AMOLED kijelző a következő iPhone generációban


Úgy néz ki, hogy a pletykából valóság lesz, és az Apple negyedik generációs kézibeszélője, az iPhone is a Samsung energiatakarékos kijelzőjét használja majd. Nofene!

Tulajdonképpen meg tudom érteni az Apple döntését, hiszen a Samsung által fejlesztett új kijelző típus bizony jóval kevesebb áramot igényel és még a vastagsága (0,52mm) is töredéke, mint az eddig használt LCD „ablakoknak”. Ugyanakkor azt sem érdemes kihagyni az előnyök listájából, hogy maga a kijelzőpanel egy roppantul flexibilis anyagból épül fel, így jobban ellenáll a zsebben történő véletlen benyomódásoknak, vagy akár a leejtésből adódó nagy erejű ütésnek is.

S, hogy miért jó ez nekünk felhasználóknak? Nos, mivel az Amoled kijelzők jóval vékonyabbak, mint elődjeik, a velük szerelt készülékek mérete is csökkenhet, már ami a vastagságot illeti, illetve az akkumulátor élettartama is megnőhet a kis energiafogyasztásnak köszönhetően. Ez pedig bizony jó dolog, ugyanis az új kijelző által „megspórolt” áram hosszabb készenléti és használati időt tesz lehetővé, amit a felhasználók nagyon szeretnek. Az Amoled nyújtotta lehetőségeknek eddig főleg a Samsung és LG készüléktulajdonosok örülhettek, ám a legújabb bejelentés alapján a leendő iPhone 4G tulajok is örülhetnek.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Új tévét és komoly háztartásigép-választékot mutatott be egy kínai cég
Olcsó telefonnal kezdték, most már tévét és porszívót is gyártanak, de komoly aggodalmak jelentkeztek.
Ujjlenyomat-szenzoros lehet a Microsoft következő fejhallgatója
A társaság nemrég mutatta be legújabb kiegészítőjét, de már egy újabb modellen dolgozik.
Új világrekord az adatát­vitelben
A mért sebességgel másodpercek alatt lehet továbbítani akár ezer nagy felbontású filmet is.
Elindult az ingyenes állami tanfolyam, 61 886 ember ülhet le a gépe elé és vághat bele az informatikába
Két héttel a lehetőség meghirdetése után elindult a nyolc hét alatt teljesíthető, informatikai alapismereteket oktató online képzés, melynek elvégzői később komolyabb tanfolyamokból...
Felfüggesztette a WHO a hidroxiklorokin klinikai tesztjét
Donald Trump viszont nemrég azt közölte, ő megelőzésképpen szedi a szert.

További tech hírek >>