A Windows is mozgásérzékelős lesz


Eddig kellett várni: a las vegasi CES-en bejelentették, hogy jön a Microsoft mozgásérzékelős kiegészítőjének Windowsos változata. A PC-s Kinect már elő is rendelhető, bár elég borsos áron.

A Kinect összességében igen jól sikerült húzás volt a redmontiaktól, különösen a versenytársak lemaradása-bénázása miatt. A kiegészítő egyrészt szépen fogyott, másrészt a felhasználók nem álltak meg az Xbox 360-nál, sorra születtek a látványos és ötletes hackek.

A Microsoftnak sem volt különösebben ellenére a jelenség, sőt. A felhasználói kreativitás kiaknázása végett kiadták a hivatalos PC-s fejlesztői csomagot. Ennek segítségével bárki elkészítheti saját, Kinect-alapú alkalmazását.

Sokan ki is használták, íme néhány példa a hasznosabbak közül, a teljesség igénye nélkül: használják az eszközt autista gyerekek készségeinek fejlesztésére, stroke-ot vagy hasonló egészségügyi károsodást elszenvedők rehabilitációjában, és vannak olyan kórházak, ahol egyenesen a műtőben segíti a dokik munkáját operációk közben.

A Kinect sztori most újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, mikor a legendásan fotogén Steve Ballmer a bejelentette a CES-en tartott keynote alatt, hogy február elsejétől kereskedelmi forgalomba kerül a PC-s verziója a szenzornak. Az ajánlott fogyasztói ár 249 dollár lesz (az Amazonon már előrendelhető), ami nem éppen baráti, de az év folyamán bizonyos kritériumok mellett oktatási célokra 149 dollárért.

 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Nagy akció után jön a még nagyobb bukás – ezért ne merjen túl olcsó napelemet vásárolni
A napelemek cseréje nemcsak jelentős mennyiségű hulladékkal terheli a környezetet, de a panelekben lévő mérgező anyagok is kijuthatnak a környezetbe. Ráadásul, ha túl gyakran kell...
Végre lezárhatjuk az ősi vitát arról, mi okozta a dinoszauruszok kihalását
Egy Földnek ütköző aszteroida okozta a tömeges fajpusztulást 66 millió évvel ezelőtt – állapította meg egy új nemzetközi kutatás, melynek tudósai egyben cáfolták azt a korábbi...
Tízezrével hullanak el a madarak a klímaváltozás miatt
Tömeges madárpusztulást okoztak a klímaváltozás miatti hőhullámok a Csendes-óceánban. Több tízezer madarat sodort ki a víz 2015 közepe és 2016 eleje között az Egyesült Államok...
Robbanással tesztelték a Space X emberek szállítására alkalmas űrhajóját
Sikeresen tesztelte az Elon Musk nevével fémjelzett Space X vállalat azt, hogy űrhajójáról akkor is sikeresen ki lehet menteni az űrhajósokat, ha súlyos baleset zavarja meg a startot.
Saját testénél kisebb csövön is átfér a kínaiak új robotja
Polipok inspirálta robotot alkottak kínai kutatók: a puha robot képes a zsugorodásra, a környezetéhez igazodó kamuflázsra és a multimodális helyzetváltoztatásra.

További tech hírek >>