A tiszta autók francia toplistája


A Smart és a Toyota több modellje vezeti a francia Ademe környezetvédelmi és energiaügynökség legújabb "tisztasági" listáját, amely a legkevésbé szennyező gépkocsik tavalyi rangsorát tartalmazza.

minősítés a megvizsgált típusok szén-dioxid-kibocsátását és fogyasztását értékeli az európai irányelvnek megfelelően. Az Ademe tizenegyedik alkalommal tette közzé az éves listát a Franciaországban közlekedő járművekre vonatkozólag.
A párizsi Le Figaro beszámolója szerint a francia gépkocsipark háromnegyedét képviselő dízelmotoros gépkocsik mezőnyének két első helyén négy Smart típus osztozik, amelyek CO2-kibocsátása nem haladja meg a 87 grammot kilométerenként. A harmadik helyen is több jármű található: egy Renault Clio modell mellett a SEAT Ibiza, a Skoda Fabia és a Volkswagen Polo Bluemotion szerezte meg a dobogós minősítést.
A benzinmotoros járműveknél a Toyota három hibrid modellje osztozik az első két helyen, nevezetesen a Lexus, az Auris és Prius, őket a FIAT 500-as két típusa követi. Tavaly több mint 13 200 hibrid jármű talált gazdára a franciák földjén.
Az Ademe felmérése szerint a CO2-kibocsátás szinte azonos szintű a dízel- és a benzines járműveknél. Az autógyártók 160 000 kilométerig garantálják normális vezetés esetén a megadott paramétereket.
Az autóipar világszerte évről évre javítja a járművek képességeit. Idén fordult elő első ízben, hogy az első tíz helyen álló gépkocsik mindegyike A-osztályú, azaz 100 gramm szén-dioxidnál kevesebbet bocsát ki kilométerenként. Az európai szabályozás 2030-ra írja elő minden autó számára a 95g/km szint elérését.
Száz kilós többletsúly 5 százalékkal növeli a fogyasztást, a szén-dioxid-kibocsátást pedig kilométerenként 5-10 grammal fokozza.

Kulcsszavak: francia, jármű, tiszta autó
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Oldalt választott az Oracle kontra Google vitában Donald Trump?
Az amerikai elnök neve egy újabb ügy esetében merült fel.
Izraelben már van kibervészhelyzeti segélyhívó
A közel-keleti ország a világon az első állam, amely bevezette a szolgáltatást.
Panasonic OLED tévé. Ragyogó képminőség gyatra okosrendszerrel
Kipróbáltuk a Panasonic OLED csúcstévéjét.
Újabb méréseken tarol az AMD Ryzen Threadripper 3990X
A PassMark toplistáján is átvette az uralmat a HEDT processzor, jócskán megelőzve a legerősebb Intel chipet.
Újabb Overwatch League meccseket halasztanak el a koronavírus miatt
A Blizzard bejelentette, hogy a kínai Overwatch League meccsek után a Dél-Koreában megrendezésre kerülő összecsapásokat is halasztják.

További tech hírek >>