Ártalomjelző


Korunk egyik legnagyobb problémája a környezetszennyezés. Vannak, akik tesznek ellene és vannak, akiknek nincs érdekükben, hogy tegyenek. Éppen ezért a párizsi illetőségű Sensaris cég egy ötletes eszközt ereszt nemsokára a piacra, melynek segítségével bárki (aki megveszi) egyénileg ellenőrizheti környezete lég- és zajszennyezettségét. Nem rossz kampány!

Mi is ez a szerkezet? Első ránézésre olyan, mint egy karóra,  a pontos időt azonban sosem fogjuk tudni kicsikarni a kis készségből. Ennél jóval fontosabb információk átadására született. Az „órácska” ugyanis valós időben figyeli, hogy a közvetlen környezetünkben mekkora a lég-, illetve zajszennyezettség. Működése nem túl bonyolult. A beépített kis szenzorok leszűrik a levegőben repkedő szennyeződéseket, polleneket, stb. és hanggal jelzi, ha az átlagosnál magasabb koncentrációt észlel. Ám ekkor még nem tudhatjuk, hogy mi is az az anyag, ami „mérgez” minket.

Erre szolgál a beépített Bluetooth modul, ami a szenzorok által összesített adatokat a telefonunkra küldi, így a kijelzőről már egyszerűen leolvasható, hogy mitől krákogunk, vagy prüszkölünk. Ugyanígy tesz a szerkezet, amikor zajszennyezést vizsgálunk vele. És itt még nem állt meg a tudomány. A készülékről letöltött adatokat megoszthatjuk másokkal is, az erre létrehozott és hamarosan induló weboldalon.  Ez a Sensaris mindenre gondol. Sajnos a cikk írásakor még nem volt publikus megosztó site, de ígérem, ahogy életet lehelnek belé, azonnal szólok nektek.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lehagyta a Nintendo 64 eladásait a Switch
A japán cég csak nagyon picit maradt el az aktuális pénzügyi év tervezett, módosított előrejelzéstől.
IoT-s és VR-os megoldások is nyertek a Vodafone versenyén
Megvannak a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyertesei.
Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne
Két videó is megörökítette, ahogy egy felhőkarcoló tetejéről ömlik a víz az utcára.
Ingyenes Days Gone frissítések várhatóak
A Sony bejelentette, hogy júniustól kezdődően minden héten új kihívások érkeznek majd, de egy új nehézségi szintet is kapunk.
Moziba készül, de addig sem akar belefutni a spoilerekbe? Mutatunk néhány trükköt
Néhány órán belül vetíteni kezdik az új Bosszúállók-filmet, ám akadnak, akik csak később tudják megnézni. Nekik mutatunk néhány hasznos dolgot, amikkel elkerülhetik a kényelmetlen...

További tech hírek >>