A Skype jövője a Windows platformon


A Microsoft egy nemrég tett bejelentésével nem gyenge "hoppá" élményt biztosított a felhasználóknak és a fejlesztőknek egyaránt.

Annyi történt ugyanis, hogy kiderült: "dobják" a Skype modern alkalmazást (azt a közepesen hányinger külsejű, kezelhetetlen verziót) és inkább a desktop, azaz az asztali alkalmazást fejlesztgetik. Bár a júzerek nem feltétlenül kezdtek zokogni a hírek hallatán, a modern alkalmazások fejlesztői azért elmorzsoltak egy hoppát a szájuk szélén - hiszen ha már a Microsoft sem áll a modern appok mögé, akkor más miért tenné? A zdnet.com szerzője, Mary Jo Foley utána is járt a dolgoknak néhány, a Skype-csapatnak feltett kérdés formájában.

A válaszokból annyi derült ki, hogy a modern verziót a felhasználói visszajelzések miatt nem fejlesztik tovább - az appot eredetileg érintőképernyővel rendelkező felhasználóknak szánták, egérrel és billentyűzettel pedig nehézkesen lehet a beszélgetéseket menedzselni.

[caption id="attachment_40321" align="alignnone" width="660"]Úgy tűnik, a felhasználóknak nem sikerült megszokni a modern felületet. Úgy tűnik, a felhasználóknak nem sikerült megszokni a modern felületet.[/caption]

A jövőben várható, hogy a Skype beleépül a Messaging, Calling and Video-ba, vagyis egy minden az egyben alkalmazásba. Ez egy ún. univerzális alkalmazás lesz, vagyis a Windows-os telefonokon, tableteken és laptopokon is fut majd, bár ezek a korábbi rendszerekre (Windows 7, 8.x) nem lesznek elérhetőek, csak a Windows 10-re - igaz ott sem mindjárt a megjelenéskor, július 29-én, hanem valamikor később, még ezen év során.

A régi verziót, azaz a mostani modern alkalmazást július 7. után egyedül csak a Windows RT-t futtató tableteken lehet a továbbiakban használni.

Kulcsszavak: skype, windows 10
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mi nem toljuk el – reagált a Huawei a Samsung-fiaskóra
A technológia úttörőinek mindig számolniuk kell azzal, hogy valami félresikerülhet. A Galaxy Folddal, a Samsung összehajtható telefonjával is valami ilyesmi történt. Kapóra jött ez a...
Mai mozipremierek
A Bosszúállók: Végjáték mellett ma debütál egy Északi-sarkon játszódó katasztrófathriller és a két NDK-s család szökési kísérletét feldolgozó Hőlégballon is.
Máris felkerült a netre a Bosszúállók: Végjáték, pedig sok helyen még be sem mutatták
Kamerás verzióról van szó, de aki nem elég óvatos, belefuthat pár kellemetlen képsorba, a kópiák ugyanis egyre több helyen bukkan fel.
Lecsapott az Intel Wi-Fi 6-os vezérlőjére a Killer
Az AX1650-es jelölésű fejlesztés komoly szolgáltatásokkal vértezi fel az érintett hardvert.
Nyomozott az iFixit: ezért van gond a Samsung összehajtható telefonjával
Elég nagy blama a Samsungnak, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott összehajtható telefonjának tesztpéldányai leszerepeltek. Az eszközök szétszedésében jeleskedő iFixit csapata az...

További tech hírek >>