A vonalkód halála!


A vonalkód szinte már civilizációnk része! Láttuk már logókban, tetoválásként és természetesen minden nap a boltok polcain. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha csak bepakolnánk a bevásárlókocsiba, ami kell, utána pedig szépen kisétálunk a boltból a kocsinkhoz és közben a bankszámlánkról már ki is fizettük a vásárlást. Ez most már lehetséges.

Az RFID technológia (Radio Frequency IDentification) már nem új, csak épp nem olcsó a tömeghasználathoz. Eddig valamilyen műanyag hordozóra kellett felvinni azt a kis passzív (vagyis saját energiát nem igénylő) áramkört, ami a számunkra, illetve az RFID olvasó számára hasznos információt tartalmazza.

Így fél dollárra tudták leszorítani az RFID csipek árát, ami nagyon sok, ha az vesszük, hogy a gyufán is van vonalkód, amit ha RFID azonosítóra cserélnénk, „némileg”  megdrágítaná a tűzgyújtást a kandallóban. A dél-koreai Sunchon és a texasi Rice egyetem kutatói azonban nanocsövekből nyomtatható RFID címkét készítettek, amit bármire (akár egyenesen a termék dobozára) is ki lehet nyomtatni.

A költségek már most lezuhantak az eddigi 50 centről háromra, ami rövid időn belül még lejjebb mehet. Így viszont meggyorsulhat a vásárlás, vámolás, rakodás és gyakorlatilag az egész logisztika a világon, ami hosszútávon (reméljük) komoly költségcsökkenést eredményez.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiterjesztett valóság szemüveget készít a Facebook
A társaság erősítheti a fejlesztéseit a területen, mert egy exkluzív partnerre tett szert.
Nanodrónokat vethet be a bűnüldözésben az EU
Retteghetnek a maffiózok: a mindössze 33 grammos apróságok akár 2 kilométerre is el tudnak repülni.
A szülők 28 százaléka aggódik a káros online tartalmak miatt
A 7–12 éves korú gyermeket nevelő szülők több mint egynegyede az erőszakos vagy szexuális tartalmaktól fél.
Az Androméda-törzs [filmkritika]
Újabb klasszikus vírusfilmet vettünk elő. Michael Crichton, a Westworld írójának látomása ma is érvényes kérdéseket vet fel.
Évtizedes mélypont felé száguld a mobilpiac
A CCS Insight szerint 250 millió okostelefonnal kevesebb fogyhat idén, mint tavaly.

További tech hírek >>