Acer Aspire Ethos - high tech!


Nemrégiben került bejelentésre az Acer új Ethos szériája, mely rögtön két készülékkel mutatkozott be az 5943G kistesóval és az izmosabb 8943G-vel.

Szerencsére elég sok információnk van mindkét készülékről, úgyhogy be is mutatnám őket. A kisebbik 15,6 colos kijelzőt kapott, melynek felbontása 1366x768, nagyobbik testvére 18,4 colos, 1920x1080 felbontással.

A processzor pontos típusáról nem kerültek elő infók, de mivel az Intel HM55 Express lapkakészletet használják ezért szóba jöhetnek az i3, i5 és i7-es processzorok is. Mindkettőt maximum 4GB-ig lehet bővíteni, ami nem egy eget verő dolog, viszont ezt kárpótolhatja a grafikus kártya vagy kártyák, ugyanis két csúcs ragadozóból választhatunk: Mobility Radeon HD 5650 1GB VRAM vagy HD 5850 1GB VRAM.

Adattárolásnál az 5943G csak egy meghajtót képes fogadni, ellenben a 8943G már két hellyel rendelkezik, melyekbe egyenként maximum 640GB-os merevlemezt rakhatunk be, így összesen 1,28TB helyünk is lehet. Igény szerint kérhető bele Blue-ray meghajtó is. Ezek működtetésére egy 8 cellás akkumulátor szolgál, mely 3,5 óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani.

Ezek mellett megtalálható a gigabites Ethernet, webkamera, Wifi, Bluetooth, kártyaolvasó, különleges kijelzős touchpad és külön kérhető TV Tuner. A kisebbik 2.1-es hangrendszerrel lesz felszerelve, míg a nagyobbik 5.1-essel és 64 bites Microsoft Windows 7-tel kerül a boltokba. Sajnos se a megjelenésről, se az árról nincs hír. Kíváncsian várjuk!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta
A kínai DU Group több alkalmazását is törölte a Play Store felületéről a Google, mert titokban olyan dolgot művelnek, ami sem a telefonnak, se a használójának nem tesz jót.
XIII – A kultikus, képregényre hajazó FPS idén remake-t kap
Még idén remake-t kap a kultikus XIII, mely eredetileg 2003-ban jelent meg, és a képregények világát vegyíti az FPS játékmenettel.
Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia
Nemrég megjelent a kifejezetten technológiai hírekkel foglalkozó, Őrültech című podcast hatodik adása, ami ezúttal többek között a dán faluban felépülő 320 méteres...
Késik az LG V50 ThinQ 5G
A gyártónak több időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálja a hardver működését.
Transistor – Most ingyen a tiéd lehet
Az Epic Store következő ingyenes játéka a Transistor, a különleges hangulatú cyberpunk kalandot két hétig lehet bérmentve beszerezni.

További tech hírek >>