A Windows is mozgásérzékelős lesz


Eddig kellett várni: a las vegasi CES-en bejelentették, hogy jön a Microsoft mozgásérzékelős kiegészítőjének Windowsos változata. A PC-s Kinect már elő is rendelhető, bár elég borsos áron.

A Kinect összességében igen jól sikerült húzás volt a redmontiaktól, különösen a versenytársak lemaradása-bénázása miatt. A kiegészítő egyrészt szépen fogyott, másrészt a felhasználók nem álltak meg az Xbox 360-nál, sorra születtek a látványos és ötletes hackek.

A Microsoftnak sem volt különösebben ellenére a jelenség, sőt. A felhasználói kreativitás kiaknázása végett kiadták a hivatalos PC-s fejlesztői csomagot. Ennek segítségével bárki elkészítheti saját, Kinect-alapú alkalmazását.

Sokan ki is használták, íme néhány példa a hasznosabbak közül, a teljesség igénye nélkül: használják az eszközt autista gyerekek készségeinek fejlesztésére, stroke-ot vagy hasonló egészségügyi károsodást elszenvedők rehabilitációjában, és vannak olyan kórházak, ahol egyenesen a műtőben segíti a dokik munkáját operációk közben.

A Kinect sztori most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, mikor a legendásan fotogén Steve Ballmer a bejelentette a CES-en tartott keynote alatt, hogy február elsejétől kereskedelmi forgalomba kerül a PC-s verziója a szenzornak. Az ajánlott fogyasztói ár 249 dollár lesz (az Amazonon már előrendelhető), ami nem éppen baráti, de az év folyamán bizonyos kritériumok mellett oktatási célokra 149 dollárért.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Megvan a következő Bond-film címe
Daniel Craig még egyszer visszatér és felölti a 007-es titkosügynök szerepét, tegnap óta pedig a film címét is tudjuk.
Grandiózus gépi tanulásos chipet rakott össze a Cerebras
Rekordnagy, a sztenderd 300 milliméteres átmérőjű szilícium waferből kinyerhető legnagyobb, még egybefüggőnek tekinthető chippel robbant be a hírekbe a kaliforniai Cerebras. A gépi...
Indul Magyarország legnagyobb IT-versenye
A szaktudás gyors elévülésétől félnek legjobban a magyar informatikusok.
Pár nap múlva lekapcsolják a világ legrégebben üzemelő webkameráját
1994 óta működik, de most eljött az idő, hogy leállítsák azt a ködkamerát, amely az elmúlt 25 évben az időjárás változását figyelte a San Franciscó-i egyetemen.
Késik az új The Settlers játék
A tavalyi gamescomon bejelentett The Settlers játék idén ősszel kellett volna megjelenjen, de most már biztos, hogy 2020 lesz belőle.

További tech hírek >>