A Microsoft nem adja fel a böngészőharcot


A Microsoftnál mostanában csak úgy zajlanak az események: először a BUILD konferencia, utána pedig az IGNITE rendezvénysorozat, és nem fukarkodnak új technológiák demózásában sem.

A Windows 10 késő nyáron / kora ősszel bemutatkozó verziójában elméletileg helyet fog kapni a redmondiak legújabb böngészője, amely a Microsoft Edge nevet viseli (akik figyelemmel kísérik a hetente "kiszivárgó" Windows 10 verziókat, azoknak a dolog Project Spartan néven lehetett ismerős). Az "e" betű a logóban megmaradt - a Microsoft szerint - bármennyire hihetetlennek hangzik is ez elsőre - azért, mert a netezők többsége az "e" betűt azonosítja az internet hozzáféréssel. Ezt leszámítva azonban a cég úgy tervezi, szakít az Internet Explorer által követett útal (és a hozzá kapcsolódó, finoman nem túl pozitív hírnévvel) és egy olyan böngészőt ad ki, amely nemcsak szavakkal és közleményekkel, hanem különböző funkciókkal is megpróbál a Google Chrome és a Firefox fölé kerekedni.

[caption id="attachment_40070" align="alignnone" width="584"]Vajon be tudja-e lőni a Microsoft az új böngészőjét annyira, hogy a Chrome / Firefox tábor is rámozduljon? / fotó: blogs.microsoft.com Vajon be tudja-e lőni a Microsoft az új böngészőjét annyira, hogy a Chrome / Firefox tábor is rámozduljon? / fotó: blogs.microsoft.com[/caption]

A Windows 10 jelenleg elérhető verziójában még csak egy kezdetleges verzió szerepel, de a Twitteren a fejlesztőcsapat megerősítette: gőzerővel dolgoznak olyan funkciókon, mint a könyvjelzők, jelszavak, előzmények, böngészőfülek szinkronizálása, sőt, a BUILD 2015 konferencián már azt is belengették, hogy a Chrome-hoz írt kiegészítők is könnyedén átírhatók lesznek az Edge böngészőre.

Ezeket a funkciókat természetesen a Windows Phone-os telefonok, illetve az Xbox One konzolok is megkapnák, hogy az Edge böngészőn megtekintett oldalak mindenféle Windows-os eszközön naprakészen jelenjenek meg.

forrás: neowin.com

Kulcsszavak: build, edge, microsoft, spartan
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Érik a botrány: a nácik támogatásával vádolja az orosz média egy második világháborús játék készítőit
A Starni Games játéka, a Strategic Mind: Blitzkrieg csak nemrég jelent meg, de egy rövid kis átvezetője máris hatalmas indulatokat kavart.
Új kompakt fényképezőgép a Sony-tól, vloggereknek
A Sony ZV-1 gyakorlatilag egy RX100-as modell, szelfivideóra optimalizált specifikációkkal és extra funkciókkal.
Már Franciaországban is tilos hidroxi-klorokint adni koronavírusos betegeknek
Franciaországban szerdától nem engedélyezik az eddig malária ellen használt hidroxi-klorokin nevű gyógyszert a koronavírus okozta COVID-19 betegségben szenvedők kezelésére. A szer...
Kell-e maszkot viselniük az egészen kicsi gyermekeknek?
A koronavírus-járvány miatt világszerte maszkot látni az embereken, több esetben gyermekeken is. Bizonyos kor alatt azonban nem szabad ilyet adni a kicsikre.
Mai HBO premierek
Folytatódik az amerikai mozi történetét feltáró dokusorozat és ma debütál minden idők egyik legikonikusabb horrorfilmje az HBO Go-n.

További tech hírek >>