A Nokia újít, Te pedig szeretni fogod


Persze mindig az a legjobb, ha az ember előre felé „menekül”, vagyis inkább gondolkodik, fejleszt és létre hoz. Így történt ez a Nokiánál is, ugyanis a napokban nyújtott be egy szabadalmi kérvényt legújabb találmányuk miatt, mely a mobiltelefonok akkutöltését célozza innovatívan. A technológia nem új, láthattuk már néhány holmi esetében, ám mobilt még nem szereltek fel vele. Ez pedig nem más, mint a „piezoelektromos kinetikus energiafejlesztő”. Tulajdonképpen a dolog nem takar mást, mint egy kis bigyót, mely a telefonban fog helyet foglalni és a használó által gerjesztett mozgási energiát alakítja át árammá.

Jó hír lehet ez azok számára, akik sokat mozognak, ám annál kevésbé azoknak, aki hozzám hasonlóan csak akkor mozdulnak ki a lakásból, ha tényleg muszáj. A mozgékony júzerek ugye egész nap jönnek-mennek, leteszik a telefont, felveszik, viszik, lóbálják közben, stb, így megoldott a dolog. Akik viszont a kényelmesebb életet élik, azok számára nem maradt más választás, mint hogy szabadidejükben karkörzéseket végezzenek kedvenc handyjükkel, ami egyrészt hülyén néz ki, másrészt a „tornát” simán ki lehet váltani egy kis sétálással, ami az egészségre is kedvező hatással lehet. Mivel a szabadalom csak nemrég lett beadva, így nem tudunk beszámolni annak eredményességéről, ám reménykedhetünk benne, hogy elfogadják és onnantól kezdve bármikor feltölthetjük telefonjainkat egy kis futással, karkörzéssel, vagy a fenti képen is látható mobildobáló bajnoksággal :o)

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megvan a következő Bond-film címe
Daniel Craig még egyszer visszatér és felölti a 007-es titkosügynök szerepét, tegnap óta pedig a film címét is tudjuk.
Grandiózus gépi tanulásos chipet rakott össze a Cerebras
Rekordnagy, a sztenderd 300 milliméteres átmérőjű szilícium waferből kinyerhető legnagyobb, még egybefüggőnek tekinthető chippel robbant be a hírekbe a kaliforniai Cerebras. A gépi...
Indul Magyarország legnagyobb IT-versenye
A szaktudás gyors elévülésétől félnek legjobban a magyar informatikusok.
Pár nap múlva lekapcsolják a világ legrégebben üzemelő webkameráját
1994 óta működik, de most eljött az idő, hogy leállítsák azt a ködkamerát, amely az elmúlt 25 évben az időjárás változását figyelte a San Franciscó-i egyetemen.
Késik az új The Settlers játék
A tavalyi gamescomon bejelentett The Settlers játék idén ősszel kellett volna megjelenjen, de most már biztos, hogy 2020 lesz belőle.

További tech hírek >>