Áram kell? Pedálozz!


energiapedál

Meg van a dinamó? Az a cucc – idősebbek még emlékezhetnek rá – amit az ember rádöntött a bringakerékre, azt’ a lámpa meg csak pislákol világítva, míg a sebességünk, és izomerőnk a negyedére csökken. Igaz, ez még a kempinges időszakomban volt, azóta biztosan fejlődött a technológia. Nem is kicsit.

Pedig elég kézenfekvő. Az ember tekeri a pedált, izzad, mint a ló, és a befektetett energia nem – csak – fényben realizálódik, de megtakarított energiában is. Mi más vezetett volna el ide, mit a ketyeréktől való függés? Bringázás közben telefonálnánk, zenét hallgatnánk, de azért töltőt sem cipelnénk magunkkal, ugye? Hát persze! A gond csak a váltóáram, egyenáram témakörben rejlik, zenészeknek, AC/DC. A dinamó az előbbit tudja.

A hálózati áramból ezért kell adapter a cuccokhoz, azt hiszem, de innentől a milliamperes szöveg jön, amihez meg kő vagyok. Legyen annyi elég, hogy a PedalPower ezt az ellentmondást hidalta át, és ezentúl tekerve tudjuk tölteni mobilis eszközeinket bringázás közben, anélkül, hogy a sokgrammos töltőket is magunkkal kelljen cipelni. Ráadásul a cucc vagy 100.000 kilométeren át működőképes, szélsőséges sebességhatárok mellett is.

Ez már nem egy maroknyi rézdrót fémházban, bizony a használatához ki kell cserélni a kerékagyat, és ehhez kell csatlakoztatni a megfelelő, üzemszerű töltést biztosító kábelt a készülékünkhöz, ami a kormányon található dokkolóban pihen. Az egész szerelés félóra, és létezik már egy napelem cellákkal ellátott dokkoló panel is, mely tovább segítheti fizikai erőnket az energiatermelésben. Ha sportos lennék, kellene, bizony!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Mai HBO-premierek
Sorozatpremierek, kultfilmek, Tarantino művek és az amerikai egyetemi kosárbajnokságot átható korrupciót feltáró dokumentumfilm érkezik.
Guild Wars 2 – A fejlesztők óriási macskákkal ünneplik április elsejét
A mai napon új patch érkezett a Guild Wars 2-höz, mely természetesen április elsejének szellemében alakítja át a játékot ideiglenesen.
Már 12 ember videochatelhet a Google Duo segítségével
Bővítette a csoportos videohívásokra érvényes limitet a Google.
Utolsó pillanatban váltott zeneszerzőt a Fekete Özvegy stábja
A Scarlett Johansson főszereplésével készülő Marvel-film zenéjét végül Lorne Balfe szerzi.
Akár 8 métert is repülhet a nyálcsepp a tüsszentés után
Akár 8 méterre is repülnek köhögéskor vagy tüsszögéskor a cseppek, így jobb nagy távolságot tartani a másiktól – írja új kutatása eredményeiről a Massachussettsi Műszaki...

További tech hírek >>