Átlátszó OLED-képernyős Samsung laptop


Lesz, de minek?

A két fő rivális közül az LG mutatta be elsőként átlátszó AMOLED monitorját, de a Samsung volt, aki a CES-en először egy átlátszó képernyőjű laptop-koncepcióval jelentkezett. Nem felejtették el tervüket, s még az idén kereskedelmi forgalomba szeretnék hozni érdekes fejlesztésüket.

A sort a Samsung a szintén átlátszó képernyőjű (és ebben világelső), Ice Touch névre keresztelt PMP-jével (portable media player) kezdi, és egy éven belül kerül sor a 14 colos, tlátszó monitorral felszerelt laptop  árusítására is.

##184157##

Mint azt az LG koncepciójánál is megjegyeztem, lövésem sincs, hogy mi haszna van egy ilyen ötletnek, hacsak nem egy Helyszínelőkben vakítják a parasztot vele. Ami tudható róla egyáltalán, az az, hogy kikapcsolt állapotban mintegy 40 százalékos az átlátszóság, ami bekapcsolva olyan 25 százalékosra csökken, a mi azért még eléggé áttetsző. Adatvédelmi szempontból igencsak gyenge lábakon áll, minden munka, személyes adat megfigyelhetővé válik, arról nem is beszélve, hogy játszani sem enged a munkahelyen (végül is, ez is lehet egy felhasználási koncepció), a szembe fény meg dolgozni nem enged.

Viszont jó drága lesz, mert az AMOLED technológia egyelőre még az. A Samsung elejetett még valamit arról, hogy autók szélvédőjébe applikálná az ötletet navigációs megjelenítésként, de sok szakember szerint az elvonná a figyelmet a vezetéstől. Amíg az előállítás drága, az LG elképzelése sem térülne meg, ahol közterületi reklámfelületként tervezik az alkalmazását.

Lehet, hogy ez is olyan hasznos találmány lesz, mint a németek óriáságyúja Párizs ellen, amivel nem okoztak sok gondot, mégis technikai előrelépést jelentett a tüzérség szempontjából, aminek elemeit máig alkalmazzák. Hacsak az az előnye meg lesz, hogy a sorozatgyártással egyszerűsödik és olcsósodik az AMOLED technológia, már megérte, addig is gazdag playboyok cifrázhatnak vele szegényebb pajtásaik előtt. Persze, minden kritikám ellenére simán kéne, ha megdobnának eggyel!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Lezajlott az első csak női űrséta
Jessica Meir és Christina Koch a Nemzetközi Űrállomás akkumulátorait cserélte ki. Sandra Magnus korábbi női űrhajós azt mondta, nagyon fontos, hogy a fiatal nők ez alapján is tudjanak...
Befejeződött a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztése
A Respawn nemrég egy csoportképpel jelezte, hogy aranylemezre került a Star Wars Jedi: Fallen Order, azaz vége a fejlesztésnek.
5G-t hoz a Redmi K30
Ráadásul olyan kivágású fúrt szelfikamerákat kaphat, mint a Samsung Galaxy S10+.
Csak az EU-ban egyetlen év alatt 400 ezren haltak meg, mert olyan rossz a levegő
Mintegy 400 ezer ember idő előtti halálát okozta a légszennyezettség 2016-ban az Európai Unió tagállamaiban – közölte az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).
Shadows of Kepler – Ingyenes demót kapott a vérfagyasztó sci-fi horror
Ingyenes demót kapott az Infinite Hole első pillantásra is félelmetes sci-fi horrorja, a Shadows of Kepler, a teljes játék 2021-ben jön

További tech hírek >>