A világ legnagyobb beltéri fotója - VIDEÓ


Rekordméretű, 40 gigapixeles kép készült egy prágai kolostor könyvtáráról. A lenyűgöző panorámafotót majdnem 3000 kisebb képből varázsolták egybe.

A Strahov kolostor a cseh főváros egyik igen patinás épülete. A számtalan csodálatos műemlék közül immáron biztosan kiemelkedik azzal, hogy itt készítették el a világ legnagyobb beltéri digitális fotóját.

Szép, szép, de mivel készítették? - teheti fel a kérdést az egyszeri tekker, és jogosan. A végső művet 2,947 fotóból gyúrták össze, melyeket egy viszonylag átlagos Canon 550D készülékkel lőttek. A fotókat egy automatika készítette, a procedúra több napig tartott.

A 360Cities nevéhez fűződik a projekt, melynek honlapján számos gyönyörű épületről készült gömbpanoráma található, köztük magyar helyszínek is. Aki fogékony az ilyesmire, annak melegen ajánlott a honlap átböngészése. A sietősebbeknek pedig az alábbi videót ajánljuk:

##240101##

A világrekord természetesen a beltéri fotók mezőnyére vonatkozik, külső helyszínekről ennél durvább felbontású képek is készültek már. Itt van mindjárt egy 70 gigapixeles fotó Budapestről, amit a János-hegyről készítettek, de még ennél is durvább ez a sanghaji panoráma.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Új Sean Connery és Marilyn Monroe születik - Közel a horizonthoz [filmkritika]
Újabb betegség tematikájú romantikus film érkezik a mozikba, a Közel a horizonthoz azonban a téma mélysége ellenére bántóan felszínes marad.
Fröcsögjenek a vörös pixelek! – Öt retró FPS, amivel kihúzhatod a Doom Eternal megjelenéséig
A Doom Eternal öt hét múlva debütál, ami ugyan odébb van, de ne aggódj! Ezekben az FPS-ekben ugyanúgy szitává lőheted a démonokat addig is.
Három fészekben 51 tojást találtak a majdnem kihalt királyi teknősből
A már csaknem kihalt királyi teknős (Batagur affinis) három fészkét fedezték fel természetvédelmi szakemberek a délnyugat-kambodzsai Koh Kong tartományban lévő Sre Ambel folyórendszer...
Uncharted-film: Tom Holland szerint fantasztikus a szkript
Az Uncharted-film idén nem kerül a mozikba, de Tom Holland szerint nagyon jó lesz a film. A következőket mondta.
Stars End Early Access teszt
A korai hozzáférésbe lépett Stars End nem kevesebbet kínál, mint egy hatalmas bejárható csillagrendszert rengeteg felfedezhető bolygóval, parázs űrcsatákkal, kolonizációval és...

További tech hírek >>