A Nokia a Windows Phone 7-et választotta


A mostanában a legtöbb szakértő által haldoklással-lecsúszással gyanúsított Nokia gondolt egy merészet és összebútoroznak a Microsofttal. A nagy stratégiaváltás lényege, hogy a Windows Phone 7 lesz az elsőszámú platform a finn cég okostelefonjain.

A Nokia és a Microsoft péntek délelőtt közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a jövőben együttműködve próbálnak javítani az okostelefon bizniszben jelenleg betöltött szerepükön. Rájuk fér az erősítés, a Symbian képtelen tartani a tempót az Androiddal, de a redmondiak sem lehetnek elégedettek a Windows Phone 7 fogadtatásával.

A Nokia a legkézenfekvőbb lépést választotta, amit a legtöbb elemző valószínűsített: búcsút intenek a versenyt egyre kevésbé bíró, minden statisztikában lefelé csúszó Symbiannak és a Microsoft termékének szentelnek majd nagyobb figyelmet. Nem zárkóznak el más mobil oprendszerektől sem, de ezentúl a Windows Phone-t tekintik elsődleges okostelefon platformjuknak.

A két cég nemcsak a készülékek terén kötött érdekházasságot. A telefonokon elérhető szolgáltatások a Bing keresőmotorjára épülnek majd, a Nokia Mapset pedig minden bizonnyal integrálják is a Bing Mapsbe. A Nokia szoftverboltját pedig a Microsoft Marketplace-be építik be okosan.

Abban minden elemző egyetért, hogy a bejelentés még nem ad okot a két cég szimpatizánsainak az önfeledt pezsgőzésre. (Ahogy a Google alelnök Vic Gundotra kedvesen tvítelte a két cég stratégiai partnerségéről szóló első pletykák kapcsán: “Két pulykából még nem lesz sas.”) Ez még csak az első lépés egy igen hosszú úton, amin különösebb totojázást-tévelygést nem engedhet már meg magának a két óriás.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ezek lehetnek a közeljövő legnagyobbat szóló bejelentései
Az elmúlt időkben több új játék bejelentéséről is pletykáltak, ezek közül szedtük össze azt az ötöt, ami jó eséllyel már a nyakunkon van.
A Bing erőszakolásába kezd a Microsoft
Egyes céges Office 365-előfizetők torkán próbálja lenyomni.
Tudja, mi történt 2,2 milliárd éve?
Tudósok szerint 2,2 milliárd éve történt a legrégebbi aszteroida-becsapódás, amelynek feltehetően egy jelentős éghajlatváltozás volt a következménye.
Közel 3000 milliárdot költöttünk játékokra decemberben
A Call of Dutynak jót tett a mikrotranzakciós modell, a Fortnite gyengül, és a Clash of Clans hét évesen is uralja a mobilpiacot.
Nem valószínű, hogy lesz jackcsatlakozó a Samsung Galaxy Note 20-on
Egy új szabadalom a Galaxy Note 20 tokjáról árulkodik: jackcsatlakozónak ezen sincs kivágás.

További tech hírek >>