A Microsoft megtalálta a Chromebook 'ellenszerét'?


A júliusi WWPC konferncián a Microsoft már nagy büszkén mutatott be egy HP laptopot, ami reményeik szerint majd jól odaver a konkurenciának az olcsóbb készülékek terén is - persze az Internet népe rögvest rá is cuppant a témára, és elnevezte a jószágot "Chromebook-gyilkosnak".

A HP Stream aztán a különböző tervezési folyamatok eredményeképpen az eredeti, 199 dolláros beharangozott ár helyett végül 299 dollárba kerül majd, amely jelenlegi árfolyamon számolva 74000 magyar forintba kerül majd (illetve persze ennél többe, mint ahogyan azt a tech-jellegű termékeknél már megszokhattuk). A múlt heti IFA 2014 rendezvényen be is sikerült mutatni a gépet, amely majd végül szeptember 24-től lesz majd kapható az Óperenciás-tenger óceán túloldalán.

[caption id="attachment_10671" align="aligncenter" width="805"]Így néz ki kívülről.... Így néz ki kívülről....[/caption]

És akkor mit is kapunk pontosan ezért a pénzért? A HP Stream Windows 8.1-es operációs rendszerrel érkezik, egy 14"-os, HD-nek aposztrofált kijelzővel, amely 1366x768-as felbontást bír. 18 mm. vastagságú a készülék háza, a tömege valamivel 2 kg alatti, 2GB RAM memóriával, 30 GB belső tárhellyel (ez erőteljesen WTF jellegű információ, lévén hogy okostelefonok között is vannak már nagyobb kapacitású eszközök), 100GB ingyenes OneDrive felhő alapú tárhellyel (2 évre). Az eszközben megtalálható lesz még 2 USB csatalakozó, egy HDMI port, audio kimenet, illetve egy SD és egy microSD kártyát is képes lesz majd befogadni. A processzor egy AMD A4-es Mullins, amellyel a HP szerint 6,5 óra üzemidő csalható ki a gépből.

[caption id="attachment_10669" align="aligncenter" width="480"]... és így fest kinyitva, igen helytelen pozícióban tartva. ... és így fest kinyitva, igen helytelen pozícióban tartva.[/caption]

Amennyiben a készüléket valóban a Chromebook-ok reális riválisának szánták, úgy az eredeti 199 dolláros ár jóval versenyképesebbé tette volna (ez nagyjából 50.000 forintba kerülne). Ezen gép esetében, jelenleg, így a Windows operációs rendszer az a pont, ami - már akinél - a mérleg nyelvét a Chrome OS-szel / Androiddal felszerelt társai felől az új termék felé billentheti.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kikötést segítő rendszer hajókhoz
Egy kutatási projekt igyekszik elkerülhetővé tenni a kikötésekkor bekövetkező baleseteket.
Megerősödve kerülhet ki a jelenlegi helyzetből a Microsoft
A szoftvergyártót az előfizetéses szolgáltatásaiból származó fix bevétel menti meg.
[Társalgó] The Crew: The Quest for Planet Nine
Irány a végtelen űr, ahol a legendás kilencedik bolygó felfedezése a feladat – ehhez azonban társakra is szükség lesz!
Jön Európába a Xiaomi legnagyobb tévéje
Hatvanöt hüvelykes és Ultra HD felbontású a termék.
A misztikus Tibet: DNS-elemzéssel tárták fel a tibetiek genetikai eredetét
Kínai kutatók eredményei szerint a Csinghaj-tibeti-fennsíkon 5200 éve élt ősi populációnak része van a modern tibetiek genetika örökségében.

További tech hírek >>