Áram kell? Pedálozz!


energiapedál

Meg van a dinamó? Az a cucc – idősebbek még emlékezhetnek rá – amit az ember rádöntött a bringakerékre, azt’ a lámpa meg csak pislákol világítva, míg a sebességünk, és izomerőnk a negyedére csökken. Igaz, ez még a kempinges időszakomban volt, azóta biztosan fejlődött a technológia. Nem is kicsit.

Pedig elég kézenfekvő. Az ember tekeri a pedált, izzad, mint a ló, és a befektetett energia nem – csak – fényben realizálódik, de megtakarított energiában is. Mi más vezetett volna el ide, mit a ketyeréktől való függés? Bringázás közben telefonálnánk, zenét hallgatnánk, de azért töltőt sem cipelnénk magunkkal, ugye? Hát persze! A gond csak a váltóáram, egyenáram témakörben rejlik, zenészeknek, AC/DC. A dinamó az előbbit tudja.

A hálózati áramból ezért kell adapter a cuccokhoz, azt hiszem, de innentől a milliamperes szöveg jön, amihez meg kő vagyok. Legyen annyi elég, hogy a PedalPower ezt az ellentmondást hidalta át, és ezentúl tekerve tudjuk tölteni mobilis eszközeinket bringázás közben, anélkül, hogy a sokgrammos töltőket is magunkkal kelljen cipelni. Ráadásul a cucc vagy 100.000 kilométeren át működőképes, szélsőséges sebességhatárok mellett is.

Ez már nem egy maroknyi rézdrót fémházban, bizony a használatához ki kell cserélni a kerékagyat, és ehhez kell csatlakoztatni a megfelelő, üzemszerű töltést biztosító kábelt a készülékünkhöz, ami a kormányon található dokkolóban pihen. Az egész szerelés félóra, és létezik már egy napelem cellákkal ellátott dokkoló panel is, mely tovább segítheti fizikai erőnket az energiatermelésben. Ha sportos lennék, kellene, bizony!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kényelmes és környezetbarát: íme a Philips legújabb monitora, a 243B1
Márciusban érkezik a frissen bemutatott modell, mely a kényelem mellett az energiatakarékosságot is szem előtt tartja.
Két új RTX 2060 az ASUS kínálatában
Az újdonságok nem bonyolítják túl a dolgokat, cserébe az árspektrum alsóbb régióiba érkeznek.
A Blizzard félti a játékosait: Amerikába tették át a Hearthstone-versenyt a koronavírus miatt
Elmarad a Masters Tour Indonesia verseny a járvány miatt.
Rossz értékelést írt a fogorvosról, a Google-nek ki kell adnia az adatait
Egy ausztrál fogorvost annyira rosszul érintette, hogy valaki negatív véleményt írt róla az interneten, hogy bírósághoz fordult, a testület pedig neki adott igazat. A következmény a...
Vivarium - Új előzetest villantott az izgalmas sci-fi thriller
Imogen Poots és Jesse Eisenberg egy labirintusszerű külvárosban rekednek, ahol egy házlátogatás szürreális rémálommá válik.

További tech hírek >>