Az Anybot helyetted megy dolgozni


Amikor először olvastam erről a hírről, tök megörültem: hű, végre megcsinálja helyettem egy robot a melót! Aztán kiderült, hogy arról nincsen szó. Csak odamegy helyetted, de dolgozni neked kell.

Az Anybot a gyártó szerint a saját személyes avatárunk lehet. Gyakorlatilag rajta keresztük tudunk kommunikálni a kollégákkal, ha nem akarunk vagy nem tudunk bemenni. Olyasmi ez, mint egy videókonferencia, csak ebben az esetben ott áll (gurul) egy robot, aki minket képvisel.

Wifi kapcsolaton keresztül továbbítja a képet és a hangot oda és vissza. Állítólag azért jobb az Anybot, mint a videókonferencia, mert ezt a bigyót mozgatni is lehet, tehát körbemászkálhatjuk vele a konferenciatermet. És a meetingeken kívül is ott lehetünk a melóhelyen, éreztetjük a jelenlétünket a kollégákkal, láthatjuk, mikor zavarhatjuk őket...

A robotot webböngészőből lehet vezérelni, és azt javasolják, minden olyan épületbe tegyünk egyet, ahol jelen kell lennünk. Nem is tanácsos az utcán száguldozni vele, tekintve, hogy 15 ezer dollárba kerül egy darab, elvileg mostanság kezdik árulni.

Megmondom őszintén, én sok értelmét nem látom, sőt, valószínűleg nagyon furán néznének szinte mindenhol, ha valaki ilyet kezdene használni. Oké, a tech.hu-nál pont nem, de mindenhol máshol igen.

Egyetlenegy olyan felhasználási terület jutott eszembe, ahol tényleg látnám értelmét: beteg gyerekeknél. Azok a gyerekek tényleg hasznát vehetik, akik valamilyen komolyabb betegség miatt huzamosabb ideig nem mehetnek közösségbe. Valószínű, hogy nekik tényleg sokat segíthetne egy Anybot. Na de kinek van erre három millája?

Kulcsszavak: anybot, egyéb, munka, robot
Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Befutott a Swamp Thing első trailere
A képregények világától valamelyest eltávolodó, erőszakos és borzongató előzetest kapott a DC május végén debütáló sci-fi-horror sorozata.
Apex Legends – Ezért nincs sok friss tartalom
Vince Zampella a GamesBeat Summit 2019 keretein belül elárulta, hogy miért nem kap sűrűbben friss tartalmakat az Apex Legends.
Gigantikus Samsung táblagép érkezhet
17,5 hüvelykes kijelzőt és támaszt is kaphat a Samsung Galaxy View 2.
Nagyon hasznos funkcióval bővült a Google Maps, de nem örülhet neki mindenki
Egyelőre csak Amerikában és az Egyesült Királyságban vezette be a Google a Térképek szolgáltatásába azt az új funkciót, amivel az elektromos autóval utazók járnak nagyon jól.
The Crew 2 – Ezen a hétvégén ingyenes
Az Ubisoft bejelentette, hogy a The Crew 2 ezen a hétvégén ingyenesen kipróbálható, ráadásul az ajánlat holnap már életbe is lép.

További tech hírek >>