Átlátszó OLED-képernyős Samsung laptop


Lesz, de minek?

A két fő rivális közül az LG mutatta be elsőként átlátszó AMOLED monitorját, de a Samsung volt, aki a CES-en először egy átlátszó képernyőjű laptop-koncepcióval jelentkezett. Nem felejtették el tervüket, s még az idén kereskedelmi forgalomba szeretnék hozni érdekes fejlesztésüket.

A sort a Samsung a szintén átlátszó képernyőjű (és ebben világelső), Ice Touch névre keresztelt PMP-jével (portable media player) kezdi, és egy éven belül kerül sor a 14 colos, tlátszó monitorral felszerelt laptop  árusítására is.

##184157##

Mint azt az LG koncepciójánál is megjegyeztem, lövésem sincs, hogy mi haszna van egy ilyen ötletnek, hacsak nem egy Helyszínelőkben vakítják a parasztot vele. Ami tudható róla egyáltalán, az az, hogy kikapcsolt állapotban mintegy 40 százalékos az átlátszóság, ami bekapcsolva olyan 25 százalékosra csökken, a mi azért még eléggé áttetsző. Adatvédelmi szempontból igencsak gyenge lábakon áll, minden munka, személyes adat megfigyelhetővé válik, arról nem is beszélve, hogy játszani sem enged a munkahelyen (végül is, ez is lehet egy felhasználási koncepció), a szembe fény meg dolgozni nem enged.

Viszont jó drága lesz, mert az AMOLED technológia egyelőre még az. A Samsung elejetett még valamit arról, hogy autók szélvédőjébe applikálná az ötletet navigációs megjelenítésként, de sok szakember szerint az elvonná a figyelmet a vezetéstől. Amíg az előállítás drága, az LG elképzelése sem térülne meg, ahol közterületi reklámfelületként tervezik az alkalmazását.

Lehet, hogy ez is olyan hasznos találmány lesz, mint a németek óriáságyúja Párizs ellen, amivel nem okoztak sok gondot, mégis technikai előrelépést jelentett a tüzérség szempontjából, aminek elemeit máig alkalmazzák. Hacsak az az előnye meg lesz, hogy a sorozatgyártással egyszerűsödik és olcsósodik az AMOLED technológia, már megérte, addig is gazdag playboyok cifrázhatnak vele szegényebb pajtásaik előtt. Persze, minden kritikám ellenére simán kéne, ha megdobnának eggyel!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Jön a Xiaomi Mi A3
A sikeres sorozat OLED-panellel, tripla-kamerával és üveg burkolattal újulna meg.
Mi lett volna, ha a Microsoft fejleszti ki az Androidot?
Túl sok gyakorlati értelme nincs a „mi lett volna, ha…” kérdésnek, azonban időnként izgalmas eljátszani a gondolattal, hogyan alakulhattak volna a dolgok, ha más irányba fordulnak....
Ez a mobil kapja meg elsőként a Qualcomm új csúcsprocesszorát
Az Asus július 23-án mutatja be az új készülékét, amibe a jelenlegi legerősebb Qualcomm-erőforrást pakolják.
Egy lépésben 20%-kal javíthat az akkumulátorokon a Bosch
A Bosch összekapcsolja az elektromos autó akkumulátormenedzselő rendszereit a felhővel, mert a mérnökök szerint így jelentős mértékben javíthatnak az akkuk teljesítményén, illetve...
Valamire készül a Facebook, különleges csapatot épít
A Facebook jelentette be, hogy sikerült a Google-től elcsábítani azt a Jason Toffot, aki a Vine társalapítója volt.

További tech hírek >>