A reklámok miatt lehet ingyenes a Facebook - VIDEÓ


A jobb oldali hasáb után jövőre már a hírfolyamunkban is reklámok gazdagítják a felhasználói élményt a Facebookon. A világ legnépszerűbb közösségi oldala videóban magyarázza el mindenkinek, honnan van pénze és mire költi azt.

A szponzorált történetekkel eddig csak a jobb oldali menüben találkoztunk, de immán nincs kétség, jövőre bekerülnek a hírfolyamba is. A Facebook természetesen jelöli majd a hirdetéseket, az alant látható módon.

A mennyiség is szigorúan korlátozva lesz, hogy ne tegye tönkre a felhasználói élményt teljesen, a Techcrunch szerint egy nap legfeljebb egyet látunk majd. A relevancia kedvéért csak olyan reklám jelenik majd meg, ami valamelyik ismerősünk tevékenységével kapcsolatos, vagy egy olyan oldal reklámja, amit lájkoltunk egyébként is.

A Facebook egy rövid videót is rittyentett, amiben egyrészt elmagyarázza az átlagembernek, honnan is lesz pénze. Nagyon röviden: a cégek regisztrálnak, létrehozzák a hirdetést, kifizetik a Facebooknak, ami lehetővé teszi, hogy célzottan hirdessenek, vagyis mindenki az érdeklődési körének megfelelő reklámokkal fusson össze.

A pénzt, mint mondják, a legjobb szakemberek alkalmazására és persze az infrastruktúra fenntartására fordítják. Ez a videóban látható hölgy szerint tavaly több mint egymilliárd dollárba fájt a cégnek. A videó címe amúgy egy érthető, de azért érdekes üzenet a felhasználók felé: ezeknek a hirdetéseknek köszönhetően lehet ingyenes a Facebook.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiszivárgott a Galaxy A20s és M30s
A nagy kijelzők mellé méretes akkumulátorok társulnak.
965 millió eurót fizet a Google Francia­országban
A webes konszern egy éveken át húzódó ügy végére tett pontot. A francia állam más cégekkel is megpróbál megegyezni.
Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában, ahol az ebola és a lépfene mintáit is tárolják
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn abba a titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.
Lebontat a hatóság egy szállodát Peruban, mert inka romokra épült
Az sem segített sokat, hogy a hétemeletes szállodát olyan városrészben, emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák.
Törd fel az internetet ezzel az ingyenes hacker szimulátorral!
Ha kíváncsi vagyok, vajon jó lennél-e hackernek, akkor jó hír lehet, hogy ebben a játékban most ingyenesen próbára teheted magad.

További tech hírek >>