Akinek a hagyományos óra nem elég jó...


Japán nagyon hosszú ideje az őrült ketyerék szülőhazája. Azt azért nem hittem volna, hogy egy órát is ilyen szinten újra lehet gondolni, mint azt a Tokyoflash tette.

Hát igen. Ma már nem a svájci óra van divatban. Főleg azért nem, mert megfizethetetlen. Azonban ettől még senkinek nem kell megrémülnie, hiszen kaphatóak stílusos órák megfizethető áron is. Mint például ez a darab.

A Tokyoflash órájának számlapja nem más, mint egy színes LED digitális kijelző, amit mozaikszerűen osztottak fel. Középen található 4 kis rész egymás alatt, ezeket pedig egyszer 12 kis "mozaik" veszi körül. A "számlap" szegélyén még további 11 db kis darabka helyezkedik el.

Az óra működési elve a következő. Mindig azok a kis mozaikok maradnak sötétek, amelyek az időt jelzik. A legkülső "gyűrű" az órát, a belső a perceket mutatja. A 12.00 közös a két gyűrűben, így azokat egy kis mozaik jelzi. A legbelső 4 egymás alatt lévő kis világító darabka az 5 percen belüli pontosítást szolgálja. Így elvileg sokkal könnyebb leolvasni az időt az óráról, bár én részemről maradok az analógnál. Az óra súlya 164 gramm és 3 atmoszféráig vízálló. A normál gombelem helyét egy akkumulátor vette át, ami USB-n keresztül tölthető.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mi nem toljuk el – reagált a Huawei a Samsung-fiaskóra
A technológia úttörőinek mindig számolniuk kell azzal, hogy valami félresikerülhet. A Galaxy Folddal, a Samsung összehajtható telefonjával is valami ilyesmi történt. Kapóra jött ez a...
Mai mozipremierek
A Bosszúállók: Végjáték mellett ma debütál egy Északi-sarkon játszódó katasztrófathriller és a két NDK-s család szökési kísérletét feldolgozó Hőlégballon is.
Máris felkerült a netre a Bosszúállók: Végjáték, pedig sok helyen még be sem mutatták
Kamerás verzióról van szó, de aki nem elég óvatos, belefuthat pár kellemetlen képsorba, a kópiák ugyanis egyre több helyen bukkan fel.
Lecsapott az Intel Wi-Fi 6-os vezérlőjére a Killer
Az AX1650-es jelölésű fejlesztés komoly szolgáltatásokkal vértezi fel az érintett hardvert.
Nyomozott az iFixit: ezért van gond a Samsung összehajtható telefonjával
Elég nagy blama a Samsungnak, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott összehajtható telefonjának tesztpéldányai leszerepeltek. Az eszközök szétszedésében jeleskedő iFixit csapata az...

További tech hírek >>