AMOLED kijelző a következő iPhone generációban


Úgy néz ki, hogy a pletykából valóság lesz, és az Apple negyedik generációs kézibeszélője, az iPhone is a Samsung energiatakarékos kijelzőjét használja majd. Nofene!

Tulajdonképpen meg tudom érteni az Apple döntését, hiszen a Samsung által fejlesztett új kijelző típus bizony jóval kevesebb áramot igényel és még a vastagsága (0,52mm) is töredéke, mint az eddig használt LCD „ablakoknak”. Ugyanakkor azt sem érdemes kihagyni az előnyök listájából, hogy maga a kijelzőpanel egy roppantul flexibilis anyagból épül fel, így jobban ellenáll a zsebben történő véletlen benyomódásoknak, vagy akár a leejtésből adódó nagy erejű ütésnek is.

S, hogy miért jó ez nekünk felhasználóknak? Nos, mivel az Amoled kijelzők jóval vékonyabbak, mint elődjeik, a velük szerelt készülékek mérete is csökkenhet, már ami a vastagságot illeti, illetve az akkumulátor élettartama is megnőhet a kis energiafogyasztásnak köszönhetően. Ez pedig bizony jó dolog, ugyanis az új kijelző által „megspórolt” áram hosszabb készenléti és használati időt tesz lehetővé, amit a felhasználók nagyon szeretnek. Az Amoled nyújtotta lehetőségeknek eddig főleg a Samsung és LG készüléktulajdonosok örülhettek, ám a legújabb bejelentés alapján a leendő iPhone 4G tulajok is örülhetnek.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[GC 2019] – Befutott a Gears 5 sztori trailer
A Gamescom 2019-et nyitó konferencia első műsorszáma a Gears 5 történetét bemutató trailer volt.
[GC 2019] – A Witcher 3 még idén megjelenik Switch-re
A Gamescom 2019 nyitóestjén a CD Projekt RED bejelentette a The Witcher 3: Wild Hunt megjelenési dátumát Switch-re.
[GC 2019] – Írd újra a történelmet a Humankind segítségével
A gamescomon bemutatkozott a Sega legújabb játéka is, a Humankind, mely egy körökre osztott, történelmi időszakokon átívelő stratégia.
[GC 2019] – Trailert kapott a Predator: Hunting Grounds
Videóval jelentkezett a Gamescomon az Illfonic új játéka, a Predator: Hunting Grounds, ami egy aszimmetrikus online lövölde lesz.
[GC 2019] – Érkezik a Little Nightmares 2
Újabb bejelentésre került sor a gamescom 2019 keretein belül, ezúttal a 2017-es Little Nightmare folytatását leplezték el.

További tech hírek >>