ASUS USB3 PCI-kártya


Elérhető USB3 csatlakozás

Azt hiszem, joggal nevezhetjük az ASUS-t az USB3 technológia úttörőjének, hiszen miután a múlt héten egy újabb USB3 foglalatokkal ellátott alaplappal rukkolt elő, most bejelentett egy PCI bővíitő kártyát is.

Ráadásul nagyon korrekt áron. Istenem, de régen volt már, mikor PCI-kártyákkal bővítgettem gépem tudását! Manapság inkább drága alaplapot veszek, amin megtalálható szem szájnak ingere, bár az USB3 még eléggé ínyenc falatnak számít. Ám gondolom, rajtam kívül még rengetegen várnak már a fantasztikusnak adatátviteli sebességet ígérő technikára, ezért nagy jövőt jósolok az ASUS kártyájának, pláne, hogy lassan beindul az ilyen csatlakozással (is) ellátott eszközök sorozatgyártása. Az ASUS PCI-kártyáján két USB3-as foglalat található, és két SATA 6.0-ás.

Merevlemeztől függően akár 250MB/s sebesség is elérhető, de az első tesztek is 5-6-szoros sebességet mutatnak a hagyományos USB2 szabványhoz képest, ugyanazon az átlag meghajtón, ami sok időt takaríthat meg azoknak, akik nagy adatmennyiséget mozgatnak.. Azok vegyék meg ezt a külső vinyót is, úgy lesz teljes a kép.

A PCI-kártya forgalmazása „hamarosan” elkezdődik, és az ára mindössze 30 dollár lesz, biztosan jobban fog fogyni, mint a méregdrága P7P55D-E Premium alaplapok.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Új funkció kerülhet a Facebook Messengerbe
A jövőben látható lesz a felhasználó tartózkodási helye és az éppen végzett tevékenysége.
Kémkedik az androidos alkalmazások egyharmada
A szoftverek egy részét érdekli, hogy milyen más programok vannak feltelepítve egy adott eszközre.
Úgy néz ki, a Bethesda az E3 digitális verzióját is kihagyja idén
A legtöbb kiadó az elmaradt E3 helyett digitális konferenciát tervez tartani júniusban, a Bethesda azonban más irányba gondolkodik.
Az Ubisoft is ingyenjátékot osztogat
Elsőként a Rayman Legends került a terítékre.
Az internet egyik kitalálója is elkapta a koronavírust
Vint Cerf, az internet egyik atyja a Twitteren közölte, hogy megfertőződött a koronavírussal.

További tech hírek >>