok szerelmesei is szuperül használhatják. Főleg, hogy a kamerát nem kell kézben tartani, hanem egy bivalyerős pánt segítségével rögzíthető sisakhoz, bringa és motor kormányhoz, de igazából bármihez, csak a képzelet szabhat határt. Szuper dolog ez, hiszen így a kamera azt látja, amit mi, ugyanis velünk együtt fordul, szabadon hagyva mindkét kezet, ami jól jön a húzósabb sportok űzése közben. Még egy nagyon szimpatikus dolog van a csomagban, amit meg kell osztanom veletek, ez pedig a csuklóra helyezhető rádiófrekvenciás távirányító, melyet úgy kell elképzelni, mint egy órát. Ám ez nem az időt mutatja, hanem ki és bekapcsolhatjuk a felvételt, mást nem is tud, de ezt jól csinálja. A készülék tudását számba véve, okos kis szerkezetnek tartom, ezért a közel 200 dolláros árcédulát sem gondolom soknak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sötét móddal frissült az iOS-es Shazam
Az iOS 13 miatt több újdonsággal is frissült a Shazam iOS-es verziója.
Így nézhetett ki 70 000 éve egy 13 éves lány – képek
Izraeli tudósok rekonstruálták a gyenyiszovai ember csontvázát egy 70 ezer évvel ezelőtt élt 13 éves lány csontmaradványaiból nyert DNS-minták alapján.
Tudósok megvizsgáltak 579 óvodást, és azt mondják, rosszul járhat, aki nem népszerű
Az óvodában a népszerűtlen gyerekek kicsit gyakrabban kapnak el valamilyen betegséget - ezt állapította meg egy frissen publikált norvég tanulmány.
Mint egy ember, úgy veszi az akadályokat az Atlas emberszabású robot – videó
Már a katasztrófa sújtotta területeken is bevethető lehet az Atlas nevű emberszabású robot, köszönhetően egy új navigációs szoftvernek.
Tényleg csak 4 GB RAM van az új iPhone-okban
Az Xcode-ban talált adatok is megerősítették, mindhárom új Apple mobilba csak 4 GB RAM-ot építettek.

További tech hírek >>