Áram kell? Pedálozz!


energiapedál

Meg van a dinamó? Az a cucc – idősebbek még emlékezhetnek rá – amit az ember rádöntött a bringakerékre, azt’ a lámpa meg csak pislákol világítva, míg a sebességünk, és izomerőnk a negyedére csökken. Igaz, ez még a kempinges időszakomban volt, azóta biztosan fejlődött a technológia. Nem is kicsit.

Pedig elég kézenfekvő. Az ember tekeri a pedált, izzad, mint a ló, és a befektetett energia nem – csak – fényben realizálódik, de megtakarított energiában is. Mi más vezetett volna el ide, mit a ketyeréktől való függés? Bringázás közben telefonálnánk, zenét hallgatnánk, de azért töltőt sem cipelnénk magunkkal, ugye? Hát persze! A gond csak a váltóáram, egyenáram témakörben rejlik, zenészeknek, AC/DC. A dinamó az előbbit tudja.

A hálózati áramból ezért kell adapter a cuccokhoz, azt hiszem, de innentől a milliamperes szöveg jön, amihez meg kő vagyok. Legyen annyi elég, hogy a PedalPower ezt az ellentmondást hidalta át, és ezentúl tekerve tudjuk tölteni mobilis eszközeinket bringázás közben, anélkül, hogy a sokgrammos töltőket is magunkkal kelljen cipelni. Ráadásul a cucc vagy 100.000 kilométeren át működőképes, szélsőséges sebességhatárok mellett is.

Ez már nem egy maroknyi rézdrót fémházban, bizony a használatához ki kell cserélni a kerékagyat, és ehhez kell csatlakoztatni a megfelelő, üzemszerű töltést biztosító kábelt a készülékünkhöz, ami a kormányon található dokkolóban pihen. Az egész szerelés félóra, és létezik már egy napelem cellákkal ellátott dokkoló panel is, mely tovább segítheti fizikai erőnket az energiatermelésben. Ha sportos lennék, kellene, bizony!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Sötét móddal frissült az iOS-es Shazam
Az iOS 13 miatt több újdonsággal is frissült a Shazam iOS-es verziója.
Így nézhetett ki 70 000 éve egy 13 éves lány – képek
Izraeli tudósok rekonstruálták a gyenyiszovai ember csontvázát egy 70 ezer évvel ezelőtt élt 13 éves lány csontmaradványaiból nyert DNS-minták alapján.
Tudósok megvizsgáltak 579 óvodást, és azt mondják, rosszul járhat, aki nem népszerű
Az óvodában a népszerűtlen gyerekek kicsit gyakrabban kapnak el valamilyen betegséget - ezt állapította meg egy frissen publikált norvég tanulmány.
Mint egy ember, úgy veszi az akadályokat az Atlas emberszabású robot – videó
Már a katasztrófa sújtotta területeken is bevethető lehet az Atlas nevű emberszabású robot, köszönhetően egy új navigációs szoftvernek.
Tényleg csak 4 GB RAM van az új iPhone-okban
Az Xcode-ban talált adatok is megerősítették, mindhárom új Apple mobilba csak 4 GB RAM-ot építettek.

További tech hírek >>