A Microsoft halászta el a Skype-ot


A napokban napvilágot látott infók szerint a Google és az Apple is tárgyalóasztalhoz ült a Skype esetleges megvásárlása kapcsán, de úgy tűnik, lemaradnak az üzletről. Nevető harmadikként a Microsoft bukkant fel és visszautasíthatatlan ajánlattal csapott le a VOIP szolgáltatásra.

A Reuters által megszellőztetett pletykákról mi is beszámoltunk, ezek szerint mind az Apple, mind a Google szorgalmazta a Skype felvásárlását. Érthető volt az igyekezetük, hiszen a szolgáltatás rendkívül népszerű, a friss statisztikák szerint 600 millió fölötti felhasználói bázis van mögötte. Értékes márkáról van tehát szó, akkor is, ha a pénzügyi eredményei az utóbbi időben elmaradtak a várakozásoktól.

A luxemburgi székhelyű cég végül nem a két óriásé lett, hanem nevető harmadikként a Microsoft csöngetett be vásárlási szándékkal. Nem bízták a dolgot a véletlenre, hiszen míg az Apple 2-3 milliárdot ajánlott a cégért, addig a Wall Street Journal infói szerint a Microsoft egy 8,5 milliárdot csekket lobogtatott meg – aminek nem is tudtak a Skype-nál ellenállni.

A redmondi cég közleményében win-win helyzetként festi le a tranzakciót: a Skype a Microsoft segítségével folytathatja a nemzetközi terjeszkedést és még több emberhez juthat el. Másrészről nyilván ők is profitálnának a Skype technológiájából, a konferenciahívások és a videochat nyújtotta lehetőségeket a hétköznapi vásárlók körében éppúgy ki lehet aknázni, mint az üzleti szférában.

Kulcsszavak: apple, google, microsoft, net, skype, voip
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Marvel felfedte, mi vár ránk a következő két évben
Bejelentették a következő öt Marvel Cinematic Universe-film premierjének időpontját és néhány új részletet is.
Életmentő filctoll? Kutyaízű víz? - tesztelje, mennyit tud a holdra szállásról (kvíz)
Ötven évvel ezelőtt, 1969 július 20-án elsőként lépett ember a Holdra. Emlékszik még, hogy zajlott a történelmi küldetés? Most ellenőrizheti tudását!
Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra
Mai szemmel nézve megmosolyogtató technológia segítette az első holdra szállást. Az űrverseny által felgyorsított fejlesztések öt évtizede két ember lépteit segítették,...
Titkolt részletek: hajszálon múlt, hogy a holdra szállás nem végződött tragédiával
Egy tudományos újságíró olyan részletekről számol be a holdra szállással kapcsolatos új könyvében, melyek sokáig titkosítva voltak.
Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong – videó
A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve történt eseményeket.

További tech hírek >>