A világ legnagyobb beltéri fotója - VIDEÓ


Rekordméretű, 40 gigapixeles kép készült egy prágai kolostor könyvtáráról. A lenyűgöző panorámafotót majdnem 3000 kisebb képből varázsolták egybe.

A Strahov kolostor a cseh főváros egyik igen patinás épülete. A számtalan csodálatos műemlék közül immáron biztosan kiemelkedik azzal, hogy itt készítették el a világ legnagyobb beltéri digitális fotóját.

Szép, szép, de mivel készítették? - teheti fel a kérdést az egyszeri tekker, és jogosan. A végső művet 2,947 fotóból gyúrták össze, melyeket egy viszonylag átlagos Canon 550D készülékkel lőttek. A fotókat egy automatika készítette, a procedúra több napig tartott.

A 360Cities nevéhez fűződik a projekt, melynek honlapján számos gyönyörű épületről készült gömbpanoráma található, köztük magyar helyszínek is. Aki fogékony az ilyesmire, annak melegen ajánlott a honlap átböngészése. A sietősebbeknek pedig az alábbi videót ajánljuk:

##240101##

A világrekord természetesen a beltéri fotók mezőnyére vonatkozik, külső helyszínekről ennél durvább felbontású képek is készültek már. Itt van mindjárt egy 70 gigapixeles fotó Budapestről, amit a János-hegyről készítettek, de még ennél is durvább ez a sanghaji panoráma.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Októberben jön a Call of Duty: Mobile
Százfős battle royale módot is kínál a free to play játék.
Rossz hírt közölt néhány influenszerrel az Instagram
Súlycsökkentés, plasztikai műtétek – ilyen reklámokkal is találkozni az Instagramon, a posztok ráadásul a fiatalokhoz is eljutnak. Nem csoda, hogy a képmegosztónak lépnie kellett.
Planet Zoo – Trailer mutatja be, mi lesz a bétában
Hamarosan kezdődik a novemberben érkező Planet Zoo bétatesztje, amely során két játékmódot is kipróbálhatunk.
A Sony is piacra dobja valódi LED kijelzőit
Minden képpont mögött egyedileg vezérelhető LED világít a Full HD, 4K, 8K és 16K felbontású megjelenítőkben.
Magyarország is felkerült az AWS térképére
Elsőként kapott a magyar piacon Amazon Web Services Advanced partneri minősítést egy magyar cég.

További tech hírek >>