A reklámok miatt lehet ingyenes a Facebook - VIDEÓ


A jobb oldali hasáb után jövőre már a hírfolyamunkban is reklámok gazdagítják a felhasználói élményt a Facebookon. A világ legnépszerűbb közösségi oldala videóban magyarázza el mindenkinek, honnan van pénze és mire költi azt.

A szponzorált történetekkel eddig csak a jobb oldali menüben találkoztunk, de immán nincs kétség, jövőre bekerülnek a hírfolyamba is. A Facebook természetesen jelöli majd a hirdetéseket, az alant látható módon.

A mennyiség is szigorúan korlátozva lesz, hogy ne tegye tönkre a felhasználói élményt teljesen, a Techcrunch szerint egy nap legfeljebb egyet látunk majd. A relevancia kedvéért csak olyan reklám jelenik majd meg, ami valamelyik ismerősünk tevékenységével kapcsolatos, vagy egy olyan oldal reklámja, amit lájkoltunk egyébként is.

A Facebook egy rövid videót is rittyentett, amiben egyrészt elmagyarázza az átlagembernek, honnan is lesz pénze. Nagyon röviden: a cégek regisztrálnak, létrehozzák a hirdetést, kifizetik a Facebooknak, ami lehetővé teszi, hogy célzottan hirdessenek, vagyis mindenki az érdeklődési körének megfelelő reklámokkal fusson össze.

A pénzt, mint mondják, a legjobb szakemberek alkalmazására és persze az infrastruktúra fenntartására fordítják. Ez a videóban látható hölgy szerint tavaly több mint egymilliárd dollárba fájt a cégnek. A videó címe amúgy egy érthető, de azért érdekes üzenet a felhasználók felé: ezeknek a hirdetéseknek köszönhetően lehet ingyenes a Facebook.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mi nem toljuk el – reagált a Huawei a Samsung-fiaskóra
A technológia úttörőinek mindig számolniuk kell azzal, hogy valami félresikerülhet. A Galaxy Folddal, a Samsung összehajtható telefonjával is valami ilyesmi történt. Kapóra jött ez a...
Mai mozipremierek
A Bosszúállók: Végjáték mellett ma debütál egy Északi-sarkon játszódó katasztrófathriller és a két NDK-s család szökési kísérletét feldolgozó Hőlégballon is.
Máris felkerült a netre a Bosszúállók: Végjáték, pedig sok helyen még be sem mutatták
Kamerás verzióról van szó, de aki nem elég óvatos, belefuthat pár kellemetlen képsorba, a kópiák ugyanis egyre több helyen bukkan fel.
Lecsapott az Intel Wi-Fi 6-os vezérlőjére a Killer
Az AX1650-es jelölésű fejlesztés komoly szolgáltatásokkal vértezi fel az érintett hardvert.
Nyomozott az iFixit: ezért van gond a Samsung összehajtható telefonjával
Elég nagy blama a Samsungnak, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott összehajtható telefonjának tesztpéldányai leszerepeltek. Az eszközök szétszedésében jeleskedő iFixit csapata az...

További tech hírek >>