Alex Dejong fotós…


Alex Dejong látássérült.

És mielőtt azt gondolnátok, hogy e két dolog kizárja egymást, nézzétek meg Alex fotóblogját.

Avagy mire jó (még) az új iPhone 3GS…

Bár Alex már látó korában is profi fotós volt, három éve már „csak” az asszisztense segítségével képes a fotókat retusálni/editálni. Agydaganatából kifolyólag csak árnyékokat lát, mégis azt kell mondjam egész jó nézőkéje van a srácnak.

Eddig profi kamerákkal dolgozott (itt kellett az asszisztens segítsége), de pár hete kezébe került az új „Almás” telefon a 3GS. Az új iPhone egyik sajátossága a VoiceOver szolgáltatás, amit kifejezetten látássérülteknek fejlesztett ki az Apple.

Ez a funkció lehetővé teszi, hogy mindent ami a képernyőn történik „felolvasson”, kezdve a szövegektől a képekig. És mivel egy egész használható kis képeditáló is került az új ájfónba és természetesen a VoiceOver alkalmazás itt is eligazít, Alex előtt egy új világ nyílt meg, már ami a fotózást illeti.

Ha profi kép kell, továbbra is a nagy vasakhoz nyúl, de a kedvtelésből történő lődözgetés, az új iPhone applikáció segítségével újra a saját kezébe adta a digitális tollat.

Alex Dejong Flickr albumát itt találod, és ha érdekel a téma, akkor nézz körül a Blind Photographers oldalon is.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Úgy néz ki, a Control mégse lesz része az Xbox Game Pass-nak
Phil Spencer nemrég kijelentette, hogy a Control is része lesz az Xbox Game Pass-nak, de úgy tűnik, a fejlesztők más véleményen vannak.
Úgy fest, hogy lemondhatunk az 5G-s Samsung Galaxy Tab S6-ról
Hitelesítették az 5G-s változatot, de a modellszám arra utal, hogy kizárólag Dél-Koreában lesz kapható.
Bejelentették: visszatér a Motorola a csúcskategóriába
A Qualcomm december elejei rendezvényén jó pár partnere is részt vett. Köztük volt a Motorola is, új csúcskategóriás eszközöket ígérve a jövő év elejére.
Rocket League – A játékosok nem örülnek a loot boxok leváltásának
A Rocket League fejlesztői nemrég egy sokkal átláthatóbb boltra cserélték a loot boxaikat, a játékosok azonban nem örülnek a váltásnak.
Minecraft, egy tojás és a Senorita – ezek voltak a legnézettebb videók a YouTube-on
A YouTube közzétette a 2019-es évet összefoglaló videóját, a Rewindot, és azt is elárulta, melyek voltak a legnépszerűbb videók és videósok az idei évben.

További tech hírek >>