Ártalomjelző


Korunk egyik legnagyobb problémája a környezetszennyezés. Vannak, akik tesznek ellene és vannak, akiknek nincs érdekükben, hogy tegyenek. Éppen ezért a párizsi illetőségű Sensaris cég egy ötletes eszközt ereszt nemsokára a piacra, melynek segítségével bárki (aki megveszi) egyénileg ellenőrizheti környezete lég- és zajszennyezettségét. Nem rossz kampány!

Mi is ez a szerkezet? Első ránézésre olyan, mint egy karóra,  a pontos időt azonban sosem fogjuk tudni kicsikarni a kis készségből. Ennél jóval fontosabb információk átadására született. Az „órácska” ugyanis valós időben figyeli, hogy a közvetlen környezetünkben mekkora a lég-, illetve zajszennyezettség. Működése nem túl bonyolult. A beépített kis szenzorok leszűrik a levegőben repkedő szennyeződéseket, polleneket, stb. és hanggal jelzi, ha az átlagosnál magasabb koncentrációt észlel. Ám ekkor még nem tudhatjuk, hogy mi is az az anyag, ami „mérgez” minket.

Erre szolgál a beépített Bluetooth modul, ami a szenzorok által összesített adatokat a telefonunkra küldi, így a kijelzőről már egyszerűen leolvasható, hogy mitől krákogunk, vagy prüszkölünk. Ugyanígy tesz a szerkezet, amikor zajszennyezést vizsgálunk vele. És itt még nem állt meg a tudomány. A készülékről letöltött adatokat megoszthatjuk másokkal is, az erre létrehozott és hamarosan induló weboldalon.  Ez a Sensaris mindenre gondol. Sajnos a cikk írásakor még nem volt publikus megosztó site, de ígérem, ahogy életet lehelnek belé, azonnal szólok nektek.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Marvel felfedte, mi vár ránk a következő két évben
Bejelentették a következő öt Marvel Cinematic Universe-film premierjének időpontját és néhány új részletet is.
Életmentő filctoll? Kutyaízű víz? - tesztelje, mennyit tud a holdra szállásról (kvíz)
Ötven évvel ezelőtt, 1969 július 20-án elsőként lépett ember a Holdra. Emlékszik még, hogy zajlott a történelmi küldetés? Most ellenőrizheti tudását!
Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra
Mai szemmel nézve megmosolyogtató technológia segítette az első holdra szállást. Az űrverseny által felgyorsított fejlesztések öt évtizede két ember lépteit segítették,...
Titkolt részletek: hajszálon múlt, hogy a holdra szállás nem végződött tragédiával
Egy tudományos újságíró olyan részletekről számol be a holdra szállással kapcsolatos új könyvében, melyek sokáig titkosítva voltak.
Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong – videó
A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve történt eseményeket.

További tech hírek >>