A Windows is mozgásérzékelős lesz


Eddig kellett várni: a las vegasi CES-en bejelentették, hogy jön a Microsoft mozgásérzékelős kiegészítőjének Windowsos változata. A PC-s Kinect már elő is rendelhető, bár elég borsos áron.

A Kinect összességében igen jól sikerült húzás volt a redmontiaktól, különösen a versenytársak lemaradása-bénázása miatt. A kiegészítő egyrészt szépen fogyott, másrészt a felhasználók nem álltak meg az Xbox 360-nál, sorra születtek a látványos és ötletes hackek.

A Microsoftnak sem volt különösebben ellenére a jelenség, sőt. A felhasználói kreativitás kiaknázása végett kiadták a hivatalos PC-s fejlesztői csomagot. Ennek segítségével bárki elkészítheti saját, Kinect-alapú alkalmazását.

Sokan ki is használták, íme néhány példa a hasznosabbak közül, a teljesség igénye nélkül: használják az eszközt autista gyerekek készségeinek fejlesztésére, stroke-ot vagy hasonló egészségügyi károsodást elszenvedők rehabilitációjában, és vannak olyan kórházak, ahol egyenesen a műtőben segíti a dokik munkáját operációk közben.

A Kinect sztori most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, mikor a legendásan fotogén Steve Ballmer a bejelentette a CES-en tartott keynote alatt, hogy február elsejétől kereskedelmi forgalomba kerül a PC-s verziója a szenzornak. Az ajánlott fogyasztói ár 249 dollár lesz (az Amazonon már előrendelhető), ami nem éppen baráti, de az év folyamán bizonyos kritériumok mellett oktatási célokra 149 dollárért.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Filmkritika] Vasember 3
A Marvel Moziuniverzum harmadik fázisát lezáró Pókember: Idegenben premierjéhez közeledve sorra vesszük a PC Gururól hiányzó Marvel filmeket. Most éppen a Vasember 3. részét.
Megérkezett az Előre magyar előzetese
Varázslatos univerzumot teremt a Pixar: befutott az Előre tündékkel, sárkányokkal, unikornisokkal, sellőkkel, trollokkal és törpékkel tömött magyar előzetese.
Csak 200 dollárba kerülne egy laptophoz plusz két kijelző
Már tart a Mobile Pixels TRIO nevű laptopmonitor közösségi finanszírozási kampánya.
Fontos változás jön a YouTube-ra, átalakíthatjuk vele az ajánlórendszert
A jövőben jóval nagyobb ráhatásunk lehet arra, hogy milyen videókat dobáljon be nekünk a YouTube a kezdőoldalon, vagy épp mi kerüljön be az ajánlott kontentek közé.
Wolfenstein: Youngblood –Az első Wolfenstein, amit nem cenzúráznak a németek
Nagyon úgy néz ki, hogy a nácik benne maradhatnak a Wolfenstein: Youngblood német verziójában, először a sorozat történelme során.

További tech hírek >>