A Microsoft halászta el a Skype-ot


A napokban napvilágot látott infók szerint a Google és az Apple is tárgyalóasztalhoz ült a Skype esetleges megvásárlása kapcsán, de úgy tűnik, lemaradnak az üzletről. Nevető harmadikként a Microsoft bukkant fel és visszautasíthatatlan ajánlattal csapott le a VOIP szolgáltatásra.

A Reuters által megszellőztetett pletykákról mi is beszámoltunk, ezek szerint mind az Apple, mind a Google szorgalmazta a Skype felvásárlását. Érthető volt az igyekezetük, hiszen a szolgáltatás rendkívül népszerű, a friss statisztikák szerint 600 millió fölötti felhasználói bázis van mögötte. Értékes márkáról van tehát szó, akkor is, ha a pénzügyi eredményei az utóbbi időben elmaradtak a várakozásoktól.

A luxemburgi székhelyű cég végül nem a két óriásé lett, hanem nevető harmadikként a Microsoft csöngetett be vásárlási szándékkal. Nem bízták a dolgot a véletlenre, hiszen míg az Apple 2-3 milliárdot ajánlott a cégért, addig a Wall Street Journal infói szerint a Microsoft egy 8,5 milliárdot csekket lobogtatott meg – aminek nem is tudtak a Skype-nál ellenállni.

A redmondi cég közleményében win-win helyzetként festi le a tranzakciót: a Skype a Microsoft segítségével folytathatja a nemzetközi terjeszkedést és még több emberhez juthat el. Másrészről nyilván ők is profitálnának a Skype technológiájából, a konferenciahívások és a videochat nyújtotta lehetőségeket a hétköznapi vásárlók körében éppúgy ki lehet aknázni, mint az üzleti szférában.

Kulcsszavak: apple, google, microsoft, net, skype, voip
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lehagyta a Nintendo 64 eladásait a Switch
A japán cég csak nagyon picit maradt el az aktuális pénzügyi év tervezett, módosított előrejelzéstől.
IoT-s és VR-os megoldások is nyertek a Vodafone versenyén
Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei.
Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne
Két videó is megörökítette, ahogy egy felhőkarcoló tetejéről ömlik a víz az utcára.
Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...

További tech hírek >>