A Windows is mozgásérzékelős lesz


Eddig kellett várni: a las vegasi CES-en bejelentették, hogy jön a Microsoft mozgásérzékelős kiegészítőjének Windowsos változata. A PC-s Kinect már elő is rendelhető, bár elég borsos áron.

A Kinect összességében igen jól sikerült húzás volt a redmontiaktól, különösen a versenytársak lemaradása-bénázása miatt. A kiegészítő egyrészt szépen fogyott, másrészt a felhasználók nem álltak meg az Xbox 360-nál, sorra születtek a látványos és ötletes hackek.

A Microsoftnak sem volt különösebben ellenére a jelenség, sőt. A felhasználói kreativitás kiaknázása végett kiadták a hivatalos PC-s fejlesztői csomagot. Ennek segítségével bárki elkészítheti saját, Kinect-alapú alkalmazását.

Sokan ki is használták, íme néhány példa a hasznosabbak közül, a teljesség igénye nélkül: használják az eszközt autista gyerekek készségeinek fejlesztésére, stroke-ot vagy hasonló egészségügyi károsodást elszenvedők rehabilitációjában, és vannak olyan kórházak, ahol egyenesen a műtőben segíti a dokik munkáját operációk közben.

A Kinect sztori most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, mikor a legendásan fotogén Steve Ballmer a bejelentette a CES-en tartott keynote alatt, hogy február elsejétől kereskedelmi forgalomba kerül a PC-s verziója a szenzornak. Az ajánlott fogyasztói ár 249 dollár lesz (az Amazonon már előrendelhető), ami nem éppen baráti, de az év folyamán bizonyos kritériumok mellett oktatási célokra 149 dollárért.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Elindult a SpaceX Crew Dragon űrhajó a Nemzetközi Űrállomásra
Szombaton, magyar idő szerint 21 óra 22 perckor elindult a SpaceX Crew Dragon űrhajó. Két utasával a Nemzetközi Űrállomásra tart.
Akadozhat a Chrome böngésző a OnePlus mobilokon
A jelentések szerint már hónapok óta lefagy a Chrome a OnePlus okostelefonokon.
Ön is közelebb kerülhet egy magánűrhajóhoz
Ezeket a számokat kellett eltalálni hozzá.
Ilyen színekben jöhet a Samsung Galaxy Note 20 széria
Idén sokkal visszafogottabb színekben dobja piacra az új Note modelleket a Samsung.
Itt nézheti élőben: ma űrtörténelmet írhat a SpaceX és a NASA
Szerdán a rossz időjárás miatt törölték a startot, szombat este ismét megpróbálkoznak a Crew Dragon űrhajó felbocsátásával.

További tech hírek >>