A világ legnagyobb beltéri fotója - VIDEÓ


Rekordméretű, 40 gigapixeles kép készült egy prágai kolostor könyvtáráról. A lenyűgöző panorámafotót majdnem 3000 kisebb képből varázsolták egybe.

A Strahov kolostor a cseh főváros egyik igen patinás épülete. A számtalan csodálatos műemlék közül immáron biztosan kiemelkedik azzal, hogy itt készítették el a világ legnagyobb beltéri digitális fotóját.

Szép, szép, de mivel készítették? - teheti fel a kérdést az egyszeri tekker, és jogosan. A végső művet 2,947 fotóból gyúrták össze, melyeket egy viszonylag átlagos Canon 550D készülékkel lőttek. A fotókat egy automatika készítette, a procedúra több napig tartott.

A 360Cities nevéhez fűződik a projekt, melynek honlapján számos gyönyörű épületről készült gömbpanoráma található, köztük magyar helyszínek is. Aki fogékony az ilyesmire, annak melegen ajánlott a honlap átböngészése. A sietősebbeknek pedig az alábbi videót ajánljuk:

##240101##

A világrekord természetesen a beltéri fotók mezőnyére vonatkozik, külső helyszínekről ennél durvább felbontású képek is készültek már. Itt van mindjárt egy 70 gigapixeles fotó Budapestről, amit a János-hegyről készítettek, de még ennél is durvább ez a sanghaji panoráma.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Tökös csajok - heti játékmegjelenések
Hétindítóként összegyűjtöttük nektek, hogy milyen címek várhatóak a következő néhány napban. Lássuk a heti játékpremiereket!
Még jobban követi az úszást a Samsung Galaxy Watch
A fejlesztett úszáskövetés mellett újdonság, hogy kikapcsolja az ébresztők szinkronizálását a frissítés.
A középkategória királya lehet a Honor új telefonja
Majdnem tökéletes lett a Honor 20.
9000 éves települést találtak Jeruzsálem mellett, újraírhatja a történelmet a környéken
Izrael régészek kilencezer évvel ezelőtti, több ezer lakosú településre bukkantak Jeruzsálem mellett, a felfedezés újraírja ennek az ősi kornak a térségbeli történetét –...
Állj félre Fortnite, új seriff van a városban
Januárban indult a legújabb videójátékos őrület, de csak nyáron szabadult el igazán. Mi az az auto battler, és miért szeretik annyian?

További tech hírek >>