A számítógép megbánja a hülyeségeit


Hányszor volt már, hogy kedvetek lett volna láncfűrésszel nekimenni a számítógépeteknek, mert valami nem működött rendesen? Jobban éreztétek volna magatokat, ha tudjátok, hogy a gép megbánja, ha valamit nem jól csinál?

A Google egy olyan projektet finanszíroz, ami a számítógépeket a megbánás érzésére tanítaná. A Tel-Avivi Egyetem szakemberei dolgoznak a kérdéskörön, olyan algoritmust akarnak létrehozni, amelynek segítségével a számítógépek tanulhatnának a korábbi tapasztalataikból, így csökkenthetnék a "virtuális megbánás" eseteit.

A projekt vezetője szerint egy ilyen algoritmussal a szerverek hatékonyabban tudnák kezelni az internetes forgalmat, mert érzékelnék és dokumentálnák a hirtelen támadt nagy érdeklődést egy-egy tartalom vagy internetes termék iránt. Minél többet tanulnak a rendszerek a korábbi esetekből, annál hatékonyabban tudnának működni.

A Google természetesen nem csak jófejségből szponzorálja a projektet, hirdetésekkel foglalkozó AdSense és AdWords szolgáltatásaik miatt üzletileg is érdekeltek a dologban.

Az igazi persze az lenne, ha mondjuk a kék halálra is kiterjesztenék ezt a "megbánást". (Mondjuk az utóbbi pár évben nem nagyon találkoztam vele élőben...)

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Digitális oltási igazolványért lobbizik Magyarország is
Az észt kormánytól származó ötletet támogatja a magyar és az izlandi kabinet is.
Calibre 5.10.1
E-könyv olvasó, szinkronizáló és konvertáló.
Tovább marad ingyenes a meglévő felhasználóknak az Apple TV+
Egyszer már meghosszabbította az ingyenes ajánlatát az Apple, most újra így tett.
Resident Evil Village – A tavaszi demó már tartalmasabb lesz, mint a PS5 exkluzív The Maiden
Élesedett a Resident Evil Village PS5 exkluzív demója, a The Maiden, a fejlesztők pedig jelezték, hogy a tavaszi próbakör combosabb lesz.
Amerikai csillagászok megtalálták a második olyan exobolygót, amelynek nincsenek felhői
A forró Jupiternek is nevezett WASP-62b egyik érdekessége, hogy nagyon messze, 575 fényévre van tőlünk.

További tech hírek >>