A Nokia újít, Te pedig szeretni fogod


Persze mindig az a legjobb, ha az ember előre felé „menekül”, vagyis inkább gondolkodik, fejleszt és létre hoz. Így történt ez a Nokiánál is, ugyanis a napokban nyújtott be egy szabadalmi kérvényt legújabb találmányuk miatt, mely a mobiltelefonok akkutöltését célozza innovatívan. A technológia nem új, láthattuk már néhány holmi esetében, ám mobilt még nem szereltek fel vele. Ez pedig nem más, mint a „piezoelektromos kinetikus energiafejlesztő”. Tulajdonképpen a dolog nem takar mást, mint egy kis bigyót, mely a telefonban fog helyet foglalni és a használó által gerjesztett mozgási energiát alakítja át árammá.

Jó hír lehet ez azok számára, akik sokat mozognak, ám annál kevésbé azoknak, aki hozzám hasonlóan csak akkor mozdulnak ki a lakásból, ha tényleg muszáj. A mozgékony júzerek ugye egész nap jönnek-mennek, leteszik a telefont, felveszik, viszik, lóbálják közben, stb, így megoldott a dolog. Akik viszont a kényelmesebb életet élik, azok számára nem maradt más választás, mint hogy szabadidejükben karkörzéseket végezzenek kedvenc handyjükkel, ami egyrészt hülyén néz ki, másrészt a „tornát” simán ki lehet váltani egy kis sétálással, ami az egészségre is kedvező hatással lehet. Mivel a szabadalom csak nemrég lett beadva, így nem tudunk beszámolni annak eredményességéről, ám reménykedhetünk benne, hogy elfogadják és onnantól kezdve bármikor feltölthetjük telefonjainkat egy kis futással, karkörzéssel, vagy a fenti képen is látható mobildobáló bajnoksággal :o)

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.
Wolfenstein: Youngblood –Az első Wolfenstein, amit nem cenzúráznak a németek
Nagyon úgy néz ki, hogy a nácik benne maradhatnak a Wolfenstein: Youngblood német verziójában, először a sorozat történelme során.

További tech hírek >>