A tiszta autók francia toplistája


A Smart és a Toyota több modellje vezeti a francia Ademe környezetvédelmi és energiaügynökség legújabb "tisztasági" listáját, amely a legkevésbé szennyező gépkocsik tavalyi rangsorát tartalmazza.

minősítés a megvizsgált típusok szén-dioxid-kibocsátását és fogyasztását értékeli az európai irányelvnek megfelelően. Az Ademe tizenegyedik alkalommal tette közzé az éves listát a Franciaországban közlekedő járművekre vonatkozólag.
A párizsi Le Figaro beszámolója szerint a francia gépkocsipark háromnegyedét képviselő dízelmotoros gépkocsik mezőnyének két első helyén négy Smart típus osztozik, amelyek CO2-kibocsátása nem haladja meg a 87 grammot kilométerenként. A harmadik helyen is több jármű található: egy Renault Clio modell mellett a SEAT Ibiza, a Skoda Fabia és a Volkswagen Polo Bluemotion szerezte meg a dobogós minősítést.
A benzinmotoros járműveknél a Toyota három hibrid modellje osztozik az első két helyen, nevezetesen a Lexus, az Auris és Prius, őket a FIAT 500-as két típusa követi. Tavaly több mint 13 200 hibrid jármű talált gazdára a franciák földjén.
Az Ademe felmérése szerint a CO2-kibocsátás szinte azonos szintű a dízel- és a benzines járműveknél. Az autógyártók 160 000 kilométerig garantálják normális vezetés esetén a megadott paramétereket.
Az autóipar világszerte évről évre javítja a járművek képességeit. Idén fordult elő első ízben, hogy az első tíz helyen álló gépkocsik mindegyike A-osztályú, azaz 100 gramm szén-dioxidnál kevesebbet bocsát ki kilométerenként. Az európai szabályozás 2030-ra írja elő minden autó számára a 95g/km szint elérését.
Száz kilós többletsúly 5 százalékkal növeli a fogyasztást, a szén-dioxid-kibocsátást pedig kilométerenként 5-10 grammal fokozza.

Kulcsszavak: francia, jármű, tiszta autó
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Októberben jön a Call of Duty: Mobile
Százfős battle royale módot is kínál a free to play játék.
Rossz hírt közölt néhány influenszerrel az Instagram
Súlycsökkentés, plasztikai műtétek – ilyen reklámokkal is találkozni az Instagramon, a posztok ráadásul a fiatalokhoz is eljutnak. Nem csoda, hogy a képmegosztónak lépnie kellett.
Planet Zoo – Trailer mutatja be, mi lesz a bétában
Hamarosan kezdődik a novemberben érkező Planet Zoo bétatesztje, amely során két játékmódot is kipróbálhatunk.
A Sony is piacra dobja valódi LED kijelzőit
Minden képpont mögött egyedileg vezérelhető LED világít a Full HD, 4K, 8K és 16K felbontású megjelenítőkben.
Magyarország is felkerült az AWS térképére
Elsőként kapott a magyar piacon Amazon Web Services Advanced partneri minősítést egy magyar cég.

További tech hírek >>