A reklámok miatt lehet ingyenes a Facebook - VIDEÓ


A jobb oldali hasáb után jövőre már a hírfolyamunkban is reklámok gazdagítják a felhasználói élményt a Facebookon. A világ legnépszerűbb közösségi oldala videóban magyarázza el mindenkinek, honnan van pénze és mire költi azt.

A szponzorált történetekkel eddig csak a jobb oldali menüben találkoztunk, de immán nincs kétség, jövőre bekerülnek a hírfolyamba is. A Facebook természetesen jelöli majd a hirdetéseket, az alant látható módon.

A mennyiség is szigorúan korlátozva lesz, hogy ne tegye tönkre a felhasználói élményt teljesen, a Techcrunch szerint egy nap legfeljebb egyet látunk majd. A relevancia kedvéért csak olyan reklám jelenik majd meg, ami valamelyik ismerősünk tevékenységével kapcsolatos, vagy egy olyan oldal reklámja, amit lájkoltunk egyébként is.

A Facebook egy rövid videót is rittyentett, amiben egyrészt elmagyarázza az átlagembernek, honnan is lesz pénze. Nagyon röviden: a cégek regisztrálnak, létrehozzák a hirdetést, kifizetik a Facebooknak, ami lehetővé teszi, hogy célzottan hirdessenek, vagyis mindenki az érdeklődési körének megfelelő reklámokkal fusson össze.

A pénzt, mint mondják, a legjobb szakemberek alkalmazására és persze az infrastruktúra fenntartására fordítják. Ez a videóban látható hölgy szerint tavaly több mint egymilliárd dollárba fájt a cégnek. A videó címe amúgy egy érthető, de azért érdekes üzenet a felhasználók felé: ezeknek a hirdetéseknek köszönhetően lehet ingyenes a Facebook.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Tökös csajok - heti játékmegjelenések
Hétindítóként összegyűjtöttük nektek, hogy milyen címek várhatóak a következő néhány napban. Lássuk a heti játékpremiereket!
Még jobban követi az úszást a Samsung Galaxy Watch
A fejlesztett úszáskövetés mellett újdonság, hogy kikapcsolja az ébresztők szinkronizálását a frissítés.
A középkategória királya lehet a Honor új telefonja
Majdnem tökéletes lett a Honor 20.
9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...
Állj félre Fortnite, új seriff van a városban
Januárban indult a legújabb videójátékos őrület, de csak nyáron szabadult el igazán. Mi az az auto battler, és miért szeretik annyian?

További tech hírek >>