A Microsoft leszámol a múlttal


Letölthető és kipróbálható az Internet Explorer 10. Az új böngésző szeptember környékén juthat el a végleges fázisba, régebbi Windowst használók viszont nem használhatják majd.

Úgy látszik, az Explorer általános visszaesésének hatására megélénkült kicsit az élet a fejlesztőrészleg háza táján. A 9-es verzióról nemrég adtunk hírt, de az azóta eltelt cirka négy hét elég is volt az IE 10 első használható változatának elkészítéséhez. Ide kattintva lehet nézegetni, merre is fejlődik a böngésző. (Nagy újdonságokra nem kell számítani egyelőre.)

Egyúttal az is kiderült, hogy folytatják a múlt ma már kevésbé ragyogó fényű alkotásainak kitartó elföldelését. Már most leszögezték ugyanis, hogy a Vistát használók ne is álmodjanak a 10-es böngészőről, ehhez mindenképpen Windows 7 kell majd.

A lépés nem meglepő, múlt évben azt jelentették be, hogy a Windows XP oprendszert használók nem részesülhetnek az IE 9 nyújtotta élményből. 2010 ebből a szempontból egyébként is a leszámolás éve volt a redmondi vállalatnál, hiszen lejárt a Windows 2000, az XP SP 1-2 és a Vista szervizcsomagok nélküli változatának terméktámogatása is.

A következő elhantolásra váró csontváz a szekrényben az IE 6 lett, amiről már a Microsoft is gőzerővel igyekszik lebeszélni az embereket. Mint beszámoltunk róla, külön oldalt indítottak, amin külön számláló jelzi, hogy világszerte hol mennyien használják még ezt az ósdi böngészőt. (Jelen pillanatban 11.6 %-on áll.)

A régi termékek kidobálása mellett a fejlesztés is gőzerővel zajlik, az IE 10 béta verziójára szeptember környékén kell számítani. Ha minden a Microsoft tervei szerint alakul, ezzel egyidőben már a Windows 8 operációs rendszerből is tudnak majd béta verziót prezentálni a nagyérdeműnek.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

BRÉKING – Mégse fog ezen a héten részletesebben bemutatkozni a PS5
Noha a Sony korábban már meghirdette a PS5 hivatalos bemutatását június 4-re, a jelenlegi események miatt ezt elhalasztották.
Öt ingyenes autós játék okostelefonra
Már nagyobb üzlet mobiltelefonra készíteni játékot, mint számítógépre. Sok a silány, de vannak nagyon izgalmasak is.
Van egy rejtett játék a Windows böngészőjében, így hívhatja elő
A Microsoft a SkiFree mintájára készített egy szörfös játékot, amit eddig csak néhányan láthattak, most már viszont bárki hozzáférhet.
Se a szivárgás, se az ezt követő botrány nem látszik meg a The Last of Us Part 2 előrendelésein
Noha a The Last of Us Part 2 kapcsán az elmúlt hetekben volt egy csúnya balhé, a Sony szerint ez nem látszik meg a játék eladásain.
Júniusban is rengeteget ér a segítségetek – Folytatódik a PC Guru támogatói programja
Továbbra is ESET kóddal háláljuk meg támogatóink bizalmát.

További tech hírek >>