Alex Dejong fotós…


Alex Dejong látássérült.

És mielőtt azt gondolnátok, hogy e két dolog kizárja egymást, nézzétek meg Alex fotóblogját.

Avagy mire jó (még) az új iPhone 3GS…

Bár Alex már látó korában is profi fotós volt, három éve már „csak” az asszisztense segítségével képes a fotókat retusálni/editálni. Agydaganatából kifolyólag csak árnyékokat lát, mégis azt kell mondjam egész jó nézőkéje van a srácnak.

Eddig profi kamerákkal dolgozott (itt kellett az asszisztens segítsége), de pár hete kezébe került az új „Almás” telefon a 3GS. Az új iPhone egyik sajátossága a VoiceOver szolgáltatás, amit kifejezetten látássérülteknek fejlesztett ki az Apple.

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy mindent ami a képernyőn történik „felolvasson”, kezdve a szövegektől a képekig. És mivel egy egész használható kis képeditáló is került az új ájfónba és természetesen a VoiceOver alkalmazás itt is eligazít, Alex előtt egy új világ nyílt meg, már ami a fotózást illeti.

Ha profi kép kell, továbbra is a nagy vasakhoz nyúl, de a kedvtelésből történő lődözgetés, az új iPhone applikáció segítségével újra a saját kezébe adta a digitális tollat.

Alex Dejong Flickr albumát itt találod, és ha érdekel a téma, akkor nézz körül a Blind Photographers oldalon is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Felpörgött az okoshangszórók piaca
Az Amazon, a Google és még az Apple is örülhetett az idei második negyedéves eredményeknek.
Elárulja az okosóra, ha valakinél megkezdődött az elbutulás?
Az Apple eszközeiből gyűjtött adatokat vizsgálták annak érdekében, hogy felderítsék az ezeket viselőknél a szellemi hanyatlással kapcsolatos korai jeleket.
Ez történt: megmérték, mennyit ér a Windows beépített, ingyenes vírusvédelme
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
Újabb 90 napra függesztheti fel Amerika a Huawei elleni intézkedéseket
Augusztus 19-én hivatalosan is lejár az amerikaiak Huawei ellen hozott szankcióinak felfüggesztése, de az ügyet jól ismerő informátorok szerint vasárnap újabb 90 nappal hosszabbíthatják...
Androidos és van WhatsApp a telefonján? Hamarosan kap egy rég várt új funkciót
Az iOS-esek már február óta használhatják a biometrikus (ujjlenyomatos) azonosítást a WhatsAppban. Végre Androidra is megérkezett ez a funkció, igaz, egyelőre csak a WhatsApp bétába.

További tech hírek >>