Adattár USB 3.0 meghajtással


A Seagate és a Western Digital után a Buffalo Tech. is beszállt az USB 3.0-ás csatolófelülettel ellátott külső adattárolók piacába. Nézzük hogyan sikerült neki.

Az alábbi képen látható készülék szerintem elég szépre sikerült, már ami a külsőt illeti. Letisztult, kerekített forma, és nem utolsó sorban helytakarékos slim design jellemzi, aminek köszönhetően nem lesz kellemetlen a szem számára, ha egész nap nézegetnünk kell a gép előtt ülve. A 3.0-ás USB-nek köszönhetően adatátviteli sebessége 5 Gbps, USB 2.0-n használva ez a sebesség lecsökken 480Mbps-ra. A  Buffalo Cobalt MiniStation 500 és 640GB kapacitással kerül majd forgalmba.

A gyártó mellékel az adattárolóhoz egy Buffalo Tools nevű programot is, amivel optimalizálható a használat, illetve olyan funkciókat is tartalmaz, mint például a biztonsági mentés, vagy az írási/olvasási sebbeségek beállítása. Az új külső HDD már ez év áprilisától a boltokba kerülhet, ennek ellenére az ára még nem ismert. Ezen csodálkozom is egy kicsit, ugyanis már csak párat kell aludni áprilisig. Mindenestre lehetőség van a cég weboldalán érdeklődni a várható forgalmazókról, s talán az árat is elárulják, ha szépen kérdezi az ember.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Marvel felfedte, mi vár ránk a következő két évben
Bejelentették a következő öt Marvel Cinematic Universe-film premierjének időpontját és néhány új részletet is.
Életmentő filctoll? Kutyaízű víz? - tesztelje, mennyit tud a holdra szállásról (kvíz)
Ötven évvel ezelőtt, 1969 július 20-án elsőként lépett ember a Holdra. Emlékszik még, hogy zajlott a történelmi küldetés? Most ellenőrizheti tudását!
Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra
Mai szemmel nézve megmosolyogtató technológia segítette az első holdra szállást. Az űrverseny által felgyorsított fejlesztések öt évtizede két ember lépteit segítették,...
Titkolt részletek: hajszálon múlt, hogy a holdra szállás nem végződött tragédiával
Egy tudományos újságíró olyan részletekről számol be a holdra szállással kapcsolatos új könyvében, melyek sokáig titkosítva voltak.
Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong – videó
A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve történt eseményeket.

További tech hírek >>