Acer Aspire Ethos - high tech!


Nemrégiben került bejelentésre az Acer új Ethos szériája, mely rögtön két készülékkel mutatkozott be az 5943G kistesóval és az izmosabb 8943G-vel.

Szerencsére elég sok információnk van mindkét készülékről, úgyhogy be is mutatnám őket. A kisebbik 15,6 colos kijelzőt kapott, melynek felbontása 1366x768, nagyobbik testvére 18,4 colos, 1920x1080 felbontással.

A processzor pontos típusáról nem kerültek elő infók, de mivel az Intel HM55 Express lapkakészletet használják ezért szóba jöhetnek az i3, i5 és i7-es processzorok is. Mindkettőt maximum 4GB-ig lehet bővíteni, ami nem egy eget verő dolog, viszont ezt kárpótolhatja a grafikus kártya vagy kártyák, ugyanis két csúcs ragadozóból választhatunk: Mobility Radeon HD 5650 1GB VRAM vagy HD 5850 1GB VRAM.

Adattárolásnál az 5943G csak egy meghajtót képes fogadni, ellenben a 8943G már két hellyel rendelkezik, melyekbe egyenként maximum 640GB-os merevlemezt rakhatunk be, így összesen 1,28TB helyünk is lehet. Igény szerint kérhető bele Blue-ray meghajtó is. Ezek működtetésére egy 8 cellás akkumulátor szolgál, mely 3,5 óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani.

Ezek mellett megtalálható a gigabites Ethernet, webkamera, Wifi, Bluetooth, kártyaolvasó, különleges kijelzős touchpad és külön kérhető TV Tuner. A kisebbik 2.1-es hangrendszerrel lesz felszerelve, míg a nagyobbik 5.1-essel és 64 bites Microsoft Windows 7-tel kerül a boltokba. Sajnos se a megjelenésről, se az árról nincs hír. Kíváncsian várjuk!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Majd 15 év késéssel érkezik az első 4 GHz-es Pentium
Érkezik a Pentium Gold G5620 processzor, melynek érdekessége, hogy a legendás márkanévhez először párosul 4 GHz-es frekvencia.
Elkészült az Android 9 Pie a Nokia 6-ra
Tartja magát a kétéves támogatási ígéretéhez a HMD Global.
Az igen: a Xiaomi új telefonja videózásban a Huawei legjobb mobilját is veri
A megbízható méréseiről ismert DxOMark megvizsgálta, hogyan teljesít képalkotás terén a Xiaomi frissen bejelentett készüléke, az Mi 9. Több mint beszédes eredmény született.
Apex Legends tippek-trükkök – Így válhatsz legendává!
Az Apex Legends oktatómódja sajnos hajlamos elhallgatni néhány apróságot, így összeszedtük, mire érdemes figyelni egy-egy meccs során.
Ennyibe fog kerülni a Sony csúcs LED LCD tévéje
Az amerikai árak már ismertek, ami jó támpontul szolgálhat ahhoz, hogy nagyjából mire számíthatunk itthon.

További tech hírek >>