A Skype jövője a Windows platformon


A Microsoft egy nemrég tett bejelentésével nem gyenge "hoppá" élményt biztosított a felhasználóknak és a fejlesztőknek egyaránt.

Annyi történt ugyanis, hogy kiderült: "dobják" a Skype modern alkalmazást (azt a közepesen hányinger külsejű, kezelhetetlen verziót) és inkább a desktop, azaz az asztali alkalmazást fejlesztgetik. Bár a júzerek nem feltétlenül kezdtek zokogni a hírek hallatán, a modern alkalmazások fejlesztői azért elmorzsoltak egy hoppát a szájuk szélén - hiszen ha már a Microsoft sem áll a modern appok mögé, akkor más miért tenné? A zdnet.com szerzője, Mary Jo Foley utána is járt a dolgoknak néhány, a Skype-csapatnak feltett kérdés formájában.

A válaszokból annyi derült ki, hogy a modern verziót a felhasználói visszajelzések miatt nem fejlesztik tovább - az appot eredetileg érintőképernyővel rendelkező felhasználóknak szánták, egérrel és billentyűzettel pedig nehézkesen lehet a beszélgetéseket menedzselni.

[caption id="attachment_40321" align="alignnone" width="660"]Úgy tűnik, a felhasználóknak nem sikerült megszokni a modern felületet. Úgy tűnik, a felhasználóknak nem sikerült megszokni a modern felületet.[/caption]

A jövőben várható, hogy a Skype beleépül a Messaging, Calling and Video-ba, vagyis egy minden az egyben alkalmazásba. Ez egy ún. univerzális alkalmazás lesz, vagyis a Windows-os telefonokon, tableteken és laptopokon is fut majd, bár ezek a korábbi rendszerekre (Windows 7, 8.x) nem lesznek elérhetőek, csak a Windows 10-re - igaz ott sem mindjárt a megjelenéskor, július 29-én, hanem valamikor később, még ezen év során.

A régi verziót, azaz a mostani modern alkalmazást július 7. után egyedül csak a Windows RT-t futtató tableteken lehet a továbbiakban használni.

Kulcsszavak: skype, windows 10
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Tökös csajok - heti játékmegjelenések
Hétindítóként összegyűjtöttük nektek, hogy milyen címek várhatóak a következő néhány napban. Lássuk a heti játékpremiereket!
Még jobban követi az úszást a Samsung Galaxy Watch
A fejlesztett úszáskövetés mellett újdonság, hogy kikapcsolja az ébresztők szinkronizálását a frissítés.
A középkategória királya lehet a Honor új telefonja
Majdnem tökéletes lett a Honor 20.
9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...
Állj félre Fortnite, új seriff van a városban
Januárban indult a legújabb videójátékos őrület, de csak nyáron szabadult el igazán. Mi az az auto battler, és miért szeretik annyian?

További tech hírek >>