Áramszünet csak a Sandy miatt? Dehogy...


Amerika eddigi fennállásának legpusztítóbb napjait élte meg. A Sandy hurrikán tegnap végleg eltűnt, de hatalmas károkat hagyott maga után. Családok százezrei maradtak áram nélkül, de biztosan a Sandy miatt?

Kétségtelen, hogy az Amerikában pusztító hurrikán szó szerint rémálommá tette az amerikaiak napjait. A hírek száz halottról és húszmilliárdos kárról szólnak. Két nappal ezelőtt szinte mindenki tényként közölte, hogy a Sandy miatt több millió ember maradt elektromos áram nélkül. Riporterünk egészen máshogy látja a dolgot. Egyszerűen nem voltak felkészülve egy hurrikánra, sőt, még egy nagyobb viharra sem.

A tengerentúlról szinte mindenkinek a katasztrófafilmekben látható profizmus jut eszébe és a modern technológia. Sajnos az a helyzet, hogy az amerikai, nem mellékesen költséges elektromos hálózat fenntartását nem célszerűen végzik el. Egyes helyeken a balkáni körülményeket idéző korhadt póznák tartják a lógó kábeleket. Míg a nagyvárosokban az elektromos kábelek leginkább a föld alatt futnak, addig a távolabbi részeken elkeserítő a helyzet. A kicsit sem bizalomgerjesztő megdőlt póznák közül több akár magától is ki tud dőlni, így nem kérdés, hogy ellen tudna e állni egy hurrikánnak. Sajnos az utóbbi probléma nem egyedi. Az elektromos áramot szállító vezetékek nagy részét ilyen póznák tartják.

Sajnos a vidéki nagyvárosokban sem sokkal jobb a helyzet (beleértve a part menti településeket), ami az elektromos áram elvezetésének szempontjából elég fontos lenne. Természetesen új póznák állításával a probléma orvosolható lenne, de ez a földrész méretét tekintve anyagilag nem kis terhet jelentene, így kizárt dolog, hogy a rendszert korszerűsítsék.

Természetesen nem vitatni próbáltuk a hurrikán okozta károk mértékét és a amerikaiak veszteségét, csupán szerettünk volna rávilágítani arra, hogy hasonló kaotikus állapotokat akár egy nagyobb vihar is elő tud idézni.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Úgy tűnik, sztori mód is lesz az új Forza Motorsport-játékban
Egy rendkívül tapasztalt, átvezetőkért felelős rendezőt alkalmaztak egy következő generációs Forza-projekthez.
Amerika bemutatta a lézert, amely egy repülőt is leszed – videó
Az amerikai haditengerészet már teszteli azt az új taktikai fegyvert, amely a rakétáknál is gyorsabban képes nagy rombolásra.
A koronavírus fertőzhette meg a britek és a Huawei viszonyát
A miniszterelnök azt szeretné, ha a brit hálózatokból teljesen eltűnnének a kínai komponensek.
Doom: Eternal Slayer - Külső nézetű hack-and-slash-játékot csináltak a Doom 2-ből
A mod legelső verzióját már most ki is lehet próbálni.
Guinness-rekorder lett a 90 éves gamer-nagyi
Az 1930-ban született Mori Hamako lett a legidősebb videojátékos youtuber, akinek a GTA 5 a legnagyobb kedvence.

További tech hírek >>