A Nokia újít, Te pedig szeretni fogod


Persze mindig az a legjobb, ha az ember előre felé „menekül”, vagyis inkább gondolkodik, fejleszt és létre hoz. Így történt ez a Nokiánál is, ugyanis a napokban nyújtott be egy szabadalmi kérvényt legújabb találmányuk miatt, mely a mobiltelefonok akkutöltését célozza innovatívan. A technológia nem új, láthattuk már néhány holmi esetében, ám mobilt még nem szereltek fel vele. Ez pedig nem más, mint a „piezoelektromos kinetikus energiafejlesztő”. Tulajdonképpen a dolog nem takar mást, mint egy kis bigyót, mely a telefonban fog helyet foglalni és a használó által gerjesztett mozgási energiát alakítja át árammá.

Jó hír lehet ez azok számára, akik sokat mozognak, ám annál kevésbé azoknak, aki hozzám hasonlóan csak akkor mozdulnak ki a lakásból, ha tényleg muszáj. A mozgékony júzerek ugye egész nap jönnek-mennek, leteszik a telefont, felveszik, viszik, lóbálják közben, stb, így megoldott a dolog. Akik viszont a kényelmesebb életet élik, azok számára nem maradt más választás, mint hogy szabadidejükben karkörzéseket végezzenek kedvenc handyjükkel, ami egyrészt hülyén néz ki, másrészt a „tornát” simán ki lehet váltani egy kis sétálással, ami az egészségre is kedvező hatással lehet. Mivel a szabadalom csak nemrég lett beadva, így nem tudunk beszámolni annak eredményességéről, ám reménykedhetünk benne, hogy elfogadják és onnantól kezdve bármikor feltölthetjük telefonjainkat egy kis futással, karkörzéssel, vagy a fenti képen is látható mobildobáló bajnoksággal :o)

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

WWE 2K Battlegrounds – Kiderült, mikor érkezik a 2K legújabb WWE játéka
A 2K nem is olyan régen jelentette be a WWE 2K Battlegrounds érkezését, most pedig azt is elárulták, pontosan mikor jön a játék.
Leállt a Firefox Send fájlküldő
Állítólag kártevők terjesztésére használták a netes bűnözők.
Már 86 százalékban ingyenáramról működik a Facebook
Kiadta első fenntarthatósági jelentését a Facebook, amiből kiderül, a vállalat minden eddiginél nagyobb arányban használ megújuló energiát a tavalyi év során.
Három éves távlatban megnégyszerezné a magok számát az AMD?
A vállalat a koncepciót komplex tokozási technikák alkalmazásával érheti el.
Vakondok – Statisztákat keresnek a magyar számítógépes élet kezdetét bemutató filmbe
Várják azok jelentkezését, akik segítenének a forgatásban.

További tech hírek >>