A világ legnagyobb beltéri fotója - VIDEÓ


Rekordméretű, 40 gigapixeles kép készült egy prágai kolostor könyvtáráról. A lenyűgöző panorámafotót majdnem 3000 kisebb képből varázsolták egybe.

A Strahov kolostor a cseh főváros egyik igen patinás épülete. A számtalan csodálatos műemlék közül immáron biztosan kiemelkedik azzal, hogy itt készítették el a világ legnagyobb beltéri digitális fotóját.

Szép, szép, de mivel készítették? - teheti fel a kérdést az egyszeri tekker, és jogosan. A végső művet 2,947 fotóból gyúrták össze, melyeket egy viszonylag átlagos Canon 550D készülékkel lőttek. A fotókat egy automatika készítette, a procedúra több napig tartott.

A 360Cities nevéhez fűződik a projekt, melynek honlapján számos gyönyörű épületről készült gömbpanoráma található, köztük magyar helyszínek is. Aki fogékony az ilyesmire, annak melegen ajánlott a honlap átböngészése. A sietősebbeknek pedig az alábbi videót ajánljuk:

##240101##

A világrekord természetesen a beltéri fotók mezőnyére vonatkozik, külső helyszínekről ennél durvább felbontású képek is készültek már. Itt van mindjárt egy 70 gigapixeles fotó Budapestről, amit a János-hegyről készítettek, de még ennél is durvább ez a sanghaji panoráma.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Befutott a Swamp Thing első trailere
A képregények világától valamelyest eltávolodó, erőszakos és borzongató előzetest kapott a DC május végén debütáló sci-fi-horror sorozata.
Apex Legends – Ezért nincs sok friss tartalom
Vince Zampella a GamesBeat Summit 2019 keretein belül elárulta, hogy miért nem kap sűrűbben friss tartalmakat az Apex Legends.
Gigantikus Samsung táblagép érkezhet
17,5 hüvelykes kijelzőt és támaszt is kaphat a Samsung Galaxy View 2.
Nagyon hasznos funkcióval bővült a Google Maps, de nem örülhet neki mindenki
Egyelőre csak Amerikában és az Egyesült Királyságban vezette be a Google a Térképek szolgáltatásába azt az új funkciót, amivel az elektromos autóval utazók járnak nagyon jól.
The Crew 2 – Ezen a hétvégén ingyenes
Az Ubisoft bejelentette, hogy a The Crew 2 ezen a hétvégén ingyenesen kipróbálható, ráadásul az ajánlat holnap már életbe is lép.

További tech hírek >>