Aggályos a UPC szerződéseinek módosítása


A UPC szerint a cég díjakat és a csomagokat nem érintő, jogszabályszerű szerződésmódosítást kezdeményezett ügyfeleinél, egyben egyeztetést kezdeményezett a hírközlési hatósággal, amely hétfőn jelentette be, hogy vizsgálatot indított a szolgáltató eljárásával kapcsolatban.

"A UPC Magyarország a hatályos jogszabályoknak és az érvényes szerződési feltételeknek megfelelően ajánlja előfizetőinek a szerződésük ráutaló magatartással történő megkötését" - tartalmazza a társaság keddi közleménye, amelyben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által hétfőn közöltekre reagált. A hatóság hétfőn jelentette be, hogy hivatalból vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy a UPC a hírközlési jogszabályoknak megfelelően kívánja-e módosítani szerződéseit ügyfeleivel. A hatóság a cég előfizetőit gondosságra intette és arra figyelmeztette őket: ha elfogadják a módosítást, később akár díjemelést is könnyen érvényesíthet a szolgáltató.

A UPC közölte: a szerződés megújítása kizárólag formai változást jelent, annak érdekében, hogy az előfizetők számára is megkönnyítse, egyszerűbbé és gyorsabbá tegye az ügykezelést. Az esetleges félreértések tisztázása érdekében a UPC egyeztetést kezdeményezett a szerződésmódosítást vizsgáló NMHH-val.

A társaság hangsúlyozza: az új szerződések ugyanazzal a tartalommal jönnek létre, mint a korábbiak, a szolgáltatásokhoz kapcsolódó egyetlen feltétel sem változik. A hatályos jogszabályok minden szerződéses forma esetén ugyanolyan jogokat és lehetőségeket biztosítanak a fogyasztóknak - tudatták. Ugyanakkor a ráutaló magatartással létrejött szerződések lényegesen kevesebb adminisztrációs terhet rónak a szolgáltatóra és az előfizetőre is.

A kommünikében emlékeztetnek arra, hogy a ráutaló magatartással történő szerződéskötés a hírközlési szabályozásban is hosszú évek óta létező, tömegesen használt szerződéskötési forma. A szolgáltatónak ebben az esetben is a jogszabályban meghatározott módon, közvetlenül, írásban kell értesítenie az ügyfeleket.

A UPC ugyanakkor azt is közölte: a módosítások elfogadásához vagy elutasításához a ráutaló magatartásos forma sokkal rugalmasabb módszert biztosít: postai írásos vagy telefonos szóbeli visszajelzés helyett pusztán a szolgáltatás igénybevételének folytatásával és a havidíj megfizetésével jelezhetik álláspontjukat az előfizetők, de emellett a szokásos ügyfélszolgálati elérhetőségeken is nyilatkozhatnak választásukról.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Moderna: fél évvel a második oltás után is jól véd a vakcnia az összes vírusvariáns ellen
A gyógyszergyártó elkezdte az oltóanyag egy új változatának a tesztelését.
A szoftverekre és az intelligens járművekre összpontosít a Huawei
A szankcióktól sújtott kínai cég új területeken próbálkozik a túlélés érdekében.
Kiteljesedik a Quadro jelzés nélküli NVIDIA sorozat
Az előző év végén bemutatott RTX A6000 megkapta a kispajtásait.
Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai
Április 20-án tartja következő bemutatóját az Apple, amelyen valószínűleg új iPadek és új iMac is érkezik. Ezek viszont még mindig csak találgatások, a dátumon kívül ugyanis mást...

További tech hírek >>