Ártalomjelző


Korunk egyik legnagyobb problémája a környezetszennyezés. Vannak, akik tesznek ellene és vannak, akiknek nincs érdekükben, hogy tegyenek. Éppen ezért a párizsi illetőségű Sensaris cég egy ötletes eszközt ereszt nemsokára a piacra, melynek segítségével bárki (aki megveszi) egyénileg ellenőrizheti környezete lég- és zajszennyezettségét. Nem rossz kampány!

Mi is ez a szerkezet? Első ránézésre olyan, mint egy karóra,  a pontos időt azonban sosem fogjuk tudni kicsikarni a kis készségből. Ennél jóval fontosabb információk átadására született. Az „órácska” ugyanis valós időben figyeli, hogy a közvetlen környezetünkben mekkora a lég-, illetve zajszennyezettség. Működése nem túl bonyolult. A beépített kis szenzorok leszűrik a levegőben repkedő szennyeződéseket, polleneket, stb. és hanggal jelzi, ha az átlagosnál magasabb koncentrációt észlel. Ám ekkor még nem tudhatjuk, hogy mi is az az anyag, ami „mérgez” minket.

Erre szolgál a beépített Bluetooth modul, ami a szenzorok által összesített adatokat a telefonunkra küldi, így a kijelzőről már egyszerűen leolvasható, hogy mitől krákogunk, vagy prüszkölünk. Ugyanígy tesz a szerkezet, amikor zajszennyezést vizsgálunk vele. És itt még nem állt meg a tudomány. A készülékről letöltött adatokat megoszthatjuk másokkal is, az erre létrehozott és hamarosan induló weboldalon.  Ez a Sensaris mindenre gondol. Sajnos a cikk írásakor még nem volt publikus megosztó site, de ígérem, ahogy életet lehelnek belé, azonnal szólok nektek.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Kiszivárgott a Galaxy A20s és M30s
A nagy kijelzők mellé méretes akkumulátorok társulnak.
965 millió eurót fizet a Google Francia­országban
A webes konszern egy éveken át húzódó ügy végére tett pontot. A francia állam más cégekkel is megpróbál megegyezni.
Robbanás volt Oroszország legnagyobb víruslaborjában, ahol az ebola és a lépfene mintáit is tárolják
Robbanás és tűz miatt tucatnyi tűzoltót rendeltek hétfőn abba a titkos szibériai intézménybe, ahol vírusokkal kapcsolatos kísérleteket folytatnak orosz tudósok.
Lebontat a hatóság egy szállodát Peruban, mert inka romokra épült
Az sem segített sokat, hogy a hétemeletes szállodát olyan városrészben, emelték, ahol az épületek magasságát két emeletben korlátozzák.
Törd fel az internetet ezzel az ingyenes hacker szimulátorral!
Ha kíváncsi vagyok, vajon jó lennél-e hackernek, akkor jó hír lehet, hogy ebben a játékban most ingyenesen próbára teheted magad.

További tech hírek >>