A Windows is mozgásérzékelős lesz


Eddig kellett várni: a las vegasi CES-en bejelentették, hogy jön a Microsoft mozgásérzékelős kiegészítőjének Windowsos változata. A PC-s Kinect már elő is rendelhető, bár elég borsos áron.

A Kinect összességében igen jól sikerült húzás volt a redmontiaktól, különösen a versenytársak lemaradása-bénázása miatt. A kiegészítő egyrészt szépen fogyott, másrészt a felhasználók nem álltak meg az Xbox 360-nál, sorra születtek a látványos és ötletes hackek.

A Microsoftnak sem volt különösebben ellenére a jelenség, sőt. A felhasználói kreativitás kiaknázása végett kiadták a hivatalos PC-s fejlesztői csomagot. Ennek segítségével bárki elkészítheti saját, Kinect-alapú alkalmazását.

Sokan ki is használták, íme néhány példa a hasznosabbak közül, a teljesség igénye nélkül: használják az eszközt autista gyerekek készségeinek fejlesztésére, stroke-ot vagy hasonló egészségügyi károsodást elszenvedők rehabilitációjában, és vannak olyan kórházak, ahol egyenesen a műtőben segíti a dokik munkáját operációk közben.

A Kinect sztori most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, mikor a legendásan fotogén Steve Ballmer a bejelentette a CES-en tartott keynote alatt, hogy február elsejétől kereskedelmi forgalomba kerül a PC-s verziója a szenzornak. Az ajánlott fogyasztói ár 249 dollár lesz (az Amazonon már előrendelhető), ami nem éppen baráti, de az év folyamán bizonyos kritériumok mellett oktatási célokra 149 dollárért.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kimondta a WHO: nem a rák vagy a szívbaj, hanem a a klímaváltozás a 21. század legnagyobb egészségügyi fenyegetése
A klímaváltozás jelentős egészségkárosító hatással bír – mutatott rá friss jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely szerint bár egyre többen szenvednek...
Moderált durranás az első Humble Choice
A Shadow of the Tomb Raider az egyetlen húzócíme.
Letiltott engedélyek mellett is begyűjti a helyadatokat az iPhone 11 Pro
Ha minden létező engedély ki van kapcsolva, akkor is gyűjti a helyadatokat az Apple mobil.
Mindent kibír, de vajon megéri az árát? Strapatelefon teszt
Kipróbáltuk a Cat karcsú, állítólag mindenálló strapatelefonját, és alig hittünk a szemünknek. Teszt..
Előrendelhető lett a Samsung Galaxy Note 10+ Star Wars Edition
1299 euróba kerül a különleges kiadású modell, de nem minden országban érhető el.

További tech hírek >>