Az Anybot helyetted megy dolgozni


Amikor először olvastam erről a hírről, tök megörültem: hű, végre megcsinálja helyettem egy robot a melót! Aztán kiderült, hogy arról nincsen szó. Csak odamegy helyetted, de dolgozni neked kell.

Az Anybot a gyártó szerint a saját személyes avatárunk lehet. Gyakorlatilag rajta keresztük tudunk kommunikálni a kollégákkal, ha nem akarunk vagy nem tudunk bemenni. Olyasmi ez, mint egy videókonferencia, csak ebben az esetben ott áll (gurul) egy robot, aki minket képvisel.

Wifi kapcsolaton keresztül továbbítja a képet és a hangot oda és vissza. Állítólag azért jobb az Anybot, mint a videókonferencia, mert ezt a bigyót mozgatni is lehet, tehát körbemászkálhatjuk vele a konferenciatermet. És a meetingeken kívül is ott lehetünk a melóhelyen, éreztetjük a jelenlétünket a kollégákkal, láthatjuk, mikor zavarhatjuk őket...

A robotot webböngészőből lehet vezérelni, és azt javasolják, minden olyan épületbe tegyünk egyet, ahol jelen kell lennünk. Nem is tanácsos az utcán száguldozni vele, tekintve, hogy 15 ezer dollárba kerül egy darab, elvileg mostanság kezdik árulni.

Megmondom őszintén, én sok értelmét nem látom, sőt, valószínűleg nagyon furán néznének szinte mindenhol, ha valaki ilyet kezdene használni. Oké, a tech.hu-nál pont nem, de mindenhol máshol igen.

Egyetlenegy olyan felhasználási terület jutott eszembe, ahol tényleg látnám értelmét: beteg gyerekeknél. Azok a gyerekek tényleg hasznát vehetik, akik valamilyen komolyabb betegség miatt huzamosabb ideig nem mehetnek közösségbe. Valószínű, hogy nekik tényleg sokat segíthetne egy Anybot. Na de kinek van erre három millája?

Kulcsszavak: anybot, egyéb, munka, robot
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A Marvel felfedte, mi vár ránk a következő két évben
Bejelentették a következő öt Marvel Cinematic Universe-film premierjének időpontját és néhány új részletet is.
Életmentő filctoll? Kutyaízű víz? - tesztelje, mennyit tud a holdra szállásról (kvíz)
Ötven évvel ezelőtt, 1969 július 20-án elsőként lépett ember a Holdra. Emlékszik még, hogy zajlott a történelmi küldetés? Most ellenőrizheti tudását!
Ez a hihetetlenül egyszerű számítógép repítette Armstrongékat a Holdra
Mai szemmel nézve megmosolyogtató technológia segítette az első holdra szállást. Az űrverseny által felgyorsított fejlesztések öt évtizede két ember lépteit segítették,...
Titkolt részletek: hajszálon múlt, hogy a holdra szállás nem végződött tragédiával
Egy tudományos újságíró olyan részletekről számol be a holdra szállással kapcsolatos új könyvében, melyek sokáig titkosítva voltak.
Ezt látta a holdra szállás közben Neil Armstrong – videó
A NASA tudósai a rendelkezésre álló információk alapján készítettek egy videót, ami Neil Armstrong szemszögéből mutatja az ötven éve történt eseményeket.

További tech hírek >>